تاریخ: ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۲۶
بازدید: ۱۶۹
کد خبر: ۹۴۱۳۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون طرح و برنامه:

کشور نیازمند تولید مبتنی بر مزیت نسبی با رویکرد صادراتی است/ تمرکز بر صنایع پیشران در سال 99

می متالز - معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: صنایع اولویت دار و پیشران و همچنین صنایع اشباع را شناسایی و مشخص کردیم.
کشور نیازمند تولید مبتنی بر مزیت نسبی با رویکرد صادراتی است/ تمرکز بر صنایع پیشران در سال 99

به گزارش می متالز، سعید زرندی گفت: صنایع پیشران براساس برخی معیارها از جمله صادراتی بودن، سهم در ارزش افزوده، داخلی سازی و... استخراج شده و این صنایع قادرند بیشترین تحرک را در طول زنجیره قبل و بعد خود ایجاد کنند.

وی توضیح داد: به بیان دیگر از طریق تزریق منابع مالی به این فعالیت ها، بیشترین تحرک در طول زنجیره ایجاد خواهد شد، همچنین بدلیل در نظر گرفتن شاخص صادراتی بودن، بیشترین ارزآوری در بین فعالیت ها را ایجاد خواهند کرد.

معاون طرح و برنامه تاکید کرد: در سال 99 تمرکز بیشتری بر روی این صنایع خواهیم داشت و همه سازمان های تابعه و سازمان های استانی این سیاست را دنبال خواهد کرد و سرمایه گذاران را به این سو سوق خواهیم داد

وی گفت: در معرفی به صندوق توسعه ملی و بانک ها این صنایع را در اولویت اصلی قرار خواهیم داد.

زرندی تصریح کرد: زنجیره های ارزش این تولیدات را دنبال می کنیم و تلاش داریم شرکتهای دانش بنیان را به این صنایع هدایت کنیم تا موضوع نوآوری در این بخش دنبال شود.

وی گفت: هدف گذاری نهایی کشور، تولید مبتنی بر مزیت نسبی با رویکرد صادراتگرا است.

معاون طرح و برنامه همچنین در خصوص شناسایی و معرفی صنایع اشباع نیز گفت: پیرو سیاست‌های توسعه سرمایه‌گذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت، ظرفیت‌های تولیدی و خدماتی زیادی در سراسر کشور ایجاد شده است و علی‌رغم توصیه‌های صورت‌گرفته، در برخی از رشته فعالیت‌ها، ظرفیت‌های ایجادشده از نیاز کشور بیشتر است و بعضاً موجب شده تا برخی واحدها در حداکثر ظرفیت فعالیت ننمایند.

وی گفت: گرچه توسعه صادرات می‌تواند رافع این مشکل باشد اما نوع محصولات و نداشتن صرفه و پتانسیل صادرات، کیفیت محصولات تولیدی، رقابت در بازارها و ... از موانع عملیاتی شدن این مهم است.

معاون طرح و برنامه افزود: ازآنجاکه صرف بهینه منابع جهت سرمایه‌گذاری‌های جدید بسیار حائز اهمیت است، با همکاری تشکل‌های بخش خصوصی در حوزه صنعت، معدن و تجارت و معاونت‌های تخصصی و سازمان‌های تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، فعالیت‌هایی که به این دلایل اشباع بوده و دارای ریسک سرمایه‌گذاری بالا هستند، شناسایی و اطلاع‌رسانی شده است .

وی گفت: سرمایه‌گذاری در این زمینه توصیه نمی‌شود البته سرمایه‌گذاری در این صنایع، صرفاً با هدف صادرات قابل قبول بوده و مورد تأیید است.

گفتنی است، اطلاعات این صنایع در پورتال وزارت صنعت، معدن و تجارت و در قسمت پیوست قابل مشاهده است.

عناوین برگزیده