به گزارش می متالز، تصمیمگیری درباره کسبوکارهایی که شرکت معدنی و صنعتی گل گهر باید به آنها ورود کند با معیار حفظ یکپارچگی توسعه و کمک به تحقق چشمانداز گلگهر صورت گرفته است.
رشد آموزش در حوزه محیطزیست و فرهنگسازی در این زمینه از مواردی است که موردتوجه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر قرارگرفته است. بهطور مثال میتوان به اجرای ۵۰۰۰ نفر ساعت آموزش محیطزیست اشاره کرد که شامل آموزش مقدماتی محیطزیست (کلیه کارکنان شرکت معدنی و صنعتی گلگهر)، آموزش مدیریت پسماند، آموزش آلودگیهای ناشی از صنایع و معادن، دوره آموزش GIS مقدماتی با تکیهبر پهنهبندی آلایندهها و دوره آموزش ارزیابی ریسک محیطزیست است.
همچنین آموزشهای در دست اجرای این شرکت معدنی و صنعتی شامل آشنایی با قوانین و مقررات محیطزیست کشور با تاکید بر رویکردهای بهرهبرداری معادن، آشنایی با مبانی اقتصاد سبز، دوره آموزشی طراحی سیستمهای کنترل آلودگی هوا، دوره آموزشی پایش و PM پالایشگرهای صنعتی در بخش هوا، آشنایی با مبانی ظرفیت برد و توان اکولوژیکی محیطزیست، نقش آموزش در ارتقای فرهنگ زیستمحیطی، مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه و دوره آموزشی مدلسازی آلایندگی هوا است
ارزیابی اثرات توسعه بر محیطزیست کلیه کارخانههای شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با تاییدیه از سازمان حفاظت محیطزیست، انجام امور نظارت و بازرسی ملاحظات محیطزیست (هنگام اجرای پروژه)، ارزیابی ریسک محیطزیست جهت اجرای قوانین جلوگیری از آلودگی هوا، آب، خاک و مدیریت پسماند( پس از بهرهبرداری)، ارزیابی و تحلیل ریشهای جنبههای محیطزیست مشتمل بر ۴ پارامتر در بخشهای مختلف مجتمع و پیشنهاد اقدامات اصلاحی ازجمله اقدامات ارزیابی این شرکت معدنی است. ازجمله موارد موردتوجه از سوی این شرکت معدنی و صنعتی در حوزه هوا میتوان به ارزیابی تشکیل کارگروه و اجرای پروژه غبارزدایی با اعتباری بالغبر ۲۲۰ میلیارد ریال، مطالعات زیستمحیطی، تحلیل، ارزیابی و جابهجایی سیلوی باطله قدیم کارخانه مگنتیت جهت کاهش انتشار گردوغبار با هزینهای بالغبر ۲۰۰ میلیارد ریال اشاره کرد.
انجام طرح خود اظهاری در قالب عقد قرارداد با شرکتهای معتمد محیطزیست، نصب سیستمهای مانیتورینگ آنلاین در بخش هوا در کارخانههای مگنتیت و گندلهسازی، نصب سیستم مانیتورینگ آنلاین در بخش پساب در تصفیهخانه فاضلاب بهداشتی ازجمله موارد مورد پایش از طرف این شرکت معدنی است.
ارائه برنامه عملیاتی شناسایی و تعیین تکلیف پسماندهای ویژه و صنعتی و اجرای مفاد آن بهعنوان نخستین صنعت در استان کرمان شامل باطلههای خشک و تر، مواد مستعمل نفتی، ضایعات هنگام تولید و...، جانمایی و تملک زمین جهت لندفیل مرکزی منطقه گلگهر بهمنظور مدیریت پسماندهای خانگی و شبه خانگی به وسعت ۴۴ هکتار و اجرای مطالعات طرح جامع مدیریت پسماند منطقه گلگهر از جمله اقدامات این شرکت معدنی در حوزه مدیریت پسماند است.
منطقه معدنی گلگهر با داشتن معادن غنی از سنگآهن در جایگاه یکی از مطرحترین قطبهای فعال معدنی، صنعتی در خاورمیانه است که دارای قابلیت بسیاری برای تبدیلشدن به منطقهای بزرگ و رقابتی در سطح ایران و حتی جهان است.
این ذخایر معدنی در استان کرمان و در ۵۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سیرجان واقعشده است. آثار موجود و حفاریهای باقیمانده در محل کانسار دلالت بر آن دارد که این کانسار در قرون گذشته مورد شناسایی و بهرهبرداری قرارگرفته است. سن تقریبی یک نمونه از سرباره کورههای قدیمی که از سنگ معدن گلگهر استفاده کرده است در حدود ۹۰۰ سال تخمین زدهشده است.
نتایج اقدامات اکتشافاتی توسط شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، خبر از شناسایی ۵۴ محدوده امیدبخش میدهد. این شرکت تاکنون فاز شناسایی و پیجویی ۹۶۰۰ کیلومترمربع از پهنههایی که در اختیار دارد را به اتمام رسانده است.
هماینک ۱۱هزار و ۳۰۰ کیلومترمربع از مساحت پهنههای اکتشافی در اختیار گلگهر قرار دارد که تاکنون فاز شناسایی و پیجویی ۹۶۰۰ کیلومتر آن ( حدود ۸۵درصد) به اتمام رسیده است. این پهنهها شامل پهنه بم، پهنه ۱۱، پهنه ۱۳، ایران مرکزی و محدوده بین معادن گلگهر است.
از سوی دیگر فرآیند اخذ مجوزهای قانونی برای ۵ محدوده شناساییشده در پهنه بم و یک محدوده در پهنه ۱۱ در حال انجام است. علاوه بر این انجام فعالیتهای تکمیلی اکتشاف در محدودههای بین معادن گلگهر، ایران مرکزی و بم (منطبق بر قوانین و مقررات) موردتوجه است. بر اساس نتایج اولیه حفاریهای انجامشده، ذخایر تخمینی کشفشده در محدوده بین معادن گل گهر به ۱۴۳ میلیون تن میرسد.