تاریخ: ۲۸ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۱۵
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۸۴۲۰۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۳ ویژگی مهم دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران/ توسعه سیاست صادرات محور/ ضرورت کاهش نقش دولت و مجلس در حوزه معدن و صنایع معدنی

می متالز - مدیرعامل سابق ایمیدرو ضمن تشریح ۳ ویژگی مهم دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران بر کاهش نقش دولت و مجلس در حوزه معدن و صنایع معدنی و افزایش سیاست صادرات محور، تاکید کرد.
۳ ویژگی مهم دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران/ توسعه سیاست صادرات محور/ ضرورت کاهش نقش دولت و مجلس در حوزه معدن و صنایع معدنی

دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران

مهدی کرباسیان در حاشیه بازدید از دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران پیرامون روند برگزاری این نمایشگاه، اظهار داشت: با توجه به اینکه پنج سال در این حوزه به همراه دیگر همکاران برای توسعه و ارتقاء تولید و صادرات فولاد تلاش کردم، سه مورد در برگزاری این دوره از نمایشگاه را بسیار حائز اهمیت می‌دانم.

محصولات جدیدی که جایگزین بعضی از قطعات ماشین‌آلات یا مواد خارجی شده‌اند، طرح‌های توسعه‌ای برخی محصولات داخلی و بهره‌برداری برخی شرکت‌ها از خطوط تولیدی که از طراحی تا تولید این خطوط را خود شرکت‌ها انجام داده بودند، مواردی بود که نشان‌دهنده پیشرفت و ظرفیت بالای صنعت فولاد کشور است.

فولادی که در سال ۱۳۹۱ جزء واردات بزرگ کشور بود، امروزه بعد از پتروشیمی جزء اصلی‌ترین محصولات صادراتی کشور قرار گرفته که این مهم نشان‌دهنده تلاش، زحمت، همکاری و همدلی بخش دولتی و خصوصی است که با یکدیگر انجام داده‌اند.

 

چشم‌انداز صنعت فولاد کشور

وی در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه اقدامات صورت گرفته در بخش فولاد کشور، اقدامات مثبتی است، گفت: همان طور که در بازدید از نمایشگاه مشخص شد اقدامات مثمر ثمری در صنعت فولاد کشور انجام گرفته و این اقدامات در حال توسعه نیز هستند. با توجه به نیازی که کشور و توسعه فولاد دارد آینده خوبی در این حوزه پیش‌بینی می‌شود.

 

ضرورت کمرنگ شدن نقش دولت و مجلس در بخش معدن و صنایع معدنی کشور

مدیرعامل سابق ایمیدرو در بخش دیگری از صحبت‌های خود پیرامون اقداماتی که مسئولین باید در راستای سرعت بخشیدن به روند بومی‌سازی تجهیزات وارداتی انجام دهند، گفت: دولت و مجلس باید بخش معدن و صنایع معدنی کشور را در اولویتی ویژه قرار دهند؛ چرا که این بخش هم ارزآوری دارد و هم یکی از مبناهای توسعه‌یافتگی کشور است.

بعضی مواقع مقرراتی در جهت حمایت از تولید وضع می‌شود ولی باید توجه داشت که برخی از این قوانین مانع رونق تولید می‌شود لذا دولت و مجلس باید نقش خود را در این حوزه کمرنگ کنند تا فعالین این حوزه بتوانند به مسیر خود ادامه دهند.

 

حرکت از واردات به سمت توسعه صادرات

مهدی کرباسیان در ادامه با اشاره به اینکه یکی از محورهای رشد کشور، حرکت از واردات به سمت توسعه صادرات است، گفت: این امر تئوری بزرگی است که در دنیا موفق شده و نمونه اصلی آن کشور ترکیه است. ترکیه در سال‌های ۶۱ و ۶۲ سیاست صادرات را محور قرار داد و در حال حاضر میزان صادرات این کشور بدون اینکه نفت، گاز و معدن داشته باشد، چندین برابر ایران است.

 

مقاومت وزارت صنعت در مقابل سیاست‌های ارزی بانک مرکزی

مدیرعامل سابق ایمیدرو در پایان اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید تا حدی در مقابل سیاست‌های ارزی که بانک مرکزی به این وزارت خانه ابلاغ می‌کند مقاومت کند و در این مقطع از زمان که ارز، اشتغال و تولید از بحران‌های اصلی کشور هستند اجازه دهد تا فعالین حوزه معدن و صنایع معدنی کشور کار خود را انجام دهند؛ نه اینکه با بخش‌نامه‌ها و مقررات دست‌وپا گیر از صادرات جلوگیری کنند.

عناوین برگزیده