به گزارش می متالز، علی امرایی مدیرعامل شرکت فولاد سنگان درباره التهاب بازار و افزایش قیمت ها در حوزه صنایع معدنی گفت: اختلالی که به واسطه دلالان در بازار فولاد وجود داشت، باعث شده که چرخه واقعی تولید ناقص بماند و مواد اولیه به نرخ واقعی به دست تولیدکنندگان به خصوص صنایع پاییندست نرسد و عملا چرخه تولید معطل بماند.
امرایی در ادامه افزود: التهابی که هفتههای اخیر گریبانگیر بازار محصولات فولادی شد، نتیجه زیست دلالانی است که باعث افزایش قیمتها و بازی با نرخ محصولات شده و این افراد یقه تمام صنایع فولادی را گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه تصمیمات خلقالساعه باعث تمام گرفتاریهای صنایع پاییندست است،گفت: سیاستگذار گویا فراموش کرده که فضای کسبوکار و محیطی که فعالان اقتصادی در شرایط کنونی در آن به امر تولید مشغول هستند نیازمند تسهیل شرایط است، اما اتخاذ برخی تصمیمها حاکی از آن است که فضا برای سفتهبازان آسانتر شده تا فعالان پاییندستی که خروجی آنها، تولید واقعی است.
امرایی گفت: بازنگری و اصلاح دقیق سهمیههای مواد اولیه بنگاههای پاییندست از جمله نیازهای حیاتی ماست تا فعالان واقعی و تلاشگران عرصه تولید بتوانند در فضای تحریمی، چرخ تولید را بگردانند.
وی با اشاره به اینکه دولت باید برای مبارزه با سفتهبازی و جلوگیری از دوگانگی نرخها در بازار رسمی و آزاد سریعا دستبهکار شود، گفت: دولتها بهخاطر اهمیت ایجاد ارزشافزوده بر صنایع پاییندست خود، تمام راههای ورود سوداگری، دلالی و تفاوت نرخ در بازار آزاد را مسدود میکنند اما متاسفانه دلالان هر بار با راهکاری جدید گام در بازار میگذارند.
امرایی گفت: بازار فولاد نیز از این قضیه مستثنا نیست؛ شرکتهای فولادی و حتی وزارت صمت روشهای مختلفی را برای حذف سوداگران و سودجویان به کار گرفتند اما این سوءاستفادهکنندگان راهکارهای جدیدتری را برای بقا در این بازار پیدا میکنند.
مدیرعامل فولاد سنگان با انتقاد از آنکه برخی تشکلها به فکر حمایت از صنایع پاییندست نیستند، تصریح کرد: شاید عدم اهتمام و دقت کافی به انتخاب افرادی که سردمدار این تشکلها هستند، باعث چنین رخدادهای تلخی در بازار شده است زیرا این افراد منتخب، به عنوان اعضای هیئت مدیره انجمنها به فکر توسعه کسبوکار خود هستند تا گسترش تشکلی که در آنجا اسم و رسم پیدا کردهاند.
امرایی در پایان با تاکید برنظارت های سختگیرانه تر برای بقای تولید کنندگان گفت: تمام کارخانههای فولادی در تلاش هستند تا نرخهای بازار آزاد را به نفع مصرفکنندگان نهایی تغییر دهند اما تلاش یکجانبه مهم نبوده زیرا سفتهبازان با روشی نوین بار دیگر به این بازار ورود میکنند تا مصرفکننده نهایی نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کند. در چنین وضعیت نابسامانی، قانونگذاران و مجریان هستند که باید نظارت سختگیرانهای را برای بقای تولیدکنندگان واقعی، وضع و اجرا کند.