به گزارش می متالز، حمید رضا رستگار، رییس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران در پاسخ به سوال مبنی بر افزایش غیرمنطقی قیمت آهن و میلگرد در هفتههای اخیر گفت: شرایط امروز، پیش درآمد اتفاقات گذشته است و یک سری علت و معلول باعث شده تا قیمتها افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: در سال های گذشته شاهد تحریم صنعت فولاد به عنوان یک صنعت و کالای استراتژیک بودهایم. آخرین بار هم دی ماه سال جاری اسامی بیشتر شرکتهای فولادی هم به لیست تحریمها اضافه شد که زنگ خطری برای ایران بود.
رستگار یکی از موضوعاتی که صنعت فولاد از آن رنج میبرد را نداشتن استراتژی و برنامه جامع دانست و بیان داشت: با توجه به اینکه ایران جزو 10 کشور برتر فولادساز دنیا است و با توجه به ظرفیت تولید و فراهم بودن شرایط برای صادرات، باید توجه بیشتری به این صنعت شود. وی افزود: اگر میخواهیم از اقتصاد تک محصولی نجات پیدا کنیم باید به منابع موجود در کشور توجه بیشتری شود.
متاسفانه در صادرات فولاد نیز چالشهای زیادی وجود دارد و نمیتوانند تصمیم منطقی و کارشناسی بگیرند، که یا به طور کل مانع صادرات می شوند یا آن را رها میکنند که این نشان از نداشتن برنامه جامع و مدون است.
رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران تصریح کرد: افرادی که در این حوزه تصمیم گیری میکنند، سابقه و تخصصی در زمینه فولاد ندارند و از کسانی که صاحب رای و اندیشه در این حوزه هستند، استفاده نمیکنند. روند افسار گسیختهای که از 25 روز پیش شروع شده است باعث شده نظم اقتصادی فولاد در کشور بهم بریزد.
وی ادامه داد: متاسفانه کار به جایی رسیده که کسانی سرمایه شان را وارد این حوزه کردهاند که نباید این کار را میکردند لذا هجوم سرمایه سرگردان در فولاد، باعث ایجاد تورم در بازار آهن شده و به هرحال باعث افزایش بی رویه و غیرمنطقی قیمتها شده است.
این فعال بازار آهن و فولاد بیان داشت: دلیل اصلی هجوم سرمایههای سرگردان به بازار فولاد، سرمایه گذاری در این بخش است و قطع به یقین افرادی که این کار را کردهاند همکاران صنف آهن و ازحوزه توزیع کننده آهن وفولاد نیستند. لذا قوه قضاییه و دستگاههای نظارتی حتی وزارت اطلاعات، با شناسایی افراد سودجو، دلیل افزایش قیمت آهن را پیدا کنند.
رستگار گفت: آنچه از ظاهر امر پیداست، مشکل اصلی کمبود مواد اولیه است اما داستان موضوع دیگری است. برای جلوگیری از این روند افسارگسیخته باید از تولید تا مصرف نظارت و کنترل حاکم باشد. به طور مثال توزیع فولاد و آهن باید از کانال توزیع که همان اتحادیه آهن و فولاد است باید انجام شود که میدانند کسی که اقدام به خرید میکند مصرف کننده واقعی است یا دلال. بدون تردید عنوان میکنم موضوع توزیع و قیمت گذاری فولاد در کشور کاملا غیرشفاف و مشکوک است.
وی بخشی از گرانیها را از سمت تولیدکنندگان دانست و اظهار کرد: تولیدکنندگان دلیل گرانی را کمبود مواد اولیه عنوان میکنند. همچنین توزیع قطره چکانی محصولات باعث میشود سود اصلی به جیب کسانی رود که خارج از حوزه فولاد و آهن هستند.
بارها به مسوولان وزارت صمت انتقاد کردهایم که اگر تصمیمی در مورد قیمت میگیرید چرا از اتحادیه آهن و فولاد تهران که مسوول توزیع است، نظرخواهی نمیکنید. وقتی جایگاهی نداشته باشیم قطعا در مورد چنین اتفاقاتی، نمی توانیم کار درستی انجام دهیم.
رستگار تصریح کرد: یکی دیگر از علتهای گرانی، محدودیتهای عرضه کالا در بورس است. از نظر ما و اتحادیههای تخصصی بورس کالا جایگاه خوبی برای کشف قیمت نیست و نحوه قیمتگذاری در بورس کالا غیرشفاف است. وی ادامه داد: به نظرمن باید براساس قانون هرکس کار و مسوولیت خود را به درستی انجام دهد.
رییس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در پایان گفت: متاسفانه ما به عنوان توزیع کنندگان مویرگی آهن و فولاد در جریان هیچ یک از تصمیماتی که گرفته میشود، نیستیم و از نظر ما دستهایی پشت پرده است که جریانات مالی پنهانی را رقم می زنند.