به گزارش می متالز، یکی از کارشناسان مسایل اقتصادی با اشاره به اهمیت عرضه شستا تاکید کرد: عرضه اولیه سهام این شرکت در شرایطی صورت میگیرد که میتواند چراغی برای سایر بنگاههای بزرگ دولتی و عمومی باشد.
سید حمید حسینی در این باره گفت: حرکتی که در عرضه شستا شاهد هستیم ناشی از اراده قوی در این عرضه است که با وجود دشواری ها برای ارزیابی این بنگاه بزرگ به سرانجام رسیده است .
وی ادامه داد: قطعا این امر به اصلاح ساختار اقتصادی و شفاف سازی در یکی از بزرگ ترین بنگاههای کشور منجر میشود که میتواند در درازمدت به بهرهوری و افزایش بازدهی برای طیف بسیاری از بازنشستگان به عنوان سهامداران اصلی این بنگاه اقتصادی منجر شود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بازار سرمایه بهترین مکان برای سرمایه گذاری و جذب سرمایه و نقدینگی سرگردان است ، تاکید کرد: با توجه به تورم موجود و رشدی که در بورس طی یک سال گذشته شاهد هستیم، این بازار می تواند راهی برای سیاست گسترش مالکیت عمومی باشد.
حسینی ادامه داد: موقعیت بازار سرمایه با هیچ بازار دیگری قابل مقایسه نیست و در عرضه اولیه علاوه بر تامین نقدینگی برای شرکتها ، سهامداران نیز برای کسب بازدهی در این عرضه ها سهیم می شوند.
وی با اشاره به ارزندگی دارایی های شستا و ظرفیتهای این بنگاه اقتصادی تاکید کرد: ارزندگی پرتفوی شستا موتور محرک این شرکت است و شستا میتواند با اصلاحاتی که از مسیر بورس برای این بنگاه رخ خواهد داد چشم انداز متفاوتی را تجربه کند.
حمید حسینی اقدام دولت در عرضه اولیه شستا را حرکتی قابل تقدیر دانست و گفت: از یک سو دولت می تواند با جذب نقدینگی شرایط صندوقهای بازنشستگی را سرو سامان دهد و از سوی دیگر شیوه جدیدی را برای خصوصی سازی در پیش بگیرد . زیرا خصوصی سازی به معنی واگذاری بلوکی همچنان مدیریت شرکتها را دولتی خواهد گذاشت اما با عرضه در بازارسرمایه این امید وجود دارد که دولت بتواند به سمت خصوصی سازی واقعی نیز حرکت کند.
این فعال اقتصادی در ادامه یادآور شد: اصلاحاتی که باید در ساختار اقتصادی کشور صورت گیرد با همین عرضه ها انجام می شود زیرا این شرکت ها بدنه دولتی قوی دارند و مدیران شستا با این عرضه خود را پاسخگوی سهامداران خواهند دانست. زیرا ارائه صورتهای مالی و برگزاری مجامع سالانه این شرکت ها با حضور سهامداران بازار سرمایه فرآیند جدیدی را تجربه خواهد کرد.