تاریخ: ۰۱ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۴۰
بازدید: ۲۴۱
کد خبر: ۱۱۲۴۴۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
آمارهای اقتصادی، شیوع مجدد کرونا یا تنش‌های ژئوپلیتیک

بازیگر اصلی بازارها کدام است؟

می متالز - طلا در حالی دومین بازده هفتگی مثبت را به ثبت رساند که عوامل مختلفی از جمله داده‌های اقتصادی، شیوع مجدد کووید-۱۹ در برخی مناطق و تنش‌های ژئوپلیتیک، نوسان‌های کوتاه‌مدت طلا را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.
بازیگر اصلی بازارها کدام است؟

به گزارش می متالز، طلا در هفته گذشته و به لطف افزایش ارزش ۲/ ۱ درصدی در آخرین روز هفته، توانست بازدهی هفتگی ۷۴/ ۰ درصدی را به ثبت برساند و کار خود را با قیمت ۱۷۴۴ دلار به پایان برد. تحلیلگران اکنون در انتظارند که آیا طلا در صورت شکستن مقاومت مهم ۱۷۵۰ دلاری، توانایی مانایی در بالای این مرز را دارد یا نه.

به عقیده کارشناسان بازار طلا، به دلیل تنش‌های اقتصادی نشأت گرفته از عواقب پاندمی کرونا و افزایش تنش‌ها بین آمریکا و چین، افزایش قیمت فلز زرد، اتفاق دور از دسترسی نیست. گروهی معتقدند در صورتی که طلا بتواند از مرز مقاومتی عبور کند، قیمت این پناه‌گاه دارایی حرکت خود را به سوی هدف ۱۸۰۰ دلاری آغاز خواهد کرد. اظهار نظر اریک روزنگرن، رئیس فدرال رزرو بوستون درباره خطر آغاز موج دوم کرونا و تاثیر آن بر طولانی‌تر شدن تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی و مختل کردن ریکاوری اقتصادی، سبب افزایش تقاضا برای پناه‌گاه‌های امن دارایی از جمله طلا در روز جمعه شد.

 

افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک

براساس دیدگاه‌ تحلیلگران افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک بین دو قدرت اقتصادی جهان، یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت طلا در روزهای آتی خواهد بود. اِورت میلمن کارشناس فلزات گرانبها در Gainesville Coins در این باره گفت مهم‌ترین موضوعی که این روزها باید به آن توجه شود، افزایش تنش‌های این دو کشور است؛ به این دلیل که هرچه اوضاع روابط تجاری مابین آمریکا و چین بدتر شود، سرمایه‌گذاران بیشتر به سمت خرید پناه‌گاه‌های امن دارایی متمایل می‌شوند. بعد از دیدار روز چهارشنبه مقامات ارشد ایالات متحده و چین در هاوایی که به نظر می‌رسید کم‌وبیش موفقیت‌آمیز بوده است، دونالد ترامپ مواضع خود مبنی بر قطع روابط با چین را مجددا تکرار کرد. کارشناسان همچنین درباره مشتعل شدن مجدد موضوع کره شمالی نیز هشدار داده‌اند. کره شمالی هفته گذشته دفتر ارتباطات هماهنگی میان دو کره در نزدیکی مرز کره جنوبی  را منفجر کرد. تضعیف احتمالی دلار در آینده نزدیک نیز یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند به قیمت طلا در جهت افزایشی فشار وارد کند.

 

محدوده قیمتی طلا

اورت میلمن درباره محدوده حرکتی قیمت طلا در آینده کوتاه‌مدت و با توجه به عوامل تاثیرگذار بر بازارها گفت که مقاومت کلیدی فلز زرد ۱۷۵۰ دلار است و در ادامه تاکید کرد که برای هفته پیش‌رو درباره قیمت طلا نسبتا خنثی است و نوسان زیادی را برای قیمت این فلز متصور نیست. از سوی دیگر او مرز ۱۷۰۰ دلاری را خط حمایت محکمی برای طلا دانست. این تحلیلگر در ادامه تقاضای جواهرات را یک محرک مهم برای روند صعودی بعدی طلا برشمرد و اضافه کرد که با توجه به اینکه در طول دوره تعطیلی اقتصاد، تقاضای این بخش از بین رفته بود اکنون تقاضای چین و هند می‌تواند محرکی برای شروع مجدد طلا در مسیر افزایشی باشد.

بارت مِلِک، رئیس بخش استراتژی جهانی در TD Securities  نیز بر این عقیده است که قیمت طلا در هفته آینده افزایش محدودی خواهد داشت. ملک همچنین قیمت ۱۶۸۹ دلاری را کف قیمت فلز زرد و قیمت ۱۷۴۵ دلاری را به عنوان مقاومت طلا برشمرد.

 

وقایع مهم هفته آینده

در بخش داده‌ها، سرمایه‌گذاران در هفته آینده عمده تمرکز خود را بر گزارش‌های روز پنج‌شنبه هفته آینده قرار خواهند داد. گزارش‌ کالاهای بادوام و گزارش تولید ناخالص داخلی فصل اول سال ۲۰۲۰ ایالات متحده دو گزارش مهمی هستند که در این روز منتشر خواهند شد. مجموعه گزارش‌های بخش مسکن نیز در طول هفته آینده منتشر خواهد شد. این گزارش‌ها شامل آمار فروش خانه‌های موجود در روز دوشنبه، فروش خانه‌های جدید در روز سه‌شنبه و شاخص قیمت املاک در روز چهارشنبه است. همچنین گزارش متقاضیان بیمه بیکاری که در روز پنج‌شنبه منتشر خواهد شد نیز توسط بازارها در رادار توجه قرار خواهد گرفت.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین