تاریخ: ۲۹ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۵۹
بازدید: ۴۸۹
کد خبر: ۸۰۸۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در گردهمایی روسای سازمان های صمت استان ها مطرح شد؛

اهتمام جدی مدیران وزارت صمت برای پیگیری مشکلات واحدهای صنعتی/ حفظ روند تولید، تامین کالاهای اساسی و مایحتاج مردم/ تاکید وزیر صمت بر توانایی عبور از شرایط سخت امروز/ رصد مستمر شرایط تولیدی و صادراتی واحدهای صنعتی

می متالز - گردهمایی روسای سازمان های صمت استان ها با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونین وی در محل سالن خلیج فارس نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد و مشکلات و چالش های فرآروی حوزه صنعت، معدن و تجارت و این وزارتخانه مورد بررسی و همچنین راهکارهای پیشنهادی برای پیشبرد اهداف، برنامه های وزارتخانه در ایام پایانی سال ارایه گردید.
اهتمام جدی مدیران وزارت صمت برای پیگیری مشکلات واحدهای صنعتی/ حفظ روند تولید، تامین کالاهای اساسی و مایحتاج مردم/ تاکید وزیر صمت بر توانایی عبور از شرایط سخت امروز/ رصد مستمر شرایط تولیدی و صادراتی واحدهای صنعتی

به گزارش می متالز، برخی از معاونین وزیر و تعدادی از روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت به عنوان نمایندگان منطقه ای استان ها مسائل و موارد مدنظر خود را در این گرهمایی مطرح نمودند و مروری بر برنامه های وزارت صمت در ایام پایانی سال از لحاظ تامین و توزیع کالاهای اساسی و مایحتاج مردم، تنظیم بازار، حفظ وضعیت موجود تولید و اشتغال انجام گرفت.

 

ضرورت ارزیابی دقیق از شرایط تولید، توزیع و تامین مایحتاج مردم در سطح استان ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت در گردهمایی روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت کشور گفت: به افرادی که در این شرایط خطیر مسئولیت پذیرفته و صادقانه خدمت می کنند، باید تبریک گفت؛ امروز شما مسئولین در خط مقدم جبهه و جنگ اقتصادی هستید، همگرایی و اتحاد باید ایجاد شود و انسجام خانواده بزرگ صنعت، معدن و تجارت ضروری است.

رحمانی کشور گفت: این گردهمایی باید نقطه عطفی در پیشبرد برنامه های این وزارتخانه شود چرا که تاریخ درباره مسئولیت امروز ما قضاوت خواهد کرد، تا روزی که می توانیم باید تلاش کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: بعد از اتفاقات اخیر باید ارزیابی کاملی از حوزه های تولید، توزیع و تامین مایحتاج عمومی مردم و تامین مواد اولیه داشته باشیم.

 

ظرفیت های فعال شده باید تقویت شوند/ توانایی عبور از شرایط سخت امروز را داریم

وزیر صمت در گردهمایی روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت کشور تاکید کرد: حتی اگر شرایط سخت تر از این نیز شود، باز امکانات و ظرفیت های لازم را برای عبور از موقعیت حاضر را داریم؛ مهم اعتقاد و باورمندی ماست و باید به این باور برسیم که ما می توانیم؛ ظرفیت های فعال شده ای داریم که باید بیش از این تقویت شوند، شرایط برای کار کردن و رشد و پیشرفت هر چه بیشتر مناسب است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گردهمایی روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت کشور بیان کرد: ضرورت دارد که مصوبات و برنامه های ابلاغی وزارتخانه از سوی مدیران استانی جهت رونق امور و تسریع در کارها با جدیت هر چه تمامتر پیگیری شود.

رحمانی با اعلام اینکه هر موردی مربوط به بخش معدن است، اگر قانونا منعی ندارد حتما تفویض باید شود، اضافه کرد: تاکنون در 3 مرحله موارد متعددی در این حوزه به استان ها تفویض شده است؛ اگر موردی هست که ما تفویض نکردیم، حتماً اعلام شود تا در صورت عدم منع قانونی تفویض کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه در اصل، صادرات را بخش خصوصی انجام می دهند، بیان کرد: ما باید بستر را فراهم کنیم و در این راستا اولویت و اساس کار ما در صادرات ۱۵ کشور همسایه است و باید از ظرفیت اتاق های اصناف، بازرگانی، تعاون و اتاق های مشترک در حوزه صادرات استفاده کنیم

وی تاکید کرد: توسعه صادرات در شرایط کنونی راه نجات کشور است و در شرایط جنگ اقتصادی که امروز در آن قرار داریم باید از تمامی ظرفیت های موجود برای ارتقای شرایط استفاده کنیم؛ لذا باید به توان و تجربه بخش خصوصی و تشکل ها اعتماد کنیم و این بخش ها را بیش از پیش تقویت کنیم.

 

صادرات هر کالای ایرانی فرصتی برای اشتغال‌زایی جدید است

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: صادرات هر کالای ایرانی معادل اشتغال زایی برای جوانان این کشور است؛ سیاستهای ترویجی، توسعه ای و تامین زیرساختهای صادرات نیز باید همزمان تقویت شود و متناسب با بازارهای هدف و کالاهای هدف صادراتی طراحی و مورد بازبینی قرار گیرند.

وی با یادآوری اینکه در دوران تحریم، ما در وزارتخانه و هر یک از سازمان های استانی خانه، مامن و محل خدمتگزاری به اصناف، صنعتگران و معدن داران هستیم، اولین کار و اولویت ما احترام به این عزیزان است، گفت: باید این عزیزان را به عنوان رزمندگان جنگ اقتصادی را مورد حمایت صادقانه قرار دهیم.

وی تاکید کرد: الگوی امروز ما در پیشبرد برنامه ها روحیه امثال حاج قاسم سلیمانی است که حتما باید در روح و جان مدیران ما رخنه کند.

 

ضرورت رصد مستمر شرایط تولیدی و صادراتی واحدهای صنعتی

وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود توصیه کرد: به طور مستمر سراغ واحدهای تولیدی بروید، با مسایل و مشکلات آنها از نزدیک آشنا شوید و برای آنها راه حل ارایه دهید و پیگیری کنید؛ سیاست وزارتخانه این است که هر کالایی امکان ساخت داخل دارد، جلوی واردات آن گرفته شود یا با اعمال تعرفه واردات آن محدود شود.

وی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری پرچم تولید را به ما داده اند، ادامه داد: باید وظیفه خود را به نحو احسنت انجام دهیم؛ صادرات مهم است اما اگر صادرات با تامین مایحتاج مردم تداخل داشته باشد، تامین مایحتاج و معیشت مردم در اولویت است و مهم این است که صادرات باید از مازاد تولید صنعتی، کشاورزی و صنایع دستی انجام شود.

رحمانی بیان کرد: از تولید کننده حمایت می کنیم و هیچ حد توقفی در این امر نداریم، اما این مشروط به عدم سو استفاده عده ای معدود است؛ در صورت بروز هر گونه تخلف خارج از قاعده تولید از سوی هر تولید کننده ای، حتماً مشمول برخورد قانونی سخت خواهد شد.

 

تفویض اختیار رافع مسوولیت نیست‌

وزیر صمت با تاکید بر اینکه تفویض اختیارات رافع مسوولیت نیست‌، بیان کرد: یکی از اقدامات خوب در خصوص سازمانهای توسعه ای، اقدام در خصوص ۱۲ استان محروم و کمتر برخوردار بوده است که باید نتایج مدنظر به طور جدی پیگیری شود.

رحمانی اعلام کزد: محورهای هفتگانه در سال آینده و حتی سالیان اتی تداوم یابند و به عنوان نمونه ساخت داخل محدود به زمان نیست؛ این 7 محور باید برای دستگاه های مرتبط با حوزه تولید مخصوصا استانداران به خوبی معرفی شوند.

 

در مبارزه با رانت و فساد تکلیف شرعی و قانونی داریم

وزیر صمت در بخش دیگری از این گردهمایی افزود: امسال یکی از اولویتهای ما مبارزه با رانت و فساد است، کارهای اساسی را شروع کردیم و در برخورد با این مسایل جدی باشید و برخورد کنید؛ در مبارزه با رانت و فساد تکلیف شرعی و قانونی داریم.

 

رشد مثبت عموم تولیدات کالایی کشور در 9 ماهه امسال

وزیر صنعت، معدن و تجارت جلسه گردهمایی روسای سازمان های صمت استان ها تاکید کرد: مهمترین ماموریت وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال اخیر و سال‌های پیش روی توجه به تعمیق ساخت داخل است؛ شرایط حاضر کشور فرصت خوبی است برای توسعه ساخت داخل و خوشبختانه این رویکرد مورد استقبال مردم و بخش خصوصی نیز واقع شده و گام‌های خوبی نیز در این راستا برداشته شده است، ساخت داخل از جمله اقدامات ماندگار این وزارتخانه طی چند سال اخیر است که حتماً ثمرات آن در آینده خود را نشان خواهد داد.

رحمانی تصریح کرد: روند داخلی‌سازی کالاها و تجهیزات وارداتی بیش از آمار موجود که بالغ بر 1.2 میلیارد یورویی اعلام می شود؛ است؛ این مهم حتما به نفع کشور و مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری است؛ لذا شناسایی دقیق ظرفیت‌ها و معرفی نیازمندیها از سوی استان‌ها می‌تواند در این خصوص راهگشا باشد.

وی خاطرنشان کرد: قانون ساخت داخل حاکم بر همه سیاست‌های کشور در بخش تولید است و حتی اگر در مواردی تصمیمی مغایر با این رویکرد باشد حتماً آن تصمیم باید اصلاح شود و نباید فراموش کنیم که حمایت از تولید محور و راهبرد توسعه اقتصادی کشور است.

رحمانی با اشاره به توسعه فناوری به عنوان یکی از ارکان محورهای هفتگانه فعالیت وزارت صمت در سال جاری گفت: اگر امروز به حوزه توسعه فناوری توجه جدی نشود، صنایع ما عقب خواهند ماند و لذا با لحاظ زمینه هایی که در کشور داریم باید حتماً الزامات توسعه ای توجه به فناوری را در دستور کار قرار دهیم؛ مصداق ظهور و بروز فناوری، بخش صنعت است.

وی اضافه کرد: پیگیری نتایج مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید جزو اولویت‌های وزارت صمت است و خوشبختانه در این ستادها همکاری‌های و همراهی های بسیار خوبی را از طرف وزارت کشور و استانداران شاهد بودیم که کاملا قابل تقدیر است.

 

ضرورت اهتمام جدی در پیگیری مشکلات واحدهای صنعتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: شخصاً به رهبری معظم انقلاب قول داده ام که اگر مشکلی در هر واحد صنعتی در هر نقطه از کشور مشاهده شود، وزارتخانه ما پیشگام بوده و موضوع را بررسی و برای حل معضلات آن پیگیری لازم را انجام دهد و لذا انتظار دارم هر یک از مدیران استانی خود برای شناسایی مسائل و مشکلات هر یک از واحدها در سطح استان ها پیشگام باشند.

رحمانی گفت: در حوزه تامین مالی برخی ایرادات ساختاری داریم که در همین راستا برنامه جدیدی در وزارتخانه آغاز شده است که با به کارگیری شیوه های نوین بتوانیم گام‌های موثری در این حوزه برداریم و از مدیران استانی انتظار می‌رود از تمامی ظرفیت‌های منطقه خود برای تامین مالی واحدهای بهره برداری کنند؛ در مجموع تامین مالی واحدهای صنعتی در بخش بانکی، در سطح کلان آن، متناسب با شرایط حال حاضر کشور نیست.

وزیر صمت خطاب به روسای سازمان های استانی گفت: ملاک و شاخص های ارزیابی عملکرد مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت با سایر دستگاه ها متفاوت است و حتماً باید در ارتباط صحیح با رسانه‌ها ضمن تشریح عملکرد، آنها را در جریان روند امور قرار دهید.

رحمانی تاکید کرد: خوشبختانه علیرغم شرایط خاص کشور روندهای تولید پابرجاست و بازار آرامش لازم را دارد و کالاهای اساسی به وفور در کشور ذخیره شده است؛ آمار 9 ماهه تولیدات کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل در اکثر اقلام کالایی افزایشی بوده است و این برای وزارتخانه‌ای که در نوک تحریم‌ها قرار دارد بسیار ارزشمند است.

 

کاهش ارزبری ۱.۲ میلیارد یورویی میزهای ساخت داخل تاکنون

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت گفت: تاکنون مجموعه قراردادها و تفاهم نامه های میزهای ساخت داخل، کاهش ارزبری ۱.۲ میلیارد یورو به همراه داشته است؛ تاکنون ۹ میز ساخت داخل در حوزه های صنایع خودرو، موتور سیکلت، پتروشیمی، مخابرات، مس و همچنین فولاد برگزار شده است و تا پایان سال ۷ میز دیگر ساخت داخل را برگزار می کنیم گه شامل میز های تخصصی لوازم خانگی، تجهیزات پتروشیمی، تاسیسات ریلی و همچنین صنعت فولاد هستند.

صادقی نیارکی با اعلام اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ می خواهیم ۱۰ میلیارد دلار از واردات را داخلی سازی کنیم، گفت: تاکنون نمایشگاه توانمندی های ساخت داخل و ارایه نیازمندیها در ۶ استان کشور برگزار شده است؛ از تیرماه امسال تاکنون ۳ میز ساخت داخل در صنعت خودرو و موتور سیکلت با کاهش ارزبری ۲۷۵ میلیون یورو، ۲ میز صنعت مخابرات با کاهش ارزبری ۱۱۸ میلیون یورو، ۲ میز صنعت پتروشیمی با کاهش ارزبری ۹۲ میلیون یورو و همچنین میز ساخت داخل مس با کاهش ارزبری ۰.۷ میلیون یورو، میز ساخت داخل فولاد با کاهش ارزبری 430 میلیون یورو برگزار شده که در مجموع و تاکنون کاهش ارزبری ۱.۲ میلیارد یورو به همراه داشته است.

 

اجرای 32 طرح ویژه در ۱۲ استان کمتر برخوردار

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با بیان اینکه در تقویض اختیارات ۲ مرحله انجام شده است، این محورها شامل تقویض اختیارات به استان ها و تشکل ها بوده است‌؛ در گام اول و در ۷ محور تفویض اختیارات به استان ها ابلاغ شده است و در ۱۴ استان از بهمن ماه شروع می شود.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت ادامه داد: صدور جواز تاسیس و‌ نحوه طرح پرونده ها در ستادهای تسهیل، مواردی هستند که گام نخست در همکاری با خانه های صمت استان ها است؛ نگاه به صنف و صنعت در برنامه سال اینده در صدر برنامه های وزارت صمت است.

وی با بیان اینکه برای تامین نقدینگی مورد نیاز واحدها نباید محدود به بانک ها باشیم، گفت: ۱۲ استان کم برخوردار و محروم را انتخاب و اولویت پیگیری امورات توسعه ای انها در ۶ محور ویژه در دستور کار قرار دارد که مجموعا ۳۲ طرح در این ۱۲ استان در حال پیگیری است.

 

عدم خسارت به زیرساخت های صنعت و معدن مناطق سیل زده

سرپرست معاونت حقوقی، مجلس و امور استانهای وزارت صمت گفت: با توجه به ارزیابی های انجام شده در سیل اخیر در حوزه زیرساختهای صنعت و معدن خساراتی نداشتیم و فقط اصناف خسارات جزیی داشته اند که نیاز به حمایت دارند.

فتح الهی با تاکید بر اینکه سازمانهای صمت استانی بر اساس مسئولیت های اجتماعی برای کمک به مناطق سیل زده اعلام آمادگی کرده اند و کمک ها ارسال شده است، افزود: تمرکز بر تامین وسایل معیشتی و گرمایشی سیل زدگان است، البته موضوعات دیگری نیز بر عهده وزارتخانه های دیگر است که تکالیف آن را انجام می دهند.

 

برای مقابله با تحریم های حوزه معادن و صنایع معدنی برنامه داریم

متناسب با اقدامات دشمنان کشور در ایجاد محدودیت های مختلف برای حوزه معادن و صنایع معادنی کشور ، مصوبات مرتبط جهت تعدیل و حفظ حقوق همه فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی اصلاح و به روز می‌شود.

 

در تامین میوه شب عید هیچ گونه مشکلی نداریم

محمدرضا کلامی سخنگوی ستاد تنظیم بازار و مدیرکل دفتر برنامه ریری، تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت در گردهمایی روسای سازمان های صمت استانی گفت: امسال با دستور ویژه وزیر صمت بخش خصوصی توزیع میوه و مرکبات را برعهده دارد و قیمت فروش میوه و مرکبات به گونه ای خواهد بود که مناسب برای عرضه به بازار باشد؛ در تامین میوه شب عید هیچ گونه مشکلی نداریم و تمهیدات لازم نیز اندیشیده شده است.

 

جذب ۵۰۰ نفر از دانشجویان نخبه در طرح سرباز تاپ

برات قبادیان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت نیز اعلام کرد: هدف گذاری کرده ایم که حداکثر ۱۰ درصد از طرح را به صورت پایلوت در سال ۹۸ اجرا کنیم و ۱۰ استان اول از جمله اصفهان، فارس، آذربایجان غربی و شرقی، خوزستان، سمنان، هرمزگان بنگاه های خود را ثبت نام کردند؛ ۵۰۰ نفر از دانشجویان برتر و نخبه را تحت عنوان سرباز تاپ در این طرح جذب واحدهای تولیدی و صنعتی و معدنی می کنیم.

 

افزایش ۷۵ درصدی ارزش صادرات کشورمان به اوراسیا در ۹ ماهه امسال

حمید زادبوم، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: صادرات از لحاظ ارزشی ۷۵ درصد در ۹ ماهه امسال به کشورهای اوراسیا اضافه شده است، گفت: بیشترین آن به ارمنستان و روسیه بوده است؛ دوره های آموزشی صادرات به اوراسیا با برگزاری همایش در ۱۵استان انجام شده است و در تهران کارگاه آموزشی برای صادرات با کشورهای اوراسیا برگزار شده است.

 

ابلاغ دستورالعمل نظارتی برای ایام پایانی سال به استان ها

عباس تابش، رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: دستورالعمل ویژه نظارتی برای ایام پایانی سال، به استان ها ابلاغ شده است و انتظار داریم با برنامه ریزی هماهنگ و بسیج امکانات ، استانهابه خوبی بازار را هماهنگ نمایند؛ تا پایان سال سازوکار سامانه رصد کالا ابلاغ می شود، در سامانه اعلام قیمت در حال افزایش تعداد کالا و خدمات هستیم و بیش از ۱۰۰ قلم خدمات هم به آن اضافه شده است.

 

برگزاری نمایشگاه های عرضه مستقیم برای تنظیم بازار شب عید

معاون امور بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: فروش فوق العاده و‌ نمایشگاه های عرضه مستقیم در دستور کار برای تنظیم بازار شب عید است.

 

طرح مسائل منطقه‌ای و استانی توسط نمایندگان مناطق دهگانه وزارت صمت

در این گردهمایی روسای سازمان های استان ایلام به نمایندگی از منطقه 5، استان بوشهر به نمایندگی از منطقه ۶، استان قم به نمایندگی از منطقه ۷، استان مازندران به نمایندگی از منطقه ۱۰، استان خراسان رضوی به نمایندگی از منطقه ۴، استان اصفهان بهمن به نمایندگی از منطقه ۲، استان کرمانشاه به نمایندگی از منطقه ۹، استان زنجان به نمایندگی از منطقه یک، استان کرمان به نمایندگی از منطقه ۸ و استان تهران به نمایندگی از منطقه 3، موارد و مسائل مرتبط با حوزه های مختلف صنعت، معدن و تجارت در سطح استان ها را مطرح کردند.

اهم موارد نمایندگان منطقه ای استان ها شامل موارد ذیل بوده است؛ ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌ها و ضوابط اعطای تسهیلات و منابع مالی مورد نیاز واحدهای صنعتی و معدنی، لزوم تجدیدنظر در مشوق ها برای واحدهای تولیدی از جمله واحدهای انتقالی به شهرکهای صنعتی، ضرورت حضور فعال رایزنان بازرگانی در کشورهای هدف صادراتی و فعال سازی ظرفیتهای استان های مرزی، لزوم اصلاح روش عرضه محصولات فولادی در بورس کالا و توجه به واحد های نوپا و تخصیص سهمیه بر اساس پروانه در راستای جلوگیری از واسطه گری، لزوم قیمت گذاری برخی کالاهای اساسی به صورت فصلی و اجازه قیمت‌گذاری توسط استان ها در یک دامنه تغییرات منطقی در قیمت های اعلام شده از سوی ستاد تنظیم بازار کشور، اصلاح ساختار معاونت نظارت و بازرسی و تقویت آن و احیای معاونت توسعه تجارت در استان های مرزی، توجه به تامین تسهیلات مورد نیاز طرحهای در دست اجرا در سطح استان ها به خصوص طرح‌های مرتبط به استان‌های محروم و کم برخوردار، تسریع در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان خودرو در بازه زمانی مشخص و بر اساس یک برنامه مدون، کمبود کانتینر های یخچالی برای حمل و نقل کالاهای صادراتی و برقراری خطوط منظم کشتیرانی برای بازارهای هدف صادراتی و همچنین تامین سوخت یارانه‌ای کشتیهای گرندفری، ضرورت تسریع در اجرای مراحل مختلف تفویض اختیارات به استانها و هماهنگی مدیران هم‌خانواده با رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان ها، بازبینی در نحوه تخصیص مواد اولیه پتروشیمی به برخی واحدهای صنعتی کوچک و متوسط، واگذاری اختیار تمدید، اصلاح و تغییر نام مجوزهای تاسیس ۱۰ رشته فعالیت به استان‌ها، پیگیری جهت عملیاتی نمودن ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی و توجه به ظرفیت‌های تشکل‌های بخش خصوصی هم از خانه‌های صنعت معدن و تجارت و همچنین اتاق‌های بازرگانی.

عناوین برگزیده