تاریخ: ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۰۹
بازدید: ۲۱۸
کد خبر: ۸۷۲۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دیدار ۳۶ ساعته ترامپ از هند به پایان رسید

دیداری بدون توافق بزرگ

می متالز - روز سه‌شنبه، دیدار دو روزه ترامپ از هندوستان در شرایطی به پایان رسید که بیانیه قابل توجهی در زمینه توافق تجاری یا امنیتی بین دو کشور منتشر نشد، هر چند که این دیدار سوژه خبرگزاری‌ها و عکاسان بسیاری شد.
دیداری بدون توافق بزرگ

به گزارش می متالز، ترامپ در شرایطی دیدار ۳۶ ساعته خود از هندوستان را به پایان رساند که بر دوستی نزدیک خود با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هندوستان تاکید کرد اما در عین حال به صراحت گفت که مودی یک جنگ سخت تجاری را آغاز کرده است که با توجه به آن اختلافات تعرفه‌ای و کسری تجاری‌ آمریکا نمی‌تواند در کوتاه مدت برطرف شود.

تنها ساعاتی پیش از رسیدن ترامپ به هندوستان، درگیری خشونت‌بار حامیان و مخالفان حزب ملی گرای هندوی مودی بیش از ۷ کشته بر جای گذاشت. به گزارش رویترز، ترامپ در این دیدار ضمن انتقاد از سطح بالای تعرفه‌ها در هندوستان، ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال میلادی جاری دو کشور به یک توافق بزرگ تجاری با یکدیگر دست یابند. ترامپ افزود که خواستار رفتاری عادلانه از سوی هندوستان و دسترسی متقابل به بازارهای دو طرف است. او گفت:‌«احتمالا هندوستان بالاترین تعرفه‌ها را در جهان دارد.» پیش از این سفر، مذاکره‌کنندگان دو کشور تلاش کردند تا اختلافات بین دو کشور در زمینه تعرفه‌ها، کنترل قیمت‌ها بر ابزارآلات پزشکی و دسترسی به بازار لبنیات و پرندگان را حل و فصل کنند. ترامپ در این رابطه گفت:‌«اگر توافقی با هندوستان به وقوع بپیوندد، در پایان سال میلادی جاری خواهد بود و اگر چنین توافقی محقق نشود، آنگاه کار دیگری خواهیم کرد.» کاخ سفید در زمینه دیدار مودی و ترامپ اعلام کرد: «آنها (ترامپ و مودی) توافق کردند به فوریت مذاکرات جاری را به نتیجه برسانند، مذاکراتی که آنها امیدوارند به فاز نخست توافق جامع تجاری دوجانبه تبدیل شود، توافقی که منعکس‌کننده عزم واقعی و پتانسیل کامل روابط بازرگانی دوجانبه باشد.» کاخ سفید هیچ جزئیات دیگری در رابطه با این توافق ارائه نکرد. به گزارش سی‌ان‌ان، ترامپ علاقه‌مند است تا کسری تجاری کشورش با هندوستان را کاهش دهد و تعرفه‌هایی بر فولاد و آلومینیوم هندوستان اعمال کرده است که موجب شد زنجیره‌ای از اقدامات تلافی‌جویانه تجاری را در پی داشته باشد. ترامپ در نهایت هندوستان را از فهرست کشورهای دارای وضعیت تجارت ترجیحی با آمریکا خارج کرد، اقدامی که خشم مقامات هندوستان را در پی داشت. ترامپ اما در روز سه‌شنبه اعلام کرد به این موضوع «خوش‌بین» است که سرانجام یک پیمان تجاری منعقد شود و مدعی شد که اتحاد بین آمریکا و هندوستان به نقطه قوت تاریخی خود رسیده است. ترامپ ضمن تاکید بر روابط شخصی خوب خود با مودی گفت:‌«روابط هیچ‌وقت به اندازه حالا خوب نبوده است.» وی افزود:‌ «ما احساس خیلی خوبی نسبت به یکدیگر داریم و کاری انجام داده‌ایم که بسیار منحصربه‌فرد است.» ترامپ و مودی در زمینه‌های دفاعی و امنیتی به توافق‌های نسبتا کوچکی دست یافتند که از جمله آنها می‌توان به خرید ۳ میلیارد دلار هلیکوپتر نظامی آمریکایی و دیگر تجهیزات دریایی برای آمریکا اشاره کرد. طرفین همچنین به توافق‌های جدیدی در رابطه با خرید انرژی دست یافتند و در زمینه بهداشت روانی نیز به یک ابتکار مشترک دست یافتند.  تحلیلگران اما بر این باورند که با پایان یافتن دیدار مودی و ترامپ، به‌نظر می‌رسد کل این دیدار بیشتر به چشم‌اندازها، دیدگاه‌ها و سیاست‌ها پرداخته است.

ترامپ در ابتدای دیدارهایش که در حیدرآباد دهلی انجام شد، گفت:‌«دو روز اخیر به معنای اخص کلمه شگفت‌انگیز بود.»

عناوین برگزیده