به گزارش می متالز به نقل از فرهیختگان آنلاین، اردیبهشتماه اتفاق مهمی در کشور رخ داد. حکم نهایی دادگاه کارگران مجموعه تعطیل شده هپکوی اراک صادر شد و تمامی 14 تنی که پیش از این در دادگاه کیفری اراک محاکمه شده بودند، تبرئه شدند. آنچنان که رسانهها از اراک خبر دادند، شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری این شهر، حکم تبرئه ۱۴تن از فعالان کارگری شرکت هپکوی اراک که در بین سالهای ۹۶ تا ۹۷ در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت دست به تجمع اعتراضی زده بودند را صادر کرد. در این بین البته مدیرعامل سابق این واحد به ۶ ماه حبس و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
یک از اقدامات مهم قوه قضائیه در دوره جدید تلاشی است که از حدود یک سال پیش در این مجموعه و با محوریت شخص رئیس قوه آغاز شده است. باز کردن مسیر برای احیای کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل در جریان سفرهای استانی سیدابراهیم رئیسی آغاز شد و چند پرونده موازی برای هرکدام از مجموعههای مربوط در قوه قضائیه به جریان افتاد. اواسط سال 98 رئیس دستگاه قضا با جمعی از معاونان و همکارانش عازم زنجان شد تا به مسائل قضایی شهرهای این استان رسیدگی کند. او در خلال این سفر پرونده کارخانه «روغننباتی جهان» را هم مورد بررسی قرار داد، کارخانهای که بهدلیل مشکلات اقتصادی تعطیل شده بود و کارگران با کارفرمایان این مجموعه وارد یک چالش حقوقی جدی شده بودند. آن زمان با دستور رئیس دستگاه قضا بخشی از حقوق معوقه کارگران پرداخت، حق بیمه معوق 30 ماهه آنها پرداخت و با رفع موانع حقوقی، زمینه فعالیت مجدد خطوط تولیدی این مجموعه فراهم شد.
بعد از آن قوه قضائیه سراغ پرونده کارگران هفت تپه، مپنا و هپکوی اراک هم رفت و هرکدام را بهگونهای بهجریان انداخت. جلسات متعدد با مسئولان و نمایندگان کارگران این چند مجموعه طی ماههای گذشته بهویژه یکی دو هفته اخیر در جریان بوده و بعضا روزانه آنها با حضور در دستگاه قضا با شخص رئیس قوه قضائیه دیدار و دغدغههای خود را مطرح کردند. ازجمله نتایج این جلسات همین صدور حکم تبرئه برای کارگران دادگاهی شده هپکو بود که شاید بهترین و امیدوار کنندهترین خبری باشد که آنها طی یکی دو سال گذشته دریافت کردهاند. البته جلسات آنها با سیدابراهیم رئیسی برای تعیین تکلیف مالکیت آینده و فعالیتهای کارخانه همچنان ادامه دارد و احتمالا این مساله هم طی یک دو هفته آینده و با همکاری دولت تعیین تکلیف میشود.
«فرهیختگان» در گزارشی ویژه (اینجا) به بررسی این موضوع پرداخته و در گفت وگو با رسول کوهپایهزاده، کارشناس مسائل حقوقی (اینجا) و مسعود اخوانفرد، حقوقدان و استاد دانشگاه (اینجا) به موضوع اعتراض کارگران هپکو و تبرئه آنها از سوی قوه قضائیه پرداخت.