تاریخ: ۱۰ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۳۷
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۱۱۴۵۷۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

فعال سازی ۱۸۹ معدن غیرفعال، اولویت فارس در سال جهش تولید

می متالز - وضعیت معادن کوچک و صنایع معدنی استان فارس در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان بررسی و بر لزوم برنامه‎‌ریزی برای فعال سازی ۱۸۹ معدن غیرفعال این استان در سال جهش تولید تاکید شد.
فعال سازی ۱۸۹ معدن غیرفعال، اولویت فارس در سال جهش تولید

فعال سازی ۱۸۹ معدن غیرفعال، اولویت فارس در سال جهش تولید

برنامه زمان‌بندی در زمینه فعال سازی معادن ارائه شود

به گزارش می متالز، استاندار فارس در این نشست که عصر سه‌شنبه برگزار شد، بر لزوم تلاش برای فعال سازی معادن غیر فعال این استان تاکید و بیان کرد: باید شرایطی برای واگذاری معادن پیش‌بینی شود تا سرمایه‌گذار در کوتاه‌ترین زمان فعالیت معدن را آغاز کند.
عنایت‌الله رحیمی افزود: صنایع ساختمانی و بنا علاوه بر بازار داخلی، نیازمند بازار خارجی است اما صنایع فلزی به اندازه کافی در خارج از کشور مشتری دارد و تحریم‌ها نتوانسته این صادرات را محدود کند.
وی ادامه داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس باید به گونه‌ای عمل کند که یک برنامه زمانبندی در زمینه راه‌اندازی معادن و صنایع معدنی ارائه دهد و دستگاه‌های این استان ملزم هستند در این زمینه به آنها کمک کنند.
استاندار فارس اظهار داشت: استفاده از ظرفیت معادن مغفول بوده در حالی که می‌توانیم در این حوزه یک جهش خوبی داشته باشیم.
رحیمی اضافه کرد: محصولات حوزه معدن کالایی است که اگر چند ماه بماند مشکلی ایجاد نمی‌کند، در این شرایط اقتصادی رفتن به سمت محصولات معدنی ضریب اطمینان بیشتری در صادرات به همراه دارد.

 

شهرک فولاد ایجاد شود

استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش ارائه شده در مورد وضعیت پروژه خط انتقال آب به کارخانه فولاد پاسارگاد، از اهتمام مدیران این کارخانه برای توسعه بخش‌های مختلف تولید و ایجاد اشتغال تقدیر کرد.
رحیمی، پیشنهاد داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، مکانی را در نزدیکی این کارخانه به عنوان شهرک فولاد ایجاد کند تا یک زنجیره کامل فولادی به وجود آید زیرا امروز خام فروشی به نفع ما نیست.
وی افزود: همچنین توجه به صنایع بالادستی صنعت فولاد نیز باید در دستور کار قرار گیرد، در این زمینه برنامه‌ریزی لازم صورت بگیرد و در این زمینه سرمایه‌گذار جذب شود.

رحیمی، بر ضرورت حل مشکلات فرا روی پروژه انتقال آب به سعادتشهر (مرکز شهرستان پاسارگاد) و شهرستان ارسنجان نیز تاکید کرد و گفت: تامین آب آب آشامیدنی یک نیاز ضروری است که باید دنبال شود.

 

اجرای پروژه‌های گلخانه‌ای و زنجیره آن دنبال شود

استاندار فارس همچنین به گزارش ارائه شده در مورد طرح‌های گلخانه‌ای این استان اشاره کرد و بیان داشت: سازمان جهاد کشاورزی باید وقت بیشتری را در زمینه اجرای پروژه ‌ای گلخانه‌ای و زنجیره های تولید آن بگذارد.
رحیمی ادامه داد: بانک کشاورزی نیز حتما به اجرای پروژه‌های گلخانه‌ای کمک می‌کند، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان نیز پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد تا از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه تسهیلات ارزان قیمت به این امر اختصاص داده شود.
وی اضافه کرد: چند مورد از پروژه‌های گلخانه‌ای به دلیل نبود تسهیلات متوقف شده است که این موضوع باید پیگیری و با پرداخت تسهیلات، رونقی در این زمینه ایجاد شود.
استاندار فارس گفت: در سال ۹۸ با راه‌اندازی ستاد گلخانه‌ها، هدف ایجاد ۶۵۰ هکتار گلخانه را تعریف کردیم که قسمتی از این هدف محقق شد و مابقی محقق نشده است لذا امسال باید هدف‌گذاری شود و تمام دستگاه‌های اجرایی در این زمینه همکاری کنند.
رحیمی افزود: آبفا فارس نیز باید در قبال پُرکردن چاه‌های غیرمجاز، ظرفیتی را برای بخش صنایع و گلخانه‌های این استان ایجاد کند.

 

لزوم عملیاتی شدن ایده جنگل‌کاری در فارس در نقاطی که فاضلاب تصفیه‌شده نیست

استاندار فارس، همچنین به موضوع جنگل‌کاری و استفاده از چوب در مناطق مستعد پرداخت و اظهار داشت: در مناطقی که آب و فاضلاب به صورت تصفیه‌شده و پساب نیست، امکان کاشت جنگل برای استفاده از چوب آن وجود دارد که این موضوع باید در دستور سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین شرکت آب و فاضلاب این استان قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین در برخی نقاط استان فارس مانند شهرستان‌های داراب و زرین دشت، سرزمین‌های شوری وجود دارد که برای استفاده از چوب و جنگل‌کاری می تواند یکی از ظرفیت‌ها و فرصت های این استان باشد.
رحیمی تاکید کرد: باید از هر ظرفیتی در استان فارس برای ایجاد ارزش افزوده، ثروت آفرینی و اشتغال بهره لازم را ببریم. 
استاندار فارس همچنین در این نشست از پیگیری‌های دستگاه‌های اجرایی استان برای تحقق جهش تولید و رفع مشکلات پیش روی مجموعه‌های تولیدی و به نتیجه رساندن مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی قدردانی کرد.
رحیمی افزود: امیدواریم بتوانیم با همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی استان فارس، منویات رهبر معظم انقلاب را برای تحقق اهداف سال جهش تولید عملیاتی کنیم و دستور جلسه امروز (دهم تیرماه ۹۹)ستاد اقتصاد مقاومتی استان نیز در همین زمینه بود.

 

صدور ۶۴۷ پرونده بهره‌برداری از معادن در فارس

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، هم در این نشست درباره احیا و فعال سازی معادن استان فارس گفت: پیرو راهبردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد فعال سازی معادن غیرفعال، از ۲ ماه پیش بحث تعیین تکلیف اینگونه معادن را در دستور کار قرار دادیم.
سید داوود حسینی افزود: در حال حاضر ۶۴۷ پرونده بهره‌برداری معتبر برای معادن استان فارس صادر شده است.
وی ادامه داد: از کل پرونده‌های بهره‌برداری موجود، ۴۵۸ معدن فعال و در حال تولید هستند اما ظرفیتشان بین ۵۰ تا ۹۰ درصد محقق شده و برای هفت هزار نفر اشتغال ایجاد کردند.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اضافه کرد: ۱۸۹ معدن غیرفعال با سرمایه‌گذاری ۱۴۰ میلیارد تومان تعطیل هستند که ۲۹ درصد معادن را شامل می‌شوند.
به گفته حسینی، بیشترین معادن غیرفعال در استان فارس متعلق به شهرستان‌های شیراز، بوانات، خرم‌بید، آباده و نی‌ریز است.
وی اظهار داشت: عدم اراده و اهتمام لازم برای بهره‌برداری و فعال سازی معدن، وجود معارضان محلی، ممانعت اداراه‌ها و سازمان‌ها، عدم توجیه فنی و اقتصادی به دلیل کیفیت پایین، رکود بازار، نبود واحد فرآوریمناسب، مشکلات فنی و ایمنی در معدن و اختلاف شرکا و سرمایه‌گذاران از عمده‌ترین دلایل غیر فعال بودن معادن به شمار می‌آید.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، همچنین با اشاره به راهکارهای فعال سازی یا تعیین تکلیف مجوزهای صادر شده در مورد معادن غیر فعال استان بیان کرد: از جمله این راهکارها، استفاده از ظرفیت ماده ۲۰ قانون معادن و ابطال مجوزها توسط شورای عالی معادن یا شورای معادن استان، استفاده از ظرفیت ماده ۵۴ آیین‌نامه اجرایی قانون معادن و انتزاع معادن که مهلت اعتبار پروانه بهره‌برداری آنها به اتمام رسیده و اعمال ماده ۱۹ قانون معادن برای رفع معارضان، هماهنگی و هم‌افزایی محلی با اداره‌های منابع طبیعی و محیط زیست با هدف تجدید موافقت‌ها و توسعه کارگاه‌هاست.
حسینی افزود: از دیگر راهکارها می‌توان به برگزاری مزایده معادن فاقد بهره‌بردار و استفاده از طرح احیا، توسعه و فعال سازی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اشاره کرد.

 

منابع مالی لازم برای صنایع معدنی فارس تامین شود

معاون برنامه‌ریزی وسرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم در این نشست، با ارایه گزارشی از وضعیت صنایع معدنی در این استان گفت: الزامات توسعه صنایع معدنی استان، تامین سرمایه و نقدینگی است، از سوی دیگر برگشت سرمایه در صنایع معدنی دارای ریسک پایینی است لذا باید سیاست‌گذاری کلان استان در حوزه بانکی به عنوان یک برنامه تکلیفی تدوین و ابلاغ شود.
سید رضا ساداتی افزود: بخشی از طرح های مهم صنایع معدنی موجود استان، نظیر طرح‌های فولادی، سیمان ،کاشی و سرامیک، معطل نقدینگی و تامین مالی هستند که انتظار است مصوبه الزام‌آور به سیستم بانکی استان برای تامین منابع مورد نیاز این صنایع صادر شود.
وی ادامه داد: عمده شکل‌گیری صنایع معدنی به خصوص نخستین حلقه پس از معدن، نیازمند سیاست‌گذاری و حمایت همه جانبه برای ایجاد زیرساخت‌های مورد لزوم توسط حدود ۱۱ دستگاه خدمت رسان است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس بیان کرد: سایر صنایع با ایجاد شهرک‌های صنعتی، از حمایت‌های زیرساختی، قوانین حمایتی و بودجه‌های دولتی برخوردار هستند اما به دلیل عدم امکان استقرار عمده صنایع معدنی آنها از حمایت‌های مورد اشاره برخوردار نیستند و به همین سبب به تمهیدات لازم برای پشتیبانی و سیاست‌گذاری‌های حمایتی نیاز دارند.
ساداتی اظهار داشت: فناوری و ارزبری یکی از مشکلات جدی توسعه صنایع معدنی این استان به شمار می‌آید که در این زمینه نیز نیازمند چاره‌اندیشی و اولویت‌گذاری هستیم.

 

پنج برابر شدن سطح گلخانه‌های فارس در دولت تدبیر و امید

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از پروژه‌های گلخانه‌ای این استان، میزان اشتغال ایجاد شده و درصد صرفه جویی از منابع آب در این حوزه گفت: سال ۱۳۹۸، ایجاد ۶۵۰ هکتار گلخانه در استان در را در برنامه کاری قرار دادیم که افزون بر۶۷۰ هکتار متقاضی ایجاد گلخانه در قالب مجتمع ها، شهرک‌ها و گلخانه‌های کوچک مقیاس و انفرادی داشتیم.
محمد مهدی قاسمی افزود: بیشترین تعهدات ایجاد گلخانه متعلق به شهرستان‌های جهرم، سپیدان، فسا، شیراز، فراشبند، لامرد و نی‌ریز هستند.
وی ادامه داد: سطح گلخانه‌های ایجاد شده در فارس از ۱۲۵ هکتار در سال ۹۲ به رقم ۷۲۴ هکتار در سال ۹۸ افزایش یافته که این میزان بیانگر حدود پنج برابر افزایش است. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: البته افزایش این میزان گلخانه با برنامه‌های پیش‌بینی شده انطباق ندارد که دلیل عمده آن نبود و کمبود تسهیلات است.
قاسمی افزود: در حال حاضر بیش از ۲۲۰ میلیارد تومان پرونده تسهیلاتی در زمینه گلخانه‌ها تشکیل شده که حتی ۱۲۰ میلیارد تومان آن تامین وثیقه شده است و باید توجه داشت که همچنان در حوزه توسعه گلخانه‌ها در استان نیاز به تسهیلات داریم.
وی اضافه کرد: انتظار است، بحث گازرسانی و همچنین اختصاص یارانه برای واحدهای تولیدی گلخانه‌ای در دستور کار قرار گیرد و علاوه بر این در ارتباط با موضوع پاسخ به استعلام‌های دستگاه‌های اجرایی برای ایجاد گلخانه با سرعت بیشتری انجام شود.
قاسمی افزود: برخی نقاط استان به طور ذاتی آب شور دارند که انتظار است برای تهیه آب شیرین کن‌ها در این مناطق مجوز مورد نیاز داده شود.

عناوین برگزیده