به گزارش می متالز، منصور یزدی زاده با اشاره به ارسال نامه به همه کارگزاریها و نهادهای نظارتی بخش ساختمانی در 9 خرداد و کاهش داوطلبانه ۴۲۰ تومانی قیمت پایه گفت: یکی از کارکردهای مهم بورس کالا خروج از نظام قیمت گذاری دستوری و شفاف سازی قیمت ها است که به خوبی نیز اثر بخش بود و موجب اطمینان عرضه کنندگان شد.
وی افزود: هرچند در گذشته شاهد دخالت هایی در نظام بورس کالا با قیمت گذاری دستوری بودیم اما خوشبختانه با رویکرد جدید وزارت صنعت، دوباره به انجمن تولید کنندگان فولاد و تولید کنندگان عمده اعتماد شده و وظیفه داریم پاسخ این اعتماد را به خوبی بدهیم. متاسفانه عده ای که در گذشته از طریق رانت های حاصل از قیمت گذاری دستوری و یا سیستم حواله ای منافعی حاصل کردند، امروز صنایعی را نیز در دست گرفته اند و با در اختیارگرفتن تریبون های مختلف به دنبال ایجاد التهاب در بازار فولاد هستند و اینگونه القاء می کنند که بورس کالا کارکرد مثبتی در این زمینه ندارد تا دوباره همان سیستمی که رانت ایجاد می کرد را دوباره احیا کنند.
این مقام مسوول ادامه داد: ذوب آهن به عنوان یک مجموعه ملی هرچند رویکرد اقتصادی نیز دارد اما به هرقیمتی حاضر به فروش محصول نیست تا به مصرف کننده آسیب نرسد. قیمت های صادراتی معیار خوبی برای تعیین قیمت داخلی است البته عده ای تلاش کردند این امر را مغایر با حق و حقوق سهامداران جلوه دهند در حالی که قیمت های منطقی به نفع سهامدار نیز است و آنها نیز راضی به گرانفروشی نیستند ضمن اینکه گرانفروشی علاوه بر ظلم به جامعه، پشتوانه هم ندارد و باعث می شود با کاهش قیمت ها بحران ایجاد شود.
یزدی زاده عنوان کرد: پس از اصلاح قیمت و رقابتی که در بورس کالا ایجاد شد، سقف قیمت ثبت شده متناسب با قیمت های صادراتی و بسیار منطقی است. خوشبختانه به دنبال ذوب آهن، فولاد خراسان هم به عنوان یک شرکت بزرگ تولید کننده مقاطع ساختمانی این کار را انجام داد. امید می رود فولاد سازان در کنار سایر تکالیفی که در صنعت و اقتصاد دارند، بتوانند به عنوان یک بازوی قوی جهت تامین ارز مورد نیاز در شرایط تحریم همچون گذشته موفق عمل کنند. این مهم مستلزم این است که در امر صادرات خللی ایجاد نشود.