به گزارش می متالز، روز گذشته درحالی دماسنج اصلی بورس تهران با رشد یک درصدی به ارتفاع ۵۰۳ هزار و ۷۳۶ واحدی رسید که نماگر هموزن با اثرپذیری یکسان از نمادها ۸/ ۱ درصد به ارتفاع خود افزود. با رشد روز گذشته شاخص کل، بازدهی بورس تهران از ابتدای سالجاری به ۱۸۲ درصد رسید. این درحالی است که نماگر هموزن طی همین مدت با رشد ۴۰۴ درصدی همراه شده است.
طی روز گذشته ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) برای اولینبار در اسفند ماه و ششمین مرتبه در سالجاری از مرز ۴ هزار میلیارد تومان گذر کرد و به ۴ هزار و ۲۳۹ میلیارد تومان رسید. در این بین گروه فلزات اساسی با ۶۰۵ میلیارد تومان معامله در صدر فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفت. این حجم از اقبال به نمادهای این گروه منجر به رشد ۱/ ۲ درصدی شاخص صنعت فلزات اساسی شد. در این بین «فخوز» با رشد ۵ درصدی ارزش بازار توانست اثرگذاری مثبت ۳۵۹ واحدی بر نماگر اصلی بورس تهران داشته باشد و در جایگاه دوم نمادها با بیشترین تاثیر بر شاخص کل قرار بگیرد. «فولاد» و «فملی» هم بهعنوان دو نماد بزرگ این گروه رشدهای ۱/ ۱ و ۳/ ۱ درصدی را تجربه کردند و در مجموع حامی ۵۴۳ واحد از رشد روز گذشته شاخص کل بودند.
دیروز در بورس کالا عرضه ۹۰ هزار تنی ورق گرم گرید B فولادمبارکه با تقاضای حدود ۹۸ هزار تنی همراه بود و قیمت این محصول فولادی تا نزدیک ۶ هزار و ۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو رشد کرد. تاریخ تحویل ورقهای گرم پایان اردیبهشت سال آینده است. ورق گرم C فولادمبارکه نیز با تقاضای خوبی همراه بود و میانگین قیمتی حدود ۷ هزار و ۳۶۰ تومان به ازای هر کیلو را به ثبت رساند. عرضه ۱۵ هزار تنی ورق سرد، ۶ هزار تنی ورق گالوانیزه و ۱۸۰۰ تنی ورق قلعاندود نیز به ترتیب در میانگین قیمتی ۱۲ هزار و ۲۷۰، ۱۳ هزار و ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو معامله شد. درحالی مجموع فروش طی روز گذشته فولادمبارکه نزدیک به ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود که معاملات ورق سرد B و گالوانیزه از سوی ناظر ابطال شد. به این ترتیب مجموع ارزش معاملات تایید شده فولادمبارکه در بورس کالا به ۹۴۰ میلیارد تومان رسید.
طی روز گذشته دومین صنعت با بیشترین ارزش معاملات گروه ساخت خودرو و قطعات با ۴۸۴ میلیارد تومان معامله بود. البته این حجم از معاملات خودرویی رشد تنها ۵/ ۰ درصدی نماگر این صنعت را به همراه داشت. بهنظر میرسد در پی افت ارزش بازار دو خودروساز بزرگ کشور، یعنی «خودرو» و «خساپا»، رشد نمادهای کوچکتر نتوانست تاثیر چندانی بر شاخص صنعت خودرویی داشته باشد.
نکته جالبتوجه در معاملات دیروز قرار گرفتن صنعت مواد دارویی در جایگاه چهارمین صنعت بورسی با بیشترین ارزش معاملات بود. درحالی نمادهای این صنعت طی روز گذشته ۲۵۶ میلیارد تومان معامله شدند که مدتها بود داروییها به حاشیه رانده شده بودند و کمتر در سطوح بالای فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار میگرفتند. این اقبال به نمادهای داروساز منجر به رشد بیش از ۹/ ۳ درصدی شاخص این صنعت شد. این رشد در پی صف خریدی بود که برای ۲۸ نماد از ۲۹ نماد فعال این صنعت ایجاد شده بود. به نظر میرسد با گسترش شیوع ویروس کرونای جدید در کشور بورسبازان به نمادهای داروساز امیدوارتر شدهاند.
شاخص صنعت بانکها در روز گذشته با رشد ۸/ ۰ درصدی همراه شد. در این گروه «وخاور» صف خرید سنگینی را تجربه میکرد و در پایان بازار هم با رشد ۵ درصدی ارزش بازار همراه شد. «وتجارت» هم که روز یکشنبه متوقف شده بود، دیروز بازگشایی شد و درحالی ۳/ ۴ رشد را تجربه کرد که آخرین قیمت آن در پایان بازار بیش از ۵ درصد بیشتر از قیمت این سهم در روز یکشنبه بود. بانک تجارت دیروز هم یک اطلاعیه دیگر منتشر کرد و خبر از انتشار آگهی فروش مزایدهای ۴۷ درصد از سهام شرکت عمران و مسکنسازان استان یزد و ۵/ ۹۹ درصد از سهام شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس داد. طی روز گذشته در این گروه «وبملت»، «وپارس»، «وپاسار» و «وسینا» در مدار منفی معاملات بودند.
«کاوه» در گروه فلزات اساسی گزارش عملکرد خود در بهمن ماه را منتشر کرد. طبق اطلاعیه فولاد کاوه جنوب کیش، این شرکت درحالی طی ماه گذشته به فروش بیش از ۴۴۱ میلیارد تومانی دست یافته که در دی ماه درآمد شرکت ۳۹۰ میلیارد تومان بوده است. در همین حال میتوان خاطرنشان کرد که متوسط فروش ماهانه این شرکت طی سالجاری ۴۳۹ میلیارد تومان بوده است.
فولاد مبارکه اصفهان هم درحالی خبر از درآمد حدودا ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی طی ماه گذشته داد که فروش این شرکت در دی ماه ۳ هزار و ۱۸۲ میلیارد تومان بوده است. متوسط فروش ماهانه این شرکت طی سالجاری ۳ هزار و ۳۲۷ میلیارد تومان بوده است. در نتیجه «فولاد» در ماه گذشته شاهد رشد ۴/ ۱۹ درصدی درآمد نسبت به دی ماه و ۲/ ۱۴ درصدی نسبت به میانگین ماهانه سالجاری بوده است. بخشی از این رشد در پی افزایش مقدار فروش و بخشی دیگر تحتتاثیر رشد نرخ فروش بوده است. البته باید خاطرنشان کرد که این شرکت طی ماه گذشته با افت مقدار تولید مواجه بوده است.
روز گذشته پتروشیمی فجر هم شفافسازی و تاکید کرد که مجوز نهایی تعرفه ۱۳۲ تومان گاز سوخت را گرفته است. پیشتر پتروشیمی مبین نیز همین خبر را اعلام کرده بود.
«خساپا» هم روز گذشته عملکرد خود در بهمن ماه را گزارش کرد. طبق اطلاعیه این شرکت، سایپا درحالی طی ماه گذشته به درآمد ۹۴۰ میلیارد تومانی دست یافته که این رقم برای دی ماه ۱۴۴۳ میلیارد تومان بوده است. همچنین متوسط فروش ماهانه این شرکت طی سالجاری حدود ۱۱۷۵ میلیارد تومان بوده است. به عبارت دیگر در بهمن ماه فروش دومین خودروساز کشور با افت ۳۵ درصدی نسبت به ماه اول فصل زمستان و با کاهش ۲۰ درصدی نسبت به میانگین ماهانه سالجاری مواجه شده است. این افت درحالی رقم خورد که نرخ فروش محصولات سایپا نسبتا رشد داشته و به نظر میرسد چنین افتی در پی کاهش شدید مقدار فروش است.
دیگر خودروساز بزرگ کشور، ایرانخودرو نیز دیروز عملکرد خود در بهمن ماه را گزارش کرد. طبق گزارش ماهانه «خودرو» این شرکت در ماه گذشته فروش ۲ هزار و ۴۳۴ میلیارد تومان را ثبت کرده است. این رقم درحالی ۲/ ۱۶ درصد کمتر از فروش شرکت در دی ماه است که در قیاس با متوسط درآمد ماهانه طی سالجاری با رشد ۸/ ۳۴ درصدی همراه بوده است.