تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۲۲
بازدید: ۳۱۲
کد خبر: ۹۶۳۳۴

تحقیق و توسعه، نقطه اتصال صنعت و دانشگاه/ غفلت شرکت‌های معدن و صنایع معدنی ازR&D

می متالز - تحقیق و توسعه یا R&D، به فعالیت‌های خلاقانه‌ای گفته می‌شود که به‌طور سیستماتیک انجام می‌شود تا به دانش موجود بیفزاید و این دانش برای ابداع کاربردهای تازه به ‌کار برده شود. فعالیت‌های تحقیق و توسعه شامل دو مدل اصلی است؛ توسعه و دستیابی به محصول جدید و ساخت و کشف دانش نوین پیرامون عناوین علمی و فناورانه به منظور توسعه محصولات. متاسفانه این موضوع در ایران مخصوصا شرکت‌های معدن و صنایع معدنی مورد غفلت واقع شده است.
تحقیق و توسعه، نقطه اتصال صنعت و دانشگاه/ غفلت شرکت‌های معدن و صنایع معدنی ازR&D

به گزارش می متالز، مجید عطایی پور رییس دانشکده معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر  در مورد تحقیق و توسعه گفت: این موضوع نه تنها در کشور مخصوصا در شرکت‌های معدنی به آن خوب پرداخته نشده است.
وی ادامه داد: یکی از نقاظ ضعف در کشور نپرداختن به Research and development است. طی جلساتی که با مدیران شرکت‌های معدنی برگزار کردیم، بارها اعلام کردیم که نقطه اتصال دانشگاه و صنعت، تحقیق و توسعه است. یکی از مشکلات اساسی فی مابین دانشگاه و صنعت این است که زبان همدیگر را متوجه نمی‌شوند.
عطایی پور افزود: در شرکت‌های صنعتی و معدنی، واحدهای تحقیق و توسعه شکل نگرفته است. بخش خصوصی بیشتر می‌تواند به این موضوع بپردازد اما شرکت‌های دولتی به خاطر بودجه محدودی که دارند به این موضوع اهمیت چندانی نداده‌اند.
رییس دانشکده معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیان داشت: فاصله‌ای که بین صنعت و دانشگاه وجود دارد، به این دلیل است که صنعت برخاسته از نیازهای بومی نیست و به صورت تزریقی از بیرون بوده است یعنی تکنولوژی‌ها از خارج به صنعت تزریق شده است. معتقد هستم R&D زبان مشترک صنعت و دانشگاه است.
مجید عطایی پور تصریح کرد: با توجه به اینکه فارغ التحصیلان دکتری زیاد هستند، می‌تواند در صنعت به کار گرفته شوند و واحدهای تحقیق و توسعه را شکل بدهند و نقطه اتصال دانشگاه و صنعت باشند.

عناوین برگزیده