به گزارش می متالز، با توجه سوالات مطرح شده و ضرورت برگزاری کنفرانس اطلاعرسانی، پاسخ به این سوالات به شرح ذیل است:
بازپرداخت تسهیلات ریالی شرکتهای اشاره شده در چارچوب هماهنگی با بانکهای عامل در حال نهایی شدن است. موضوع ریالی نمودن وامهای ارزی در حال بررسی است.
با توجه به راهاندازی فولاد زرند از نیمه دوم سال پیشبینی میشود در سال جاری، فولاد زرند حدود ۶ ماه و با تولید آزمایشی آغاز به کار خواهد کرد. در سال ۱۴۰۰ با بررسی برنامه و بودجه سال آتی مشخص خواهد شد.
پاسخ سوال ۳ و ۴: میزان مصرف کک وابستگی کامل به عیار سنگ آهن ورودی و ناخالصیهای آن دارد و پیشبینی میشود در مجتمع زرند برای تولید هر تن بیلت فولادی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم کک استفاده شود. تکنولوژی کورههای بلند به گونهای است که سهم گندله از مواد آهندار در شارژ کوره میتواند متغیر باشد. در نتیجه درصد استفاده از گندله یا سنگ آهن در شارژ بر اساس ارزیابیهای اقتصادی و قیمت، عیار و درصد ناخالصیهای موجود در سنگ آهن و گندله در هر مقطع زمانی مشخص خواهد شد.
پس از به ظرفیت رسیدن مجتمعهای فولادسازی شرکت های فولاد سیرجان ایرانیان، فولاد زرند ایرانیان و فولاد بوتیای ایرانیان میزان فروش کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی به شرح ذیل پیشبینی میشود:
در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از سنگ آهن مورد نیاز مجتمع کنسانتره و گندلهسازی زرند از معدن جلال آباد و مابقی با خرید از سایر معادن تامین میشود.
اختلاف بین ضریب مصرف سنگ آهن در مجتمعهای کنسانترهسازی زرند و سیرجان به دلیل اختلاف در عیار سنگ آهن ورودی است. همچنین عیار و جنس سنگ آهن برداشتی از معادن همواره ثابت نبوده و تغییراتی دارد. از سوی دیگر خرید سنگ آهن با عیارهای مختلف موجب میشود ضرایب تبدیل سنگ آهن به کنسانتره در مقاطع مختلف متغیر باشد.
تمامی کک تولیدی در شرکت فولاد زرند ایرانیان در داخل این شرکت به مصرف خواهد رسید.
ارزش روز کارخانجات شرکتهای مزبور بر اساس نوع محصولات و ظرفیت تولید در چارچوب مبانی قیمتگذاری بینالمللی قابل برآورد است و تاکنون با توجه به عدم نیاز چنین ارزشگذاری محاسبه نشده است.
تعیین ارزش روز زمین و ساختمانهای اشاره شده باید توسط کارشناس رسمی دادگستری محاسبه و تعیین شود. همچنین تاکنون اقدامی در خصوص ارزشگذاری کارشناسی و تعیین قیمت به روز زمین و ساختمانها انجام نشده، لذا آخرین برآورد موجود، همان ارزش مندرج در صورتهای مالی است.
اساسا ارزشگذاری حق الامتیاز معادن بر اساس مزایده تعیین میشود. میزان برداشت سنگ آهن در سال ۱۳۹۹ حدود ۶ میلیون تن و در سال ۱۴۰۰ حدود ۷ میلیون تن پیشبینی میشود.
حاشیه سود تولید بیلت در شرکتهای فولاد سیرجان ایرانیان، فولاد زرند ایرانیان و فولاد بوتیای ایرانیان تابع قیمت فولاد، قیمت سنگ آهن، درصد بهکارگیری از ظرفیت، هزینههای مالی و مالیات است. بنابراین پیشبینی دقیقی از حاشیه سود در سنوات آتی در دست نیست.
اقدامات اولیه جهت عرضه این شرکتها در فرابورس انجام شده است و زمان آن بستگی به فرآیند مربوط در شرکت فرابورس دارد.
پیشبینی میشود شرکت بابک مس تا سال ۱۴۰۲ به ۵۰ هزار تن تولید مس کاتدی دست یابد.
برای هر تن تولید کاتد مسی به حدود ۴.۶۵ تن کنسانتره مس و برای تولید هر تن لوله مسی به حدود ۱.۱ تن کاتد مس نیاز است.
شرکت مهندسی معیار صنعت خاورمیانه از لحاظ درآمدی در شرایط ثبات قرار دارد.
شرکتهای مهندسی معیار صنعت و مانا شرکتهای خدماتی تابعه میدکو هستند که بدیهی است با افزایش حجم فعالیتهای هلدینگ میدکو، درآمد این شرکتها نیز افزایش یابد.
درصد مالکیت مستقیم و غیرمستقیم شرکت سرمایهگذاری پارس ۴۸درصد است.
درصد مالکیت مستقیم و غیرمستقیم شرکت ارزش آفرینان پاسارگاد ۱۵.۵ درصد است.
پروژه آهک و دولومیت و همچنین پروژه فرآوری زغال سنگ ممرادکو به بهرهبرداری رسیده است و پیشبینی تولید آنها در سالهای آتی به شرح ذیل است:
سال ۱۳۹۹: آهک و دولومیت مجموعا ۱۲۰ هزار تن و زغال سنگ ۸۵ هزارتن
سال ۱۴۰۰: در زمان بررسی برنامه و بودجه سال ۱۴۰۰ مشخص خواهد شد.
سهامدار عمده شرکتهای مزبور شرکت سرمایهگذاری پارس آریان و گروه ارزش آفرینان پاسارگاد است.
ارزش روز کارخانجات شرکتهای مزبور بر اساس نوع محصولات و ظرفیت تولید در چارچوب مبانی قیمتگذاری بین المللی قابل برآورد است.
براساس اعلام شرکت، ۴۸ درصد است.
این پاسخها را علی اصغر پورمند، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه در سامانه کدال منتشر کرده است.