به گزارش می متالز، مسعود کهن اظهار داشت: همکاری این شرکت با مجموعه فولاد خوزستان به دهه هفتاد برمیگردد؛ تامین مواد نسوز و آجرهای دولومیتی عمده فعالیت شرکت فرآوردههای نسوز آذر است. تداوم همکاری ما با تعریف پروژههای مختلف با محوریت فولادسازی همراه بوده، به طوری که توانستیم در مصرف انواع نسوز و جایگزینی نوع داخلی، نسوز تاندیشهای فولادسازی را تامین و در این زمینه کاهش مصرف داشته باشیم.
وی آجرهای دولومیتی را عمده مصرف نسوز شرکتهای فولادی نام برد و بیان کرد: بیشتر شرکتهای فولادی آجرهای نسوز مصرفی را از خارج تامین میکردند، در همان زمان شرکت فولاد خوزستان با هدف بومیسازی، با همکاری شرکت نسوز آذر اقدام به تعریف پروژه تولید این محصول در داخل کشور کرد. خوشبختانه در کمتر از دو سال و گذراندن مراحل تامین مواد اولیه، معدن، تولید و بستهبندی، در تامین آجرهای دولومیتی خودکفا شدیم.
مدیر فروش شرکت فرآوردههای نسوز آذر تصریح کرد: با تشدید تحریمها و خروج شرکتهای خارجی، فولاد خوزستان از معدود شرکتهایی بود که در تامین مواد نسوز دچار بحران نشد. به جرات میتوان اعلام کرد، فولاد خوزستان الگویی برای سایر شرکتها در بومیسازی و بی اثر کردن تحریم است زیرا موجب شد دیگر شرکتهای فولادی به سمت بومیسازی حرکت کنند.
کهن از اقتصادی بودن تولید مواد نسوز در داخل کشور گفت و اضافه کرد: در تحقیقاتی که با همکاری فولاد خوزستان انجام شد، هزینههای نسوز به ازای یک تن برای تولید در داخل کشور برآورد و آن را با نمونههای مشابه خارجی مقایسه کردیم، همچنین محاسبه هزینههای آجر نسوز با مواد دولومیت، منیزیت و AMC انجام شد و در نهایت مواد دولومیتی از سوی فولاد خوزستان تایید و تولید انبوه در شرکت فرآودههای نسوز آذر آغاز شد. در صورتی که پیش از این آجرهای نسوز وارداتی و از نوع منیزیتی و AMC بودند.
وی در پایان سخنان خود، بستهبندی و ماندگاری 6 ماهه، در دسترس بودن و قیمت تمام شده را از جمله برتریهای تولید داخلی نام برد و گفت: علاوه بر این، زمان تحویل و ارتقا کیفیت ذوب از دیگر مزایای تولید داخل به شمار میآید. امسال هم قراردادی به ارزش ۴۵ میلیارد تومان با فولاد خوزستان منعقد شد، که نشان از اعتماد و همکاری مستمر هر دو شرکت دارد.