به گزارش می متالز، بررسی بازار مس توسط گروه بینالمللی مطالعات مس (ICSG) نشان داد که طی 8 ماهه نخست سال 2017، میزان مصرف جهانی مس تصفیه شده تغییرات چندانی نسبت به سال 2016 نداشت. شایان ذکر است که تولید مس تصفیه شده نیز در این مدت تقریبا برابر با دوره مشابه از سال گذشته بود. از جمله علل عدم رشد تقاضای جهانی مس تصفیه شده طی مدت مذکور را میتوان به افزایش دسترسپذیری جهانی قراضه و ضایعات مسی از ابتدای سال جاری تاکنون دانست. با صعود قیمت مس از ابتدای سال جاری، بازار جهانی قراضه و ضایعات مسی رونق بسیاری گرفت، بهگونهای که سهم تولید ثانویه کاتد مس طی سال جاری نسبت به سال گذشته، با افزایش 10 درصدی همراه بود.
بنابر آخرین گزارش گروه بینالمللی مطالعات مس، مصرف ظاهری مس تصفیه شده در کشورهای جهان به جز چین، طی ژانویه تا آگوست سال 2017 نسبت به مدت مشابه سال 2016، حدود یک درصد افزایش یافت. این در حالی بود که طی این دوره، مصرف ظاهری چین که تقریبا نیمی از مس تصفیه شده جهان را به مصرف میرساند، یک درصد کاهش پیدا کرد. گفتنی است که مصرف ظاهری چین، بدون در نظر گرفتن تغییرات موجودی انبارهای گزارش نشده در این کشور، در حالی افت یک درصدی را تجربه کرد که تولید مس تصفیه شده طی 8 ماهه نخست سال جاری، حدود 6 درصد افزایش یافت. در نتیجه رشد تولید مس تصفیه شده و کاهش تقاضای آن در چین، خالص واردات مس تصفیه شده نیز در مدت مذکور، افت 16 درصدی داشت.
از میان سایر کشورهای مهم مصرفکننده مس در جهان، هند و ژاپن طی 8 ماهه منتهی به آگوست 2017، با رشد مصرف همراه شدند در حالی که میزان مصرف مس تصفیه شده برای همین دوره در ایالات متحده آمریکا، آلمان و کره جنوبی، افت پیدا کرد. نمودار 1، میزان تراز بازار مس تصفیه شده برای 8 ماهه نخست سال 2017 نشان میدهد و آن را با دوره مشابه از سال 2016، مقایسه میکند. در این نمودار، تراز بازار با احتساب تغییرات موجودی انبارهای رسمی چین نیز تحت عنوان تراز بازار تعدیل شده ارایه میشود. همانطور که مشاهده میشود، طی 8 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه از سال گذشته، تراز بازار جهانی مس تصفیه شده افت 62 درصدی و تراز بازار تعدیل شده افت 87 درصدی داشت.
همانطور که در نمودار 1 مشاهده میشود، تراز بازار جهانی مس تصفیه شده طی 8 ماهه منتهی به آگوست سال 2017، با کسری حدودا 50 هزار تنی عرضه مواجه شد. علت افت کسری عرضه مس تصفیه شده طی مدت مذکور نسبت به سال گذشته را میتوان در کاهش مصرف جهانی مس تصفیه شده خلاصه کرد. گفتنی است که کاهش کسری عرضه در حالی مشاهده شد که حجم تولید مس معدنی طی ژانویه تا آگوست سال جاری نسبت به 2016، افت 2.2 درصدی داشت که عمدتا ناشی از وقفههای تولیدی متعدد در معادن بزرگ مس طی ماههای ابتدایی سال بود. با این وجود، رشد قیمت مس که سبب افزایش دسترسپذیری قراضه و ضایعات مسی شده بود، توانست با کسری احتمالی، عرضه کنسانتره را بهطور کامل پوشش دهد. با این وجود، تراز بازار تعدیل شده حاکی از آن است که در بازار جهانی مس تصفیه شده با در نظر گرفتن تغییرات موجودی انبارهای رسمی در چین، عرضه و تقاضا تقریبا به تعادل رسیدند.