به گزارش می متالز، مهدی زندیهوکیلی در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی با اشاره به پروژه انتقال واحد آندسازی شرکت ایرالکو اظهار داشت: پس از پایان بازسازی دیگهای قدیم و آلاینده شرکت ایرالکو موضوع انتفال واحد آندسازی این شرکت به شهرک صنعتی خیرآباد مطرح شد که این موضوع سالها از مطالبات مردم بود و این شرکت هم به طور جدی ورود پیدا نکرده بود.
وی افزود: با توجه به عقب بودن شرکت از برنامه زمانبندی شده و مشکلات مالی اما اهتمام جدی برای انجام این پروژه وجود دارد به طوری که 5 پیمانکار انتخاب شده و اگر برنامهریزی درست و به موقع انجام شود این پروژه در پایان دولت به بهرهبرداری میرسد، شرکت شهرکها نیز در این زمینه همکاری میکند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی ادامه داد: طرح پایش بیولوژیک کارکنان و کارگران شرکت ایرالکو توسط مرکز بهداشت استان انجام شد و نتایج مهمی از این اقدام به دست آمد به طوری که با توجه به آلودگی عام در این شرکت اقدامات مناسب در راستای برطرف شدن آلودگیها انجام شد.
زندیهوکیلی تصریح کرد: گاز فلوئور در ایرالکو و تاثیر آن بر آلودگی شهر اراک موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد به همین سبب دستگاه HF در راستای پایش گاز فلوئور تهیه شد و در اختیار محیط زیست استان قرار گرفت و نتایج حاکی از استاندارد بودن این گاز در محیط کارخانه و اراک بود.
وی افزود: با توجه به این اقدامات اما نمیتوان تنها به این اقدام و آمارها اکتفا کرد به همین سبب میزان فلوئور خون کارگران این شرکت توسط مرکز بهداشت و با توجه به هزینه بالای این اقدام نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و برای نتایج نهایی باید تحلیل و بررسیهای بسیاری انجام شود تا به نتایج درستی برسیم.
شهردار اراک هم در این جلسه با اشاره به اقدامات شهرداری در راستای کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: طرح جامع ترافیک بازنگری میشود تا با استفاده از ظرفیتهای موجود در راستای کاهش آلودگی هوا قدم برداریم، با اجرای طرح اتصال بزرگراهها و تقاطعها نقش مهمی در زمینه کاهش آلودگی هوا، میزان مصرف سوخت، مدت زمان سفر دارند.
محمدکریم شفیعی افزود: 20 تقاطع جدید در راستای کمک به کاهش آلودگی هوا طراحی و به شورای ترافیک استان ارسال شده است، یکی دیگر از اقدامات شهرداری در راستای کاهش آلودگی هوا همکاری با منابع طبیعی در راستای کاشت حدود 60 هزار اصله درخت بوده است.
وی ادامه داد: در زمینه موضوع هوشمندسازی 12 دستگاه دوربین نظارتی و 7 دستگاه ثبت تخلفات دادیم که در زمینه مدیریت ترافیک کمک میکند.
شهردار اراک ادامه داد: سال گذشته 20 دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه کردیم، امسال به سبب شرایط تحریم تاکنون حتی یک دستگاه اتوبوس هم وارد کشور نشده به همین سبب بازسازی 70 دستگاه اتوبوس شروع کردیم که 30 دستگاه برای شهرداری و 40 دستگاه برای بخش خصوصی است که اگر این باطسازی انجام شود با حدود 60 میلیارد تومان میتوان ناوگان را بازسازی کرد.
شفیعی عنوان کرد: 12 تقاطع شهری را امسال هوشمندسازی میکنیم، سال گذشته بازسازی ایستگاه cngجنب آرامستان اراک انجام شد ، 6 ایستگاه cng در شهرستان اراک است که بازنگری و بازسازی میشود.
وی عنوان کرد: مشکلات آلودگی 2 کارخانه آسفالت برطرف شده و فیلترهای مناسب به قیمت حدود 100 میلیون تومان خریداری شده است، در زمینه شناسایی نقاطه حادثهخیز نیز اقداماتی انجام شده است.
مجری پروژه آندسازی شرکت ایرالکو هم در این جلسه با اشاره به مشکلات موجود گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده امسال باید فاز نخست آندسازی شرکت ایرالکو به بهرهبرداری میرسید اما به سبب بحران شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که در این زمینه ایجاد شد بهرهبرداری از فاز نخست آندسازی این شرکت انجام نشد.
شیرزادگان افزود: 5 پیمانکار برای این پروژه انتخاب شده و مشغول به کار هستند اما این پروژه با مشکلات مالی نیز همراه است که همکاری مسئولان در این زمینه میطلبد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال باید حدود 100 میلیارد تومان به پروژه تزریق میشد اما تاکنون 20 میلیارد تومان تخصیص یافته با همکاری مسئولان امیدواریم تا سال 1400 فاز نخست پروزه با یک هزار و 200 میلیارد تومان به بهرهبرداری برسد.