به گزارش می متالز، علایمی از تغییر پرتفو این سهام اعم از شرکتها و درصدها به چشم نمیخورد. چرا که هر گونه جابجایی یا تغییر ایجاد بی نظمی خواهد کرد.
اطلاعات حاکی از این است پرتفو سهام عدالت مبلغی حدود ۲۶۶۰۰ میلیارد تومان بوده که رقم ارزش آن در بازار تقریبا ۵ و نیم برابر یعنی ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
همچنین شرکتهای پرتفوی این سهام نیز بدون هیچ تغییری همچنان ۴۹ شرکت شامل ۳۵ شرکت بورسی و ۱۴ شرکت غیر بورسی را در خود گنجانده است.
شاهین احمدی، کارشناس بازار سرمایه در همین رابطه گفت: اطلاعات موجود در سایت سهام عدالت نشان میدهد ۴۹ شرکت اعم از پتروشیمی خلیج فارس، شهر صنعتی البرز، دخانیاتو... مشمول سهام عدالت بوده و واگذار شده اند.
وی ادامه داد: زمانی که یک شرکت مشمول طرح واگذاری بود سهام آن به واسطه قانون به دهکهای کمتر برخوردار فروخته میشود.
احمدی هرگونه تغییر در پرتفو سهام عدالت (گروه پتروشیمی) را رد کرد و افزود: طبق گفته رییس سازمان خصوصی سازی ۵ پتروشیمی جدید در قالب سهام عدالت عرضه خواهد شد، اما تصمیم بر تحویل مستقیم به خود مردم گرفته شده و با سیستم قبلی عرضه سهام عدالت متفاوت است.
این کارشناس بازار سرمایه خصوصی سازی را اتفاقی خوب و مبارک دانست و اضافه کرد: گره موجود در حال حاضر عدم اجرایی شدن دوره ۱۰ ساله و واگذاری سهام تا پایان سال ۹۶ بوده که نارضایتیهایی را به همراه داشته است.
احمدی از بررسی مکانیزمهای مناسب سخن گفت و افزود: راههای مختلفی در دست بررسی است. مانند اینکه آیا سهام مستقیم به مردم داده شود یا صندوقهای قابل معامله ای تی اف تاسیس شوند. هر کدام از این گزینهها تهدیدها و فرصتهایی را همراه خواهد داشت.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در طرح ارایه شده در مجلس پیش بینی میشود به افراد حق انتخاب داده شود در رابطه با اینکه این طرح سازمان خصوصی سازی برای شرکتهای جدید بوده و شرکتهای قبلی را شامل نخواهد شد.