به گزارش می متالز، مدیر بخش کک سازی کارخانه ذوب آهن با بیان اینکه با دستیابی به این فناوری، ضایعات کک در پالایشگاه قطران زغال سنگ به محصولی با ارزش و صادراتی تبدیل می شود افزود: کارشناسان بخش کک سازی این شرکت نخستین بار موفق به کاهش میزان آب موجود در محصولات میانی تولید کک و فوسی قطران از 40 به کمتر از یک درصد شدند.
علیرضا رضوانیان با اشاره به اینکه هنگام جذب بنزول و نفتالین از گاز کک، هیدروکربن های قابل جذب تحت عنوان محصول میانی ناشی از کک جداسازی می شود گفت: میزان تولید این محصول بیش از 300 تن در سال بود و مدت های زیادی در شمال کارخانه ذوب آهن و در حوضچه های تنگه جوزدان انبار و نگهداری می شد.
وی افزود: گازکک، قطران و فوسی یکی دیگر از میعاناتی است که میزان تولید سالیانه فوسی بیش از 400 تن بود و در حوضچه های تنگه جوزدان دفن و ذخیره می شود.
مدیر تولید شرکت پالایشگاه قطران زغال سنگ نیز با اشاره به وجود بیش از 20 حوضچه عمیق در تنگه جوزدان گفت: در هر حوضچه بیش از 20 هزار تن قطران و ضایعات ناشی از تولید کک ذخیره شده بود که با حمل این مواد به پالایشگاه قطران زغال سنگ، توانستیم به محصولات با ارزشی شامل نفتالین با خلوص 99 و نیم درصد که در دنیا بی نظیر است دست یافته و در بازارهای داخل و جهانی به فروش برسانیم.
امیر پیروز سلیمانی افزود: این ضایعات پس از پالایش و فرآوری در این پالایشگاه به منظور استفاده در صنایع آلومینیوم سازی، دوده سازی، نفتالین و سیمان استفاده می شود که با فرآوری این ضایعات شیمیایی، دیگر این پسماندها که باعث آلایندگی در محیط زیست میشد، دفن نمی شود.