تاریخ: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۳:۲۱
بازدید: ۱۵۱
کد خبر: ۱۱۴۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مشکل چین سقوط احتمالی بازار بورس نیست!

می متالز - در حالی که پس از سقوط اخیر بازار سهام امریکا همه نگاه ها به عملکرد بازار سهام چین است، بخش دیگری در چین وجود دارد که تیترهای خبری کمتری را به خود اختصاص داده ولی می تواند در صورت عملکرد بد عواقب خطرناک تری داشته باشد.
مشکل چین سقوط احتمالی بازار بورس نیست!

به گزارش می متالز، این بخش بازار مسکن چین می باشد. بازار مسکن چین سال جاری عملکرد بهتری داشته ولی اخیرا ضربه بدی خورده است.

تاکنون تلاش های دولت چین برای کنترل خطر افزایش بدهی های مربوط به بازار مسکن تاثیر زیادی بر قیمت ها نداشته است. آمار ماه دسامبر نشان می دهد قیمت مسکن در شهر های کوچک چین صعودی بوده  ولی در شهر های بزرگی چون پکن و گوانژو ثابت مانده است.

تحلیل گران معتقدند دلایل زیادی وجود دارد که لازم است این روند صعودی 13 ساله قیمت مسکن در چین تا حدودی متوقف شود.

اول این که بانک ها که در حال وام دادن هستند نه تنها هزینه وام های مسکن را بالا می برند بلکه عرضه را نیز به واسطه یک تبصره وثیقه نیمه رسمی محدود می کنند به ویژه در شهر های بزرگی چون شنزن.  حال دیگر حتی شهر هایی که بیشترین رشد قیمت های مسکن را داشتند چنین تجربه ای را مجددا نخواهند داشت چون دولت چین سعی دارد وام های مسکن آسان را که برای کمک به جلوگیری از مازاد عرضه در بازار مسکن بود نیز کنترل کند.

دیگر این که شاید یک مالیات بر ملک در حال شکل گیری باشد. مقامات چینی هم اظهار داشته اند شاید تا سال 2020 این چنین شود. وقتی به این نکته در سخنان مقامات اشاره شود که خانه برای زندگی کردن است نه سفته بازی، سرمایه گذاران بخش مسکن حتما عصبی شده اند و گرفتن مالیات می تواند آن ها منقلب کند.

با توجه به این که در چین انتخاب های زیادی برای سرمایه گذاری وجود ندارد چون بازار سهام نوسانات زیادی دارد و تعداد زیادی از ابزارهای مدیریت دارایی نیز هر روز در حال ممنوع شدن هستند، عجیب نیست که 25 درصد تقاضا در بازار مسکن این کشور غیر واقعی و سفته بازی باشد.

از طرفی اقدامات دولت چین موجب افزایش عرضه مسکن خواهد شد که خطری برای سقوط قیمت آن نیز خواهد بود. دولت این کشور سعی دارد به جای آن که تقاضا را سرکوب کند روش های جدید خانه دار شدن را باب نماید. به عنوان نمونه به شرکت های دولتی اجازه دهد به کارمندان خود آپارتمان بفروشند.

همچنین دولت چین به رشد بازار اجاره نیز کمک می کند. البته در حال حاضر خانه های اجاره ای از کیفیت خیلی پایینی برخوردارند ولی این سیاست دولت می تواند تغییر ایجاد کند. بدین ترتیب موج افزایش عرضه می تواند قیمت را بشکند و این فقط شامل شهرهای بزرگ نخواهد بود.

این مسئله حائز اهمیت است چرا که حدود سه چهارم دارایی های مردم چین به بازار مسکن تعلق دارد. در حالی که این رقم در امریکا کمی بیشتر از یک سوم است از این رو تاثیر بزرگتری بر سرمایه مردم نسبت به بازار سهام خواهد داشت.

بدین ترتیب نمی توان گفت سقوط بازار مسکن در چین اجتناب ناپذیر است و دوره ای از افت قیمت های سراسری در بازار مسکن این کشور نمی تواند دور از دسترس باشد.

منبع: ایفنا
عناوین برگزیده