تاریخ: ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۰۳
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۹۵۵۰۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کدام صنایع در سال ۹۹ حمایت می‌شوند؟

می متالز - معاون طرح و برنامه وزارت صمت اعلام کرد: تلاش وزارتخانه این است که سیاست‌های حمایتی خود را به طرف صنایع پیشران به حرکت در بیاورد تا در سال ۹۹ سرمایه‌گذاران به سمت صنایع اولویت‌دار ترغیب شوند.
کدام صنایع در سال ۹۹ حمایت می‌شوند؟

به گزارش می متالز، سعید زرندی افزود: سال‌ها بود که وزارتخانه به دنبال شناسایی و مطالعه روی دو گروه از صنایع بود، یکی صنایع پیشران و اولویت‌دار و یکی صنایع اشباع، و مطالعات و بررسی‌های زیادی روی این دو گروه انجام شد. وی اظهار کرد: اگر از هر زاویه‌ای صنایع پیشران را بررسی کنیم، صنایع خاصی استخراج می‌شود، یعنی اگر اشتغال را مبنا قرار دهیم رشته‌هایی پیشران می‌شود، اما اگر مبنا را صادرات بگذاریم رشته‌های صنعتی دیگر. زرندی گفت: در نهایت با مبنا گذاشتن چند محور مهم از جمله شامل برون‌گرایی (شاخص سطح فناوری، شاخص عملکرد صادراتی و شاخص صادرات بالقوه) و درون‌زایی (شاخص اشتغال به سرمایه، جایگزینی واردات، اشتغال‌زایی، ارزش افزایی، پیوندهای پیشین و پسین و نسبت ارزش افزوده به محصول) صنایع پیشران و اولویت‌دار استخراج شد. این مقام مسوول ادامه داد: به این ترتیب ۵۱ رشته فعالیت در زمینه محصولات شیمیایی و پتروشیمی، فلزات اساسی، غذایی و آشامیدنی، وسایل نقلیه موتوری و تجهیزات حمل‌و نقل دریایی، ماشین آلات و تجهیزات، لاستیک و پلاستیک، ماشین‌آلات و دستگاه‌های برقی، وسایل ارتباطی و تجهیزات پزشکی، نساجی و پوشاک و کاغذ و محصولات کاغذی، رشته فعالیت‌های پیشران و دارای اولویت معرفی شدند. معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: به ‌موجب سیاست‌های توسعه سرمایه‌گذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت، در سال‌های اخیر ظرفیت‌های تولیدی و خدماتی زیادی در کشور ایجاد شده است. وی اظهار کرد: با وجود تلاش وزارتخانه در هدایت سرمایه‌گذاران، در برخی از رشته فعالیت‌ها ظرفیت‌های ایجادشده از نیاز کشور بیشتر است و موجب شده تا برخی واحدها با حداکثر ظرفیت خود فعالیت نکنند.

به گفته زرندی، گرچه توسعه صادرات می‌تواند رفع‌کننده این مشکل باشد، اما نوع محصولات و نداشتن صرفه و پتانسیل صادراتی، کیفیت تولیدات و... از موانع عملیاتی شدن این مهم است.

وی ادامه داد: با توجه‌ به اهمیت صرف بهینه منابع برای سرمایه‌گذاری‌های جدید، با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و معاونت‌های تخصصی و سازمان‌های تابعه این وزارتخانه، فعالیت‌های اشباع و دارای ریسک سرمایه‌گذاری بالا که ایجاد ظرفیت جدید در آنها توصیه نمی‌شود، شناسایی شده است‌. معاون وزیر صنعت گفت: سیاست وزارتخانه ممنوعیت برای تاسیس این واحدها نیست، زیرا از نظر قانونی هم امکان‌پذیر نیست؛ وی یادآور شد: رشته فعالیت‌های آرد، تولید فرآورده‌های حجیم، غلات، بسته‌بندی آب (معدنی و آشامیدنی)، چیپس سیب زمینی، فرآورده‌های گوشتی (انواع کنسرو گوشتی)، انواع محصولات لبنی و شیر، تصفیه روغن نباتی، روغن کشی، بسته بندی دستمال کاغذی، سیمان خاکستری، آجر، شن و‌ماسه، کاشی، محصولات سفالی و سرامیکی ساختمانی نسوز، گچ ساختمانی، بتن آماده، شمش فولادی با فناوری کوره القایی، میلگرد فولادی، مفتول فولادی و ... در زمره رشته فعالیت‌های اشباع و دارای ریسک سرمایه‌گذاری بالا قرار گرفتند.

عناوین برگزیده