به گزارش می متالز، در هفته منتهی به ۴ تیر شاخص کل بورس تهران روندی کاملا صعودی را به ثبت رساند و در پایان هفته با بیش از ۱۵ درصد رشد بر قله یک میلیون ۴۱۹ هزار و ۴۵۳ واحدی قرار گرفت تا رکورد رشد هفتگی جدیدی را به ثبت برساند. این در حالی بود که در این هفته شاخص کل هموزن نیز روندی صعود داشت و بیش از ۸ درصد افزایش یافت.
در معاملات اولین روز این هفته، سهامداران حقوقی بیش از روزهای دیگر وارد معاملات شدند و ۴۳ درصد از حجم معاملات توسط آنها انجام شد. در این روز سه نماد وبملت، شستا و فولاد بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند تا ارزش کل معاملات به ۱۱۵ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال برسد. همچنین حجم معاملات روز شنبه نیز ۸ میلیارد و ۴۴۳ سهم بود که سه نماد بانکی وبملت، وبصادر و وتجارت بیشترین حجم معاملات را داشتند. در پایان روز شاخص کل ۳٫۳ درصد رشد کرد.
در روز یکشنبه و پس از رشدی سریع در ۱۵ دقیقه ابتدایی بازار روند شاخص کل ثابت شد و در پایان پس از ۳۰ هزار واحد صعود (۲٫۳۸ درصد) شاخص کل در سطح یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی آرام گرفت. در این روز بیش از یک میلیون و ۶۷۵ هزار معامله انجام شد که در آن ۱۲ میلیارد و ۱۲۶ میلیون سهم با ارزشی بالغ بر ۱۴۵ هزار میلیارد ریال معامله شد. سه نماد بانکی وتجارت، وبملت و وبصادر بیشترین تاثیر را در ارزش معاملات بورس داشتند. در این روز همچنین نماد «دارا یکم» در سبد سهام خریداران این صندوق ETF دولتی نشست که البته بسیاری از سهامداران نسبت به عدم نمایش این نماد در صندوق خود اعتراض داشتند. نماد کمنگنز، بنیرو پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه خود در این روز بازگشایی شدند.
در سومین روز هفته، شاخص کل باز هم بیش از ۳ درصد رشد کرد و پس از معامله ۹ میلیارد و ۳۳۳ میلیون سهم به سطح یک میلیون ۳۴۱ هزار واحدی رسید. ارزش معاملات این روز ۱۲۴ هزار و ۱۳۴ میلیارد ریال بود که نسبت به روز قبل افتی ۱۵ درصدی را نشان میداد. در این روز نماد سیدکو با رشدی ۱۵ درصدی بازگشایی شد و بکام نیز پس از افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب افتی ۵ درصدی کرد.
در روز سهشنبه شاخص کل رکوردی جدید را از نظر رشد به ثبت رساند و در پایان روز بیش از ۴۹ هزار واحد (۳٫۶۹ درصد) صعود کرد اگر فشار عرضه در چند دقیقه پایانی معاملات رشد شاخص را به زیر ۵۰ هزار واحد رساند. در این روز همچنین ارزش معاملات باز هم روندی نزولی به خود گرفت و به ۱۰۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال رسید. حجم معاملات این روز نیز تنها ۴ میلیارد و ۶۸۶ سهم بود.
آخرین روز هفته تحت تاثیر سه اتفاق مهم قرار گرفت که مهمترین آن از دسترس خارج شدن سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاری آگاه بود. همچنین عرضه اولیه «وپویا» نیز تحت تاثیر این اتفاق با کاهش مشارکت نسبت به عرضه اولیه گذشته روبرو شد و در نهایت معاملات نماد دارا یکم نیز به تعویق افتاد. در این روز پرحادثه که حجم معاملات ۶ میلیارد سهم بود ارزش معاملات به ۱۱۶ هزار میلیارد رسید و شاخص کل در نهایت ۲۸ هزار و ۴۲۸ واحد صعود کرد تا با ورود به کانال یک میلیون و ۴۱۹ هزار واحدی همچنان به رکورد شکنی خود ادامه دهد.
در پایان هفته ارزش کل معاملات بورس در حالی به بیش از ۶۰۴ هزار میلیارد ریال رسید که میانگین ارزش معاملات روزانه برای دومین هفته متوالی با افت مواجه شود و با سقوطی ۶ درصدی به حدود ۱۲۱ هزار میلیارد ریال برسد. همچنین ارزش کل معاملات بورس از ابتدای سال به بیش از ۵۲۳ هزار میلیارد تومان رسید.