به گزارش می متالز، علی سعیدی معاون سابق نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در بررسی شرایط فعلی بازار سرمایه گفت: بررسی کلیت یک بازار بدون مراجعه به اجزای آن تحلیل را ناقص میکند، واژه حباب ریشه علمی نداشته و به اصطلاح "بازاری" است.
وی ادامه داد: زمانی که به اجزای بورس ورود میکنیم متوجه حضور سهمهایی میشویم که دهها برابر ارزش واقعی خود معامله میشوند، این شرکتهای کوچک در شکل دادن میانگین امروز بورس کشور بسیار موثر هستند.
این کارشناس بازار سرمایه مهمترین آفت برای بورسهای دنیا را خرید و فروش مستقیم افراد از بورس دانست و اضافه کرد: به سهامدران توصیه میشود که از طریق صندوقهای سهمی وارد بورس شوند.
وی به حضور مستقیم بیش از حد مردم در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: حجم زیاد باید کانالیزه شود و بهترین شکل ورد از طریق صندوقهای سرمایه گذاری است چرا که اکنون امکانات متنوعی در اختیار سهامداران قرار میدهند.
سعیدی تصریح کرد: حضور مردم در بازار سرمایه باعث برکت اقتصاد و حضور در سایر بازارها نیز ضرر و تورم و خسران اقتصادی اجتماعی به همراه دارد.
معاون سابق نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با اشاره به منابع زیاد نقدینگی در بازار سرمایه خاطر نشان کرد: اگر این حجم حضور مدیریت نشود عواقبی ناخوشایند به همراه دارد و لازَم است که به سمت تولید جریان یابد در غیر این صورت در مسیر سفته بازی قرار گرفته و ویرانی به همراه خواهد داشت.
وی در پایان تصریح کرد: از حجم زیاد نقدینگی نباید احساس خطر کرد و باید آیین مهمانداری رعایت شود تا هر دو طرف بازار سود ببرند.