تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۴۶
بازدید: ۶۷۷
کد خبر: ۸۲۴۵۳
سرویس خبر : متالورژی و مواد

درخشش ذوب آهن اصفهان در جشنواره ایده‌های ارزش آفرین

می متالز - ایده ذوب آهن اصفهان از بین ۴۰۰ ایده ارائه شده به جشنواره ایده‌های ارزش آفرین با عنوان دستگاه شماره زن بر روی شمش‌های ریخته‌گری ایستگاه ۶ فولادسازی به روش پاشش پودر در بین ۱۰ ایده برتر قرار گرفت.
درخشش ذوب آهن اصفهان در جشنواره ایده‌های ارزش آفرین

به گزارش می متالز، در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ایده‌های ارزش آفرین بخش معدن و صنایع معدنی (اینوماین ۲) که با حضور دکتر محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران، دکتر برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت، دکتر خداداد غریب‌پور رئیس هیات عامل ایمیدرو و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از فعالان حوزه صنعت و معدن دوشنبه ۷ بهمن ماه در  سالن همایش‌های صندوق  نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد، لوح تقدیر ایده برتر به مهندس مرتضی شیرین‌پرور مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان اهداء شد. 

مهندس شیرین‌پرور درباره مزایای اجرای این پروژه به مواردی همچون امکان رصد کردن محصولات ذوب آهن، کاهش ضایعات، افزایش رضایت مشتری و حفظ اصول ایمنی و سلامت کارکنان اشاره کرد و گفت: «این ایده بر اساس یک پروژه تحقیقاتی با همکاری ذوب آهن اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی شکل گرفته و نمونه اولیه، طراحی و بومی‌سازی شده و مورد استفاده قرار گرفته است.»

وی همچنین درباره ضرورت اجرای این پروژه گفت: «محیط کاری بسترهای خنک‌کننده ایستگاه‌های ریخته‌گری از جمله موقعیت‌های کاری در کارخانه است که شرایط سخت و دشواری دارد. دمای بالا و حرکت شمش از جمله عوامل دشواری فعالیت پرسنل در این قسمت است. با توجه به اینکه در برخی موارد شمش‌های تولید شده از نظر کیفی با مشکلاتی مواجه می‌شوند و با توجه به لزوم پیگیری و شناسایی منشا ایجاد مشکلات، درج شماره‌های صحیح به نحو موثری در برطرف کردن مشکلات و رضایت مشتری موثر خواهد بود.»

مهندس شیرین‌پرور تصریح کرد: «عملیات شماره زنی بر روی شمش‌های ریخته‌گری در گذشته به روش استفاده از قلم‌های قیر-آلومینیوم بود که به دلیل سختی کار و نیاز به سرعت، معمولاً موجب درج شماره‌های ناخوانا توسط اپراتور می‌شد و با هدف برطرف کردن این مشکل و افزایش ایمنی کارکنان، پروژه مذکور اجرا گردید.»

مدیر تحقیق و توسعه ذوب آهن اصفهان افزود: «مراحل اجرای این پروژه در مدیریت تحقیق و توسعه و توسط مهندس علی شیرازی کارشناس این مدیریت و با همکاری کارشناسان مدیریت‌های فولادسازی، کیفیت و امور فنی و برنامه‌ریزی طی مدت ۵ سال انجام پذیرفت.»

لازم به ذکر است، در این پروژه که در قالب طرح تحقیقاتی اجرا شد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی و به ویژه آقای دکتر اکبر حجتی همکاری داشتند.

دومین نمایشگاه و جشنواره ایده‌های ارزش آفرین با محوریت ارائه نیازهای فناورانه معدن و صنایع معدنی از شنبه ۵ بهمن ماه آغاز به کار نمود و دوشنبه ۷ بهمن ماه با معرفی ایده‌های برتر به کار خود پایان داد.

این نمایشگاه و جشنواره به همت موسسه یونیدرو (موسسه مشترک ایمیدرو و دانشگاه تهران) برگزار و در این آیین از ۴۰۰ ایده نوآورانه رونمایی شد.

در این نمایشگاه شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی همچون ذوب آهن اصفهان، گل‌گهر، ملی مس، مبارکه، فولاد خوزستان و شرکت‌های دانش بنیان گرد هم آمدند تا با هم اندیشی، پیوند صنعت و دانش بنیان‌ها را رقم بزنند.

در این نمایشگاه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل، حفاری، تولید، آزمایشگاهی، ساخت قطعات و تجهیزات و... حضور داشتند. یکی از محورهای اصلی جشنواره اینوماین ۲، معرفی نیازهای فناورانه شرکت‌های معدن و صنایع معدنی بود.

عناوین برگزیده