تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۱۷
بازدید: ۳۸۳
کد خبر: ۱۰۴۲۱۳
سرویس خبر : انرژی

ادعای فروش بنزین ایران به ونزوئلا

می متالز - یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با رویترز با مطرح کردن ادعاهایی درباره مبادله بنزین و طلا بین ایران و ونزوئلا از تصمیم دولت ترامپ برای اقدام علیه ایران خبر داد.
ادعای فروش بنزین ایران به ونزوئلا

به گزارش می متالز، یک مقام آمریکایی بر اساس ادعای مطرح‌شده گفت: واشنگتن به‌دنبال اتخاذ تدابیری جدید علیه ایران است. این مقام آمریکایی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مدعی شد که واشنگتن اطمینان دارد دولت نیکلاس مادورو به‌ازای دریافت سوخت از ایران، چندین تن طلا در اختیار این کشور قرار می‌دهد.

وی در ادامه ادعاهای خود افزود که این مساله نه‌تنها با انتقاد آمریکا رو‌به‌رو است بلکه کشورهای منطقه نیز از آن استقبال نمی‌کنند. این مقام آمریکایی گفت: ما به‌دنبال بررسی اقدا‌م‌هایی هستیم که می‌توان در این خصوص انجام داد. وی در عین حال از ارائه جزئیات پیرامون اقدامات آمریکا در این خصوص خودداری کرد اما گفت که گزینه‌های مربوط به دونالد ترامپ، ارائه خواهند شد. خبرگزاری بلومبرگ چند روز پیش ادعا کرده بود یک هواپیمای ایرانی بعد از حمل تجهیزاتی برای تعمیر تأسیسات پالایشگاهی ونزوئلا، ۹ تن طلا به ایران حمل کرده است. سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با رد این ادعاها اظهارات بیان‌شده را بی‌اساس و در جهت زمینه‌سازی برای اعمال فشار بیشتر از سوی آمریکا بر دولت ونزوئلا و ایجاد اخلال و دخالت در روابط تجاری میان ایران و ونزوئلا ارزیابی کرد. وی افزود: «دولت آمریکا که در اجرای سیاست‌های خود در ونزوئلا از جمله تحریم اقتصادی، تهدید نظامی و اخیرا تشکیل شورای انتقالی، به‌دلیل مقاومت دولت و مردم آن کشور با شکست مواجه شده، با ایراد این‌گونه اتهامات سعی دارد در برنامه دولت ونزوئلا برای بازسازی پالایشگاه‌های آن کشور و تولید فرآورده‌های نفتی از جمله بنزین که هم‌اکنون به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه آمریکا با کمبود روبه‌روست، مانع‌تراشی کند.»

 

هشدار آمریکا به صنایع درباره تحریم

هشدار آمریکا  به صنایع در پی گزارش‌هایی از ارسال محموله‌های بنزین ایران به ونزوئلا  است. صنعت نفت هر دو کشور تحت تحریم آمریکا قرار دارد. دولت آمریکا از بازیگران صنعت دریانوردی خواست در برابر تاکتیک‌های متداول برای دور زدن تحریم‌ها از جمله خاموش کردن سیستم شناسایی اتوماتیک کشتی، تغییر فیزیکی هویت کشتی، دستکاری اسناد محموله و کشتی، انتقال کشتی به کشتی، سفرهای غیرمعمول مانند مسیرهای غیرمستقیم و انحراف ناگهانی از مسیر باشند. دستورالعمل ۳۵ صفحه‌ای در این خصوص از سوی وزارت خارجه، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری و گارد ساحلی آمریکا منتشر شده است.  این واکنش‌ها پس از آن ایجاد شد که خبرگزاری رویترز به نقل از ریفینیتیو ادعا کرد کشتی کلاول که با پرچم ایران از کانال سوئز تردد کرده است، محموله بنزین خود را به مقصد ونزوئلا انتقال می‌دهد. در این گزارش براساس داده‌های وب‌سایت‌های ردیابی کشتی و منابعی در اپوزیسیون دولت ونزوئلا ادعا شده است ۴ کشتی ایرانی دیگر نیز به سمت ونزوئلا در حال انتقال بنزین هستند.

عناوین برگزیده