تاریخ: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۲۳
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۱۱۱۸۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تولید نانوپوششی ضدویروس برای استفاده در تلفن‌های همراه

می متالز - یک شرکت خارجی نانوپوششی حاوی آلیاژ اکسید مس تولید کرده که دارای خواص ضدویروس است.
تولید نانوپوششی ضدویروس برای استفاده در تلفن‌های همراه

به گزارش می متالز، براساس مطالعات، ریزقطرات ناشی از عطسه و سرفه‌ی افراد مبتلا به کووید۱۹ ممکن است تا فاصله دو متری پخش شده و روی سطوح و اشیا بماند. مقاومت این ویروس برای زنده ماندن بر روی سطوح خارجی، بسیار شبیه به ویروس سارس است.

پژوهشگران بیان می‌کنند که ویروس کرونا بر روی سطوح شیشه‌ای و در دمای اتاق، بین ۹۶ تا ۱۲۰ ساعت (۴ تا ۵ روز) و بر روی سطوح پلاستیکی صیقلی تا ۷۲ ساعت (سه روز) ممکن است زنده بماند. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که بدانید، افراد در طول شبانه روز و به طور متوسط ۷۶ بار تلفن همراه خود و ۳۶۸ بار سر و صورت خود را لمس می‌کنند.

نتایج پژوهش انجام شده در مرکز علوم سلامت دانشگاه تنسی ایالات متحده در زمینه بیماری کرونا، نشان می‌دهد که در دمای طبیعی اتاق، ویروس کرونا می‌تواند بر روی سطوحی نظیر صفحه نمایش تلفن همراه تا ۹۶ ساعت (۴ روز) زنده بماند.

به تازکی یک شرکت خارجی نانوپوششی حاوی آلیاژ اکسید مس تولید کرده که دارای خواص ضدویروس است.  آزمایش‌ها نشان داده است که این نانوپوشش قادر به از بین بردن ویروس کرونا است.

نانومواد مختلفی وجود دارند که دارای خواص ضدباکتری و ضدویروس هستند؛ یکی از این موادی که توسط شرکت نانوویو (Nanoveu) تولید شده نوعی پوشش موسوم به Nanoshield است که می‌توان از آن برای سطح نمایشگر‌های لمسی در تلفن‌ها و تبلت‌ها استفاده کرد.

توسعه روکش‌های ضدویروس مانع از تجمع ویروس و باکتری در سطح شده و به‌عنوان یک افزودنی عالی در صنعت الکترونیک محسوب می‌شود. شرکت نانوویو پوشش ضدویروسی با استفاده از نانوذرات مس تولید کرده است که می‌تواند به‌صورت غیرتهاجمی از کاربر محافظت کند. مدت‌هاست که خواص ضدویروسی عالی مس شناخته شده است و از دهه ۱۹۰۰، از مس برای محافظت در برابر میکرو‌ب‌ها استفاده می‌شود.

در سطوح نمایشگر‌ها باید از ذرات بسیار کوچک مس استفاده کرد؛ از این رو، محققان نانوذرات مس را برای این کار تولید کردند. نانوذرات مس به دلیل مساحت سطحی بالاتر نسبت به مس توده‌ای، فعالیت بیشتری داشته و عملکرد ضدمیکروبی بالاتری نیز دارند. مس، خواه به‌صورت توده‌ای خواه نانوساختار، تمایل به کدر شدن دارد و این در ادوات همراه که رطوبت و گرمای ناشی از تابش وجود دارد، بیشتر خواهد بود.

برای حل این مشکل، شرکت نانوویو از راهبرد آلیاژ کردن مس استفاده کرده است، این شرکت سطوح پلیمری ساخته که نانوذرات آلیاژی اکسید مس درون آن پخش شده است. زمانی که این نانوذرات با اکسیژن هوا واکنش می‌دهند، خاصیت ضدویروس پدیدار می‌شود. این واکنش منجر به تولید گونه‌های رادیکالی از اکسیژن شده که می‌تواند روی ساختار ویروس اثر مخربی داشته باشد.

این نانوپوشش در حال حاضر توسط چندین آزمایشگاه در کشور‌های مختلف نظیر آمریکا و سنگاپور در حال آزمایش است تا اثربخشی آن روی ویروس کرونا مشخص شود. آزمایش‌ها در ژاپن نشان داده بود که این پوشش می‌تواند ۹۹٫۹۹ از ویروس‌های کرونا را از بین ببرد.

عناوین برگزیده