تاریخ: ۲۴ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۳۹
بازدید: ۲۵۲
کد خبر: ۱۱۷۴۴۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۱۵ شرکت دانش‌بنیان وارد بورس می‌شوند

می متالز - معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور گفت: در حال حاضر ۳۳ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند و به زودی ۱۵ شرکت دیگر دانش‌بنیان وارد بورس می‌شوند.
۱۵ شرکت دانش‌بنیان وارد بورس می‌شوند

به گزارش می متالز، سورنا ستاری در مراسم رونمایی از سامانه احراز هویت غیرحضوری مشتریان سجام در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: اقتصاد کشور در سال‌های اخیر از اقتصادی که قبلا مبتنی بر منابع زیرزمینی، نفت، فولاد، سیمان و دارایی فیزیکی بود، اکنون به اقتصاد دانش‌بنیان بر پایه دارایی‌های مبتنی بر دانش و تکنولوژی در حال تغییر است. وقتی فیس‌بوک شرکت واتس‌اپ را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ۴۷میلیون دلار خرید یا اکنون شرکت آمازون به عنوان بزرگ‌ترین شرکت فناوری دنیا شناخته می‌شود، یا وقتی شرکت اوبر توانست شرکت کریم امارات را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با قیمت ۳میلیارد دلار بخرد، باید بدانیم شرکت‌های دانش‌بنیان چگونه ارزشیابی می‌شوند و این یکی از چالش‌های بزرگ است،‌ زیرا دارایی نامشهود به راحتی قابل ارزیابی نیست.

به گفته معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور طی توافقاتی که با سازمان‌ها انجام شده است، ۳۳ شرکت دانش‌بنیان به ارزش ۱۸۰هزار میلیارد تومان در بورس حضور دارند و در کشور ۵هزار و ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار فعالیت دارند که بزرگ‌ترین این شرکت‌ها که در بورس هم حضور دارند، شرکت انفورماتیک و آسان‌پرداخت هستند. ستاری با اعلام این خبر که مراحل پذیرش دو شرکت دانش‌بنیان فناوری نهایی شده و به زودی روی تابلوی بورس می‌آیند، گفت: با این حساب تعداد شرکت‌های بورسی ۳۵ عدد می‌شود و ۱۵ شرکت دانش‌بنیان تاییدیه نهایی گرفته‌اند که وارد بورس شوند. معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور، بورس را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بهترین بازار برای جذب سرمایه توسط شرکت‌ها دانست و گفت: شرکت‌ها به جای وام گرفتن از بانک و وثیقه گذاشتن دارایی‌های خود می‌توانند صورت‌های مالی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شفاف کرده و به راحتی وارد بورس شوند و از طریق بورس به تامین نقدینگی و تامین مالی بپردازند. برای آنها معافیت مالیاتی هم در نظر می‌گیریم.

ستاری اضافه کرد: یک جوان در پارک علم و فناوری در یک اتاق ۳ در ۴ درآمد میلیاردی دارد. در پارک علم و فناوری قزوین یک جوان ۱۹ ساله را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دیدم که ماهی ۱۰۰ میلیون تومان درآمد داشت. بنابراین صنایع دانش‌بنیان مانند گذشته دارای کارخانه و دودکش نیستند. وی همچنین با اشاره به این که سایت آپارات جزو ۷۰ سایت پربیننده دنیا است، گفت: این شرکت چگونه ارزیابی می‌شود؟ ایران با وجود داشتن یک درصد جمعیت جهان، اما در فضای اینترنت زبان فارسی نهمین زبان اینترنت دنیاست، حتی تعداد صفحات فارسی در اینترنت چندین برابر صفحات عربی است و این یکی از نمادهای اقتدار کشور است.

معاون علمی فناوری رئیس‌‌جمهور با اشاره به توسعه صندوق‌های جسورانه ونچر کپیتال گفت: تاکنون ۹ صندوق جسورانه وارد بورس و فرابورس شده و ۱۰ صندوق جدید هم در شرف ورود به بورس هستند. ۳ صندوق جسورانه جدید وارد بورس می‌شوند و توسعه صندوق‌های جسورانه در بستر بازار سرمایه و بورس و فرابورس انجام می‌شود.

عناوین برگزیده