تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۴۱
بازدید: ۴۳۹
کد خبر: ۹۰۶۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فعالان صنایع معدنی برای عبور از تبعات اقتصادی کرونا خواستار شدند

تعویق در وصول مطالبات بانکی و مالیاتی

می متالز - با شیوع بیماری کرونا در ایران، بیشتر بازارها و کسب‌‌وکارها دچار رکود شده‌اند. رکودی که به نوبه خود گریبانگیر بازار صنایع معدنی و مصالح ساختمانی نیز شده است.
تعویق در وصول مطالبات بانکی و مالیاتی

به گزارش می متالز، کسب‌وکارهای بسیاری در صنایع معدنی در روزهای پایانی سال به دلیل شیوع ویروس کرونا به حالت نیمه‌تعطیل درآمده‌اند که این رکود می‌تواند سبب ورود خسارت‌هایی به صاحبان آنها شود.
شورای پول و اعتبار در جلسه‌ای که بدین منظور می‌خواهد برگزار کند، به‌دنبال ارائه راهکارهای بانکی و پولی برای کمک به صاحبان کسب‌وکار برای عبور از بحران صدمات اقتصادی ناشی از این بیماری است.
فعالان حوزه صنایع معدنی معتقد هستند که نظام پولی و بانکی کشور می‌تواند با به تعویق انداختن مطالبات بانکی از صاحبان این فعالان اقتصادی تا آغاز فصل گرم که گفته می شود پایان شیوع این بیماری خواهد بود به یاری کسب‌وکارها بیایند. 

 

درخواست تسهیل صادرات

سید رضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد درباره کمک دولت و نظام بانکی کشور در عبور از بیماری کرونا برای فعالان صنایع معدنی عنوان کرد: این روزها و با وجود شیوع ویروس کرونا، بسیاری از کسب و کارها دچار رکود شده‌اند و از سوی دیگر نیز بسیاری از صنایع معدنی نیز با کاهش صادرات روبه‌رو شده‌اند؛ این درحالی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت نامه‌‌ای به گمرک جمهوری اسلامی ایران با این مضمون ارسال کرده که هیچ کالایی از گمرک صادر نخواهد شد تا زمانی که تاییدیه آن از سوی وزارتخانه ابلاغ شده باشد.
شهرستانی با اشاره به این موضوع که با توجه به شرایط پیش آمده در بازار، اعمال برخی از  بورکراسی‌های دولتی چوب لای چرخ گذاشتن است، گفت: این روزها کشور با وجود کاهش میزان صادرات وضعیت ارزی مناسبی ندارد، از همین‌رو صنعتگران قبل از اینکه از نظام پولی یا بانکی انتظار داشته باشند، از وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت انتظار دارند که شرایط را برای صادرات همواره کنند.
وی ادامه داد: به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از مرزهای صادراتی کشور بسته شده‌اند، بنابراین وزارت صنعت، معدن و تجارت باید دست صادرکنندگان را باز بگذارد و گره‌ای به مشکلات آنها
نیفزاید. هم‌اکنون بسیاری از کشورهای خارجی همچون گذشته چندان تمایلی به خرید از ایران ندارند، پس در این وضعیت بهتر است که دولت شرایط صادرات را سهل‌تر کند؛ بنابراین در این زمینه و در حوزه فولاد، حداقل می‌تواند صادرات شمش و میلگرد را آزاد کند.
این عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی و پولی برای عبور از بیماری کرونا چه کمکی می‌توانند به کسب‌‌وکارها کند، گفت: درحال‌حاضر نظام بانکی کشور می‌تواند نسبت به ارائه تسهیلات به شرکت‌ها و صاحبان کسب‌‌وکارها آسان‌تر برخورد کند.
شهرستانی همچنین با اشاره به شرکت‌ها و افرادی حقیقی که به بانک‌ها مقروض هستند، عنوان کرد: برخی شرکت‌ها یا افراد حقیقی ممکن است که چک‌های برگشتی داشته باشند، از همین‌رو در این زمینه و برای عبور از این بحران، باید به این شرکت‌ها یا افراد فرصت بیشتری داده شود.

 

تعویق معوقات بانکی و مالیاتی

حسن صباغیان‌بیدگل، فعال حوزه سیمان اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا بر بیشتر بازارها و صنایع معدنی و مصالح ساختمانی تاثیر منفی گذاشته و این روزها سبب تعطیلی نسبی در بازار شده است. بسیاری از شرکت‌ها ساعت کار خود را نیمه وقت کرده‌اند؛ طبیعی است که چنین وضعیتی روی عملکرد شرکت‌ها تاثیرگذار باشد. در این میان صنعت سیمان نیز باوجود اینکه خود در رکود به‌سر می‌برد، گرفتار رکود شده است.
صباغیان‌بیدگل در پاسخ به این پرسش که نظام پولی و بانکی کشور چه کمکی می‌تواند به بازارهایی که دچار رکود شده‌اند، انجام بدهد، گفت: نظام بانکی می‌تواند دریافت اقساط بدهی شرکت‌ها و افراد حقیقی صاحبان کسب‌ و کار را حداقل تا پایان فروردین یا اردیبهشت به تعویق بیندازد. برخی شرکت‌ها یا افراد حقیقی به بانک‌ها بدهی دارند که با توجه به شرایط پیش‌آمده و رکود بازار، ممکن است که نتوانند سر وقت این بدهی‌های خود را پرداخت کنند، از این‌رو ضروری به نظر می‌رسد که بانک‌ها در پرداخت معوقعات شرکت‌ها فرصت بیشتری به آنها بدهد.
وی با توجه به رکود بیشتر بازارها در کشور عنوان کرد: صاحبان کسب و کار به یک استمهال حداقل 3ماه نیاز دارند که امیدواریم بانک‌ها در این زمینه یاری لازم را با آنها داشته باشند. از این‌رو 3ماه پرداخت معوقه را می‌توانند به پایان اقساط موکول کنند. این کمک بانک‌ها بدون‌شک می‌تواند گره‌ای از مشکلات فعالان بازار را بگشاید.
 این فعال حوزه سیمان در پاسخ به این پرسش که نظام مالیاتی چه کمکی می‌تواند به صاحبان کسب‌وکار داشته باشند، گفت: نظام مالیاتی کشور نیز می‌تواند حداقل دیون خود را از صاحبان کسب و کار برای مدت 3ماه به تعویق بیندازد. تاکید من بر3ماه است، زیرا با گرم شدن هوا تا 3ماه آینده، بدون‌شک می‌توان عبور از کرونا را پیش‌بینی کرد.
از این‌رو دولت می‌تواند مطالبات خود را هم در زمینه دریافت مالیات و هم حق بیمه سازمان تامین اجتماعی تا مدت 3ماه به تعویق بیندازد. صباغیان‌بیدگل تاکید کرد: بدون‌شک با همدلی بیشتر نظام‌های مختلف در کشور می‌توانیم از تبعات اقتصادی این بیماری و بحران کرونا عبور کنیم.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین