تاریخ: ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۳۰
بازدید: ۱۶۲
کد خبر: ۹۷۲۴۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیر انجمن زغال‌ سنگ ایران:

معادن زغال‌سنگ نیازمند حمایت دولت در شرایط آسیب کرونا هستند/ ایجاد چالش برای فولادسازان در صورت تعطیلی معادن

می متالز - دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران گفت: به دلیل اینکه معادن زغال‌سنگ کشور زیرزمینی بوده و به اجبار نیروی انسانی نسبتا زیادی در آن‌ها مشغول به کار هستند، احتمال شیوع ویروس کرونا در آن‌ها بالا است؛ از این رو این معادن نیازمند کمک و حمایت از سوی دولت برای جلوگیری از شیوع بیماری هستند.
معادن زغال‌سنگ نیازمند حمایت دولت در شرایط آسیب کرونا هستند/ ایجاد چالش برای فولادسازان در صورت تعطیلی معادن

به گزارش می متالز، سعید صمدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شواهد حاکی از آن است که شیوع ویروس کرونا در حوزه صنعت و معدن به ویژه در حوزه معادن، تاثیر چندان زیادی نداشته است. این امر به ویژه در مورد معادن بزرگ کشور مانند مس و سنگ آهن روباز بیشتر صدق می‌کند. در حالی که معادن زغال‌ سنگ ایران نسبت به دیگر معادن معمول، متفاوت بوده و عمدتا زیرزمینی هستند.

وی افزود: طبیعتا در معادن زیرزمینی با تجمع کارگر مواجه هستیم. ضمن اینکه پایه‌گذاری معادن زغال‌سنگ ایران بر نیروی انسانی است و به همین دلیل تعداد کارگران شاغل در این معادن نسبت به سایر معادن کشور بیشتر است. از این رو در هر مکان که تعداد افراد زیادی تجمع داشته باشند، خطر شیوع ویروس کرونا میان افراد بیشتر می‌شود.

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران اضافه کرد: به دلیل خطر شیوع ویروس کرونا، برخی از معادن زغال‌سنگ از اواسط اسفند ماه سال گذشته اقدام به تعطیلی معادن کرده بودند حتی برخی از معادن زغال‌سنگ در سال جدید فعال نشده‌اند.

صمدی تصریح کرد: معادن زغال‌سنگ تولیدکننده ماده اولیه فولادسازی یعنی کک هستند؛ در صورتی که تعطیلی این معادن ادامه‌دار باشد و تولید از این معادن صورت نگیرد، در میان‌مدت و بلندمدت صنایع پایین‌دستی نیز با مشکل کمبود مواد اولیه مواجه خواهند شد. به دلیل کاهش تولید زغال‌سنگ در یک ماه گذشته، تولیدکنندگان در حال فروش محصول از انبارهای خود به ذوب آهن هستند و حتی برخی از انبارها خالی شده‌ است.

وی با اشاره به نامه‌ای که انجمن زغال‌سنگ به وزارت صنعت، معدن و تجارت نوشته است، بیان کرد: در این نامه قید شده که می‌توان معادن زغال‌سنگ را با حفظ فاصله فیزیکی و رعایت کردن استانداردهای بهداشتی که در شرایط عادی معادن ملزم به اجرای آن‌ها نیستند، فعال کرد. معادن زغال‌سنگ نیروی انسانی زیادی دارند و بسیاری از این نیروها با اتوبوس به محل معدن می‌روند که در این موضوع می‌توان با افزایش تعداد اتوبوس‌ها و کاهش نیروی انسانی در آن‌ها، فاصله ایمن را میان نیروی کار ایجاد کرد. همچنین می‌توان فواصل کارگران را در کارگاه استخراج زیاد کرد و به جای اینکه در یک کارگاه 20 نفر مشغول به کار باشند، تنها پنج نفر را مشغول به کار کرد. با انجام این راهکارها می‌توان تولید را در معادن زغال‌سنگ آغاز کرد. هر چند که این اقدامات برای حفظ تولید و ایمنی کارکنان ضروری است اما روی قیمت تمام شده محصول نیز تاثیر می‌گذارد.

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران خاطرنشان کرد: دولت یک لیست بلندبالا از مشاغل آسیب دیده از ویروس کرونا را اعلام کرده است که برای این مشاغل بسته‌های حمایتی مانند تاخیر در پرداخت مالیات، بیمه، اقساط تسهیلات و... در نظر گرفته است. متاسفانه معادن زغال‌سنگ در میان مشاغل آسیب دیده کرونا گنجانده نشده‌اند که بتوانند از بسته‌های حمایتی استفاده کنند. در این میان، ایمیدرو به عنوان متولی بخش معدن کشور به معادن کشور جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا کمک می‌کند؛ این سازمان می‌تواند معادن زغال‌سنگ را نیز ذیل کمک‌های خود قرار دهد که ازجمله این کمک‌ها توزیع ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده و... است تا این معادن بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.

صمدی چشم‌انداز معادن زغال‌سنگ کشور را به شرطی مثبت دانست که دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند و اذعان کرد: در حقیقت این معادن چاره‌ای جز بازگشایی و آغاز تولید ندارند زیرا نمی‌توان این معادن را برای مدت طولانی تعطیل کرد. ده‌ها هزار نیروی انسانی در این معادن مشغول به کار هستند و تعطیلی به پایداری این مشاغل آسیب فراوانی خواهد زد. علاوه‌براین، با تعطیلی معادن زغال‌سنگ طی یک تا یک ماه و نیم آینده، فولادسازی‌ها و مصرف‌کنندگان زغال‌سنگ نیز دچار مشکل خواهند شد که این امر می‌تواند بر تولید فولاد کشور نیز تاثیر منفی بگذارد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد انجمن زغال‌سنگ با متولیان بخش معدن برای آغاز به کار معادن زغال‌سنگ به توافق برسد و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تولید از این معادن با شرایط بهتر از سر گرفته شود.

عناوین برگزیده