به گزارش می متالز، احمد اشتیاقی مدیرعامل کارگزاری بانک آینده گفت: اجرای این طرح اثرات واقعی و روانی به همراه خواهد داشت و در شرایط اخیر اقبال بازار سرمایه زیاد بوده و کدهای جدید به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای آموزشی شروع به انجام معاملات کرده و با این طرح در حال محدود شدن هستند بنابراین به نظر میرسد امری فشار زا بر بازار سرمایه باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در توضیح اهداف مثبت اجرای این طرح خاطر نشان کرد: برخی سهمها بیش از ارزش ذاتی معامله میشوند و افراد تازه وارد عمدتا درگیر این سهم شده و با بی اطلاعی از نحوه ارزش گذاری سهام و عدم تشخیص ارزش خرید یک سهم، بیشتر در جو بازار قرار میگیرند.
وی ادامه داد: اخیرا سهمهای کوچک پروژه شده و توسط بازیگران سهام روند صعودی میگیرند، سهمهای خوب و بنیادی نیز با اقبال سهامداران جدید واجه نشده و سهامهای قرار گرفته در صف خرید فارغ از ارزشمندی یا غیر ارزشمندی انتخاب سهامداران جدید است.
اشتیاقی ادامه داد: با شرایط موجود سازمان بورس نیز احساس خطر کرد چرا که این روند در آینده ورودیهای جدید را متوجه ضرر خواهد کرد.
وی این طرح را در راستای حفاظت از منافع سهامداران جدید عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح در شرایط و روند بازار، میتواند شرایط خاصی را ایجاد کرده و احتمال میرود به لحاظ حجم معاملات و سوق دادن به سمت منفی تاثیراتی را ایجاد کند.
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده به اجرای این طرح طی یکسال گذشته اشاره داشت و افزود: اگر از پیشتر این تصمیم اتخاد میشد شاهد ایجاد حباب در برخی سهامها نبودیم.
وی در خصوص تاثیرات مثبت این طرح گفت: نکتهای که وجود دارد این است که برخی سهامداران تازه وارد با عدم تشخیص سهام خوب و بد و پیروی از گروههای مجازی جذب سهمهای فاقد ارزش میشوند، با اجرایی شدن این تصمیم و آموزش به سهامداران موانعی ایجاد شد که در آینده اگر سهامدران متضرر شوند ادعایی از سوی آنها متوجه سازمان بورس نباشد.
اشتیاقی در پایان اظهار داشت:اگر نگاهی بلند مدت در نظر گرفته شود، این تصمیم برای فعالیتهای بلند مدت بازار سرمایه تصمیمی به جا بود اما، با شرایط خاص بورس در وضعیت کرونا، ریزش قیمت کامودیتیها و حجم مبنا بازار از حالت رو به رشدی که داشت متاثر خواهد شد.