به گزارش می متالز، احمد تشکینی افزود: در طرف عرضه می توان به چالشهایی مانند محدودیت در خرید و تامین مواد اولیه و نهادههای تولید از داخل و خارج؛ آسیب دیدن بخش هایی از زنجیره تامین؛ کاهش و یا عدم توانایی برخی صنوف در پرداخت مالیات، عوارض و حقالزحمه نیروی کار؛ افزایش معوقات بانکی؛ کاهش سرعت گردش نقدینگی در بنگاه ها و محدودیت در حمل و نقل بین المللی و داخلی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: در طرف تقاضا نیز چالشهایی مانند تغییر سبد مصرفی خانوارها، افزایش تمایل به ذخیرهسازی، تشدید انگیزه قاچاق (به ویژه اقلام بهداشتی) و کاهش حجم تجارت خارجی و کسری تراز تجاری(در این دوره زمانی) بوجود آمده است.
مدیر کل دفتر امور اقتصادی و سیاست های تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: کشورهای درگیر شیوع بیماری کرونا نیز با هدف کاهش آثار و پیامدهای منفی اقتصادی بیماری کرونا بسته های حمایتی، ابزارها و سیاستهای متناسبی را بکار گرفته اند.
تشکینی افزود: چین، مالزی، ایتالیا، کره جنوبی و ...، از جمله این کشورها می باشند که عمده سیاست های حمایتی مشتمل بر امور مالیاتی، تامین اجتماعی و تسهیلات بانکی است.
وی تاکید کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامات مناسبی برای کاهش آثار منفی اقتصادی شیوع کرونا بکار گرفته شده است و بسته سیاستی و حمایتی برای کاهش این آثار تدوین شده است.
مدیر کل دفتر امور اقتصادی و سیاست های تجاری گفت: جزییات این پیشنهادها به ترتیب شامل موارد ذیل است :