به گزارش می متالز، محمد بختیار خلیقی در سنندج اظهار داشت: کل مبادلات تجاری انجام شده سالجاری منتهی به بهمنماه ۳ میلیون و ۶۷۵ هزار تن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۵۱ میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۱ درصد افزایش و از لحاظ ارزشی ۱۱ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: از این حجم از مبادلات تجارت خارجی در استان کردستان ۲ میلیون و ۹۴ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار مربوط به صادرات، ۳۶ هزار تن کالا به ارزش36.4 میلیون دلار مربوط به واردات و یک میلیون و ۵۴۵ هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۸۱۶ میلیون دلار مربوط به ترانزیت است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان ادامه داد: در ۱۱ ماهه امسال میزان کل صادرات استان کردستان ۲ میلیون و ۹۴ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار است که از این مقدار یک میلیون و ۱۲۶ هزارتن کالا به ارزش ۶۲۵ میلیون دلار شامل صادرات از گمرکات استان و ۹۶۸ هزار تن کالا به ارزش ۵۷۴ میلیون دلار صادرات از سایر گمرکات است.
وی تصریح کرد: میزان کل صادرات انجام شده در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۱۸ درصد افزایش داشته است.
خلیقی گفت: پنج کشور عمده هدف صادراتی استان کردستان عراق، ترکیه، افغانستان، سوریه و هند است که البته عمدهترین مقصد صادراتی ما عراق با یک میلیون و ۷ هزار تن کالا به ارزش 566.5 میلیون دلار است.
وی عنوان کرد: عمدهترین کالاهای صادراتی استان کردستان شامل سیب تازه با سهم ارزشی ۱۱ درصد، سایر روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین ۵ درصد، گوجهفرنگی تازه یا سرد کرده ۳ درصد، هندوانه تازه ۲/۶ درصد و گل و غنچه گل ۲ درصد بوده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان افزود: ترانزیت کالا در استان کردستان در ۱۱ ماهه امسال یک میلیون و ۵۴۵ هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۸۱۶ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی ۱۷درصد کاهش و به لحاظ ارزشی ۱۴ درصد کاهش داشته است.
وی یادآور شد: در سالجاری منتهی به بهمن ماه ۳۶ هزار تن کالا به ارزش ۳۶/۴ میلیون دلار از مرزهای استان وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۲۱۸ درصد افزایش و از لحاظ ارزشی ۱۱ درصد کاهش داشته است.
خلیقی ادامه داد: پنج کشور عمده مبدا واردات در استان کردستان، عراق با سهم ارزشی ۷۳ درصد، سوئیس ۹ درصد، بلغارستان ۸ درصد، آلمان ۷ درصد و هلند ۳ درصد است که از این میان کشور عراق بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: پنج قلم عمده کالای وارداتی از مرزهای استان کردستان شامل آلیاژ آلومنیوم کار نشده، سایر اجزا و قطعات تلمبههای هوا با خلاء، آلومنیوم به صورت کار نشده غیرممزوج، ماشینآلات پرس و له کردن میوه و انواع دریل واگن تا6 اینچ است.