تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۵۱
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۹۱۱۰۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سردرگمی بورس‌های جهان

می متالز - شاخص‌های بورسی در معاملات امروز رفتار متناقضی با هم داشتند.
سردرگمی بورس‌های جهان

به گزارش می متالز، ایتالیا به عنوان کانون اصلی کرونا در اروپا اعلام کرده است که قرنطینه را به تمام کشورش گسترش خواهد داد. کشورهای همسایه نیز اتباع خود را از این کشور فراخوانده‌اند.  دولت ایتالیا از جریمه ۲۰۰ یورویی افرادی خبر داده که بدون دلیل موجه از خانه خود خارج شوند. 

میشل مک کارتنی، کارشناس موسسه سی ام سی مارکتس گفت: ترس و اضطراب در بین معامله‌گران کاملا مشهود است، به ویژه که حالا ایتالیا تصمیم گرفته است کل کشور را قرنطینه کند.

چین اعلام کرده است که از زمان همه‌گیری کرونا تاکنون صادراتش ۱۷ درصد و وارداتش چهار درصد کاهش پیدا کرده است. با توجه به بزرگی بازار چین، بسیاری از شرکت‌های مطرح بین‌المللی انتظار زیان سنگینی را در نتیجه تعطیلی کسب و کارهای خود دارند.  

به دنبال افزایش شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۹ نفر، در کالیفرنیا و واشنگتن حالت فوق العاده اعلام شده و کنگره نیز بودجه اضطراری مقابله با کرونا تخصیص داده است. فدرال رزرو نرخ بهره را در اقدامی کم سابقه با ۰.۵ درصد کاهش به محدوده یک تا ۱.۲۵ درصدی کاهش داد اما انتظار می رود که روند کاهش نرخ بهره در ماه های پیش رو نیز ادامه داشته باشد.   

رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه ششم رسید و  انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در شش ایالت این کشور، به طور همزمان در ایالت های آیداهو، میشیگان، می سی سی پی، واشنگتن، میسوری و داکوتای شمالی برگزار شد.جو بایدن، معاون اول دوره ریاست جمهوری اوباما در چهار ایالت و برنی سندرز در دو ایالت پیروز شدند. اکنون جو بایدن در صدر سه نامزد باقی مانده دموکرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. جزایر ماریانای شمالی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهد بود.

در شرق آسیا نیز بانک مرکزی چین با ورود همه جانبه خود به بازارهای مالی این کشور تا حدی موجب دلگرمی معامله‌گران شده است. علاوه بر تزریق حدود ۲۴۰ میلیارد دلار منبع ارزی به بازار، بانک‌های دولتی و مقام‌های مختلف محلی چین از ارائه حدود ۲۰۰ میلیارد یوان تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط خبر داده‌اند. با این حال ریزش‌های اخیر بورس‌های جهانی که از زمان رکود بزرگ ۲۰۰۸ بی سابقه بوده است، کماکان ادامه دارد.

از سوی دیگر بانک مرکزی ژاپن نیز به مانند همتای چینی از برنامه‌ریزی برای ورود و حمایت از بازارهای مالی خبر داده است. هوراهیکو کورودا، رئیس بانک مرکزی ژاپن گفته است که این بانک اوضاع را به دقت زیر نظر گرفته است و نقدینگی لازم را برای حمایت از بازارهای مالی فراهم خواهد کرد.  

گرگ مک بریج، کارشناس بازار سهام در موسسه بنک ریت گفت: ممکن است این وضعیت هفته ها یا شاهد ماه ها ادامه داشته باشد اما نباید فراموش کرد شاخص ها همان طور که می توانند خیلی سریع ریزش کنند می توانند خیلی سریع هم به روزهای اوج برگردند. 

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.  شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۴.۸۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۱۸.۱۶ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۴.۹۴ درصد افزایش تا سطح ۲۸۸۲.۲۳  واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با پیشروی ۴.۹۵ درصدی در سطح ۸۳۴۴.۲۵  واحدی بسته شد.

انتظار می‌رود که با توجه به تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد چین و تعلیق فعالیت شرکت‌های خارجی در این کشور، خسارت‌های اقتصادی ناشی از این ویروس بر اقتصاد جهانی کماکان ادامه داشته باشد.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۲.۲۷ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۴۱۶.۰۶  واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۶ درصد پایین رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۲۲۴.۶۶ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های  کامپوزیت" ریزش ۱.۰۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۰۴۰.۸۶  واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۳.۶ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۵۷۲۵.۹۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی  بود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا، اسپانیا، آلمان و فرانسه و مذاکرات برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۰۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۹۶۰.۲۳ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۱.۵۱ درصدی در سطح ۴۶۳۶.۶۱ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۱.۴۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۴۷۵.۴۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۳.۲۱ درصد پایین رفت و به ۷۴۶۱.۵۰ واحد رسید.

عناوین برگزیده