به گزارش می متالز، حجت الاسلامو المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: امسال سال سختی برای مردم بود و از اسفندماه کرونا مشکلاتی برای سلامت و شغل و کار مردم ایجاد کرد، در عین حال کارگران عزیز ما در کارگاههایی که فعال بودند، با همه توان برای رفع نیازمندیهای کشور تلاش کردند. این که میبینیم محصولات غذایی و محصولاتی که مربوط به مسائل بهداشتی است، به وفور در اختیار مردم است در سایه کار و تلاش کارگران است.
روحانی گفت: علیرغم همه پیچیدگیها و فشارهایی که بوده اما تورم را مهار کردیم. طبق آمار بانک مرکزی تورم ماهانه ماه فروردین نصف تورم ماهانه تورم ماه اسفند ۹۸ است. این به معنی یک حرکت خوب اقتصادی است. این که امروز هم مردم به بازار پول و هم بازار سرمایه اعتماد دارند و هم رقم پسانداز ما در بانکها رشد ۳۲ درصدی دارد و هم حضور مردم در بازار بورس امروز نمایان است این به معنای اعتماد مردم است.
رییس جمهوری تاکید کرد: این که بیرونیها تبلیغ میکنند که مردم ایران به نظام و دولت ایران اعتماد ندارند، کاملا دروغ میگویند. بورس ما شاهد بر دروغگویی آنها است. پس انداز بانکی، حضور کارگران در کارگاهها، محصولات کشاورزی، شاهد بر دروغگویی آنها است.
وی گفت: امروز به نقطه ای رسیدیم که حتی در کیت تشخیص آنتی بادی قادر به صادرات هستیم و برخی رهبران کشورها از من سوال میکنند این مقدار نیاز داریم صادر کنید و این افتخار ما است. این افتخار همه عزیزانی است که در شرکتهای دانش بنیان و پارک های علم و فناوری و کارگاهها مشغول کار و تحقیق هستند.
رییس جمهوری با بیان این که اساس خلقت خداوند آزمایش ما است، گفت: الان زمانی است که ملت بزرگ ما رشادت و قدرت و توانمندی علمی خود را نشان دهد. در این حادثه کرونا ملت ما اعلام کرد که به تخصص و متخصصین به خوبی اعتماد می کند.
وی یادآورشد: متخصصین ما هرچه گفتند دولت، مراجع وهم رهبر معظم انقلاب تبعیت کرد و هم مردم به صحنه آمدند و هم صدا و سیما همان را تبلیغ کرد و بیان کرد. این خیلی مهم است که ملتی هستیم که به تخصص و متخصصین و مصالح و منافع همیشه توجه داریم.
روحانی در بخش دیگر از اظهارات خود از مقام معظم رهبری قدردانی و تشکر کرد و گفت: در این شرایط سخت ما هرچه بتوانیم داراییهایی مردم را به روز کنیم و مالکیت مردم را شفاف کنیم و اختیارات کار را به خود صاحبان مال برگردانیم این کار بسیار ارزشمند و بزرگ است.
وی افزود: از روزی که اینگونه مباحث در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصل ۴۴ مطرح بود. تلاشهایی که آن روز شد و تصمیماتی که اتخاذ شد، بحثهایی در آنجا مطرح شد که برای اقشار مردم هم در آزادسازی و خصوصیسازی سرمایههای دولتی و بنگاههای بزرگ اقتصادی فکری شود.
رییس جمهوری اضافه کرد: در نهایت مقام معظم رهبری موافقت کردند که به عنوان سهام در اختیار مردم قرار گیرد و این سهام در اختیار مردم قرار گرفت. البته مقداری برای مردم نامشخص بود چون سهام بهآنها تعلق گرفته بود و باید سالها صبر میکردند تا این سود باعث مالکیت افراد نسبت به سهام شان شود. این روند تقریبا نزدیک به ۹ سال ۱۰ سال طول کشید تا اینها مالک سهام شوند.
روحانی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم از همان ماههای اولیه به فکر سهام و ساماندهی آن افتاد. میخواهم از وزیر اقتصاد و رئیس بخش خصوصی سازی دولت یازدهم عمیقاً تشکر کنم به دلیل اینکه همه توان خود را از پایان سال ۹۳ و اول ۹۴ به کار گرفتند تا آن را برای مردم شفاف کنند.
رییس جمهوری ادامه داد: درآن مقطع کار بزرگی شد و سامانه ای تشکیل شد تا مردم در آن ثبت نام کنند و بعد برای همه مشخص شد در دولت یازدهم که چه کسی چه مقدار سهم دارد چه مقدار بدهکار و چه مقدار طلبکار است و همه اینها در سال ۹۴ روشن شد و بعد از آن تلاش شد این سهام را به نحوی آزاد کنیم. ابتدا در سال ۹۴ به این فکر افتادیم لایحهای تنظیم کنیم.
روحانی گفت: وقتی لایحه را تنظیم می کردیم در دولت این بحث مطرح شد که این سهام به دستور مقام معظم رهبری واگذار شده و خودشان باید اجازه دهند که لایحه در دولت مطرح شود. من در سال ۹۴ در دو نوبت محضر ایشان عرض کردم درباره لایحه و ایشان توضیح خواستند و من توضیح دادم.
وی ادامه داد: به هر حال مقداری مکاتبه طول کشید تا ما در سال ۹۶ این لایحه را به مجلس فرستادیم که مجلس آن را تصویب کند و ما بتوانیم سهام عدالت را آزاد کنیم.
روحانی با بیان اینکه در آن مقطع اجازاتی از رهبری نیاز بود، اظهار داشت: در این ایام من سه مکاتبه خدمت ایشان در چند ماه اخیر داشتیم که یک راهی پیدا شده و این سهام آزاد شده و در چارچوب اهدافی که از ابتدا مدنظر ایشان بوده، مراعات شود.
رییس جمهوری افزود: در نامه سال قبل ایشان نکاتی را بیان کردند. من نامه دوم را فروردین ماه فرستادم. ایشان گفتند که چارچوبی برای آزادسازی سهام عدالت مشخص شود. در نامه اردیبهشت چارچوبی را پیشنهاد دادم. بسیار ممنون هستم که طبق چارچوبی که تقدیم کرده بودیم، ایشان با آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه پیشنهاد من آن بود که شورای عالی بورس در مورد شیوه کار تصمیمگیری کند، تصریح کرد: قدم بسیار خوبی برای مردم برداشته شده و موافقت مقام معظم رهبری در این ماه، قدم خوبی برای مردم است. حدود ۵۰ میلیون نفری که صاحب این سهام هستند، حساب و کتاب اینها هم مشخص است و سامانهای در این باره وجود داشته است.
روحانی از شورای عالی بورس خواست در کوتاهترین زمان ممکن، آییننامه و مقررات لازم را در واگذاری سهام عدالت تهیه کند و مردم هر جور که مایل هستند، بتواند اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در سال ۹۵ که سهام عدالت سامان یافت، در سه نوبت سود آن را به مردم پرداخت کردیم، خاطرنشان کرد: سود سال ۹۵ را در سال ۹۶، سود سال ۹۶ را در سال ۹۷ و سود سال ۹۷ را در سال ۹۸ پرداخت کردیم. سود سال ۹۸ هم در سال ۹۹ پرداخت میشود. به ازای سهام یک میلیونی یک بار سود ۱۵۰ هزار تومانی، یک بار سود ۱۷۵ هزار تومانی و یک بار سود ۲۰۵ هزار تومانی پرداخت شد.
به گفته رییسجمهور، مردم اگر تمایل به حفظ سهام عدالت را داشته باشند، میتوانند آن را نگه دارند و سود آن را سالانه به دست آورند. سود این سهام سالانه بیشتر میشود و مردم باید مطمئن شوند که مالکیت اینها در اختیارشان است و مالکیت مهمی دارند.
روحانی اضافه کرد: اینکه مردم سهام عدالتشان را چطور بفروشند، باید در شورای عالی بورس مشخص شود. این سهام در شرایط سخت اقتصادی، به کمک مردم آمده و موافقت رهبری در این مقطع برای ما ارزشمند است. آنهایی هم که نیاز فوری ندارند سهام خود را نگه میدارند.
وی با تاکید بر اینکه این روزها میتواند برای ما روزهای مبارکی باشد، ابراز داشت: این مبارک بودن هم از لحاظ پیشرفتهایی است که در کارگاههای تولیدی انجام میشود، هم پیشرفتهایی که در بیمارستانهای ما صورت میگیرد و هم پیشرفتهایی که در جامعه انجام میشود. مردم با همدلی کمک میکنند تا از این شرایط سخت عبور کنیم.
رییسجمهور با بیان اینکه احتیاط با امید به آینده باید توامان شود، عنوان کرد: نه احتیاط باید امید به آینده را از بین ببرد و نه احتیاط موجب نابودی امید به آینده شود. باید دستورالعملها را رعایت کرده و هم به آینده امیدوار باشیم.