به گزارش می متالز، رضا شهرستانی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: هدف طرح طراوت، حمایت از تمامی زنجیره تولید و مصرف است. در واقع واحدهای تولیدی که محصولات خود را به صورت نسیه به خریداران در ازای اعتبارات اسنادی داخلی ریالی مدتدار صادره توسط شعب بانک صادرات ایران بفروشند، میتوانند از تسهیلات ریالی در قالب عقد خرید دین استفاده کنند.
وی افزود: این طرح میتواند کل زنجیره تولید از مواد پایه مانند گندله و آهن اسفنجی تا شمش فولاد را در زمینه تامین مالی مورد حمایت قرار دهد و هر تولیدکنندهای با بخش بالادستی خود از طریق اعتبارات اسنادی داخلی معامله داشته باشد.
عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ادامه داد: از سویی مصرفکنندگان نهایی کالاهای تولید داخل میتوانند با دریافت کارت اعتباری از بانک صادرات ایران نیازهای خود را تامین کنند. در تفاهمنامهای که انجمن با بانک صادرات ایران منعقد کرده، قرار است با ارائه طرح «طراوت» برای تولیدکنندگان شرایطی فراهم شود تا با اعتبارات اسنادی ریالی تامین مالی شوند و جریان تولید و صادرات در کل زنجیره فولاد حفظ شود.
وی با بیان اینکه مشکل بزرگ فولادسازان نبود نقدینگی است، افزود: طراحی طراوت از سوی بانک صادرات ایران بر پایه رضایت مصرفکننده و بانک صورت گرفته است. با توجه به اینکه واحدهای تولیدی نقدینگی ندارند، در قالب این طرح تولیدکنندگان میتوانند با استفاده از اعتبارات، زودتر از تحویل پول را دریافت کنند و به طور مثال ۳ ماه بعد محصول خود را تحویل به فروشنده بدهند که این در زنجیره تولید مشکل نقدینگی را حل خواهد کرد.
شهرستانی افزود: نیاز مبرم فولادسازان در شرایط حاضر ارائه اعتبارات اسنادی است که بانک صادرات ایران با رویکرد خوبی که در حوزه اعتبارات در پیش گرفته میتواند با استقبال فولادسازان مواجه شود. در حال حاضر فولاد خوزستان از اعتبارات اسنادی داخلی استفاده میکند که اگر تولیدکنندگان دیگر هم بتوانند از سوی بانک صادرات ایران اعتبار دریافت کنند، صنعت فولاد روی ریل توسعه قرار میگیرد.
عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در پایان یادآور شد: همه میدانیم نباید روند تولید فولاد کشور کند شود. مخصوصا در شرایطی که تشدید تحریمها در حوزه معدن و فولاد از سوی آمریکا اعمال شده، ارائه طرحهای ویژه در زمینه تامین مالی تولیدکنندگان میتواند صنعت فولاد را در برابر محدودیتها حفظ و اهداف طرح جامع فولاد را محقق کند.