تاریخ: ۲۴ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۴۵
بازدید: ۲۵۰
کد خبر: ۱۱۷۴۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتحادیه آهن و فولاد:

گرانی فولاد در راه بازار خودرو و لوازم خانگی

می متالز - رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران: باید جلوی گرانی آهن و فولاد گرفته شود. اطمینان دارم که اگر توزیع به مجرای درست و قانونی آن برگردد می‌توان بازار را به خوبی مدیریت کرد و جلوی نوسانات کاذب را گرفت.
گرانی فولاد در راه بازار خودرو و لوازم خانگی

به گزارش می متالز، به نظر می‌رسد که گرانی آهن و فولاد و مشتقات آن پایان ندارد. اخیرا دور جدیدی از افزایش قیمت میلگرد رخ داده است. به نظر می‌رسد که بی‌تفاوتی دولتمردان و مسوولان سازمان‌های نظارتی به نوسانات قیمت این حوزه مهم و راهبردی همچنان ادامه دارد. این در حالی است که تولید و توزیع آهن و فولاد مستقیماً روی چند حوزه مهم دیگر (ازجمله لوازم‌خانگی) تاثیر می‌گذارد. برای بررسی بیشتر آخرین تغییرات قیمت با رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران به گفتگو نشستیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

 

منافع ملی فدای سودجویی‌ها

در حال حاضر قیمت هر کیلو میلگرد به بیش از ۱۱ هزار تومان رسیده است «قیمت میلگرد در دو هفته اخیر به اوج خود رسیده است». حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران ضمن بیان این موضوع اظهار داشت: «افزایش قیمت تا دیروز ادامه داشت. در این مدت شاهد افزایش قیمت‌های روزانه بودیم. باید بازار را تثبیت کرد چون آهن و فولاد، مصرف صنعتی دارد و در صنایع مهمی مثل خودرو، ماشین‌آلات کشاورزی ، لوازم خانگی و مسکن و ساخت و ساز استفاده می‌شود. باید جلوی گرانی آهن و فولاد گرفته شود. ما با احتساب افزایش هزینه‌های تولید در قیمت نهایی کالا مشکلی نداریم اما بحث اینجاست که شرایط به هیچ عنوان شفاف نیست و معلوم نیست چه سودها و رانت‌های کلانی، نصیب بعضی افراد می‌شود! متاسفانه افرادی به بازار فولاد و آهن کشور نفوذ کرده‌اند که فقط به دنبال سودجویی بیشتر هستند و منافع ملی را فدای منافع فردی خود می‌کنند».

 

به قانون بازگردیم

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در ادامه تصریح کرد: «به نظر می‌رسد که برای برخورد با این افراد هیچ برنامه‌ریزی نشده است. در این میان مهم‌ترین موضوع به امر توزیع مربوط می‌شود. همه ما باید به مسیر قانونی توزیع تن دهیم. اگر قرار است فقط تولیدکننده، تصمیم‌گیری کند دیگر به اضلاع دیگر (توزیع‌کننده، مصرف‌کننده و صادرکننده) نیاز نخواهد بود و باید به‌قول‌معروف جمع شوند. قانون، حوزه کار و اختیارات تولیدکننده، توزیع‌کننده را مشخص کرده است. تولیدکننده حق ندارد در حوزه توزیع دخالت کند. ما هم در امر تولید دخالت نمی‌کنیم».

وی افزود: بخش عمده توجیهاتی که برای گرانی اخیر آورده می‌شود قابل‌قبول و قانونی نیست. بارها در این باره تذکر داده‌ایم. اطمینان دارم که اگر توزیع به مجرای درست و قانونی آن برگردد می‌توان بازار را به خوبی مدیریت کرد و جلوی نوسانات کاذب را گرفت و به رانت و سوءاستفاده پایان داد. یک رانت عظیم چند هزار میلیارد تومانی ایجاد شده است. متاسفانه هیچ کس هم پاسخگو نیست. در این شرایط معلوم نیست که آهن و فولاد را چه کسانی، با چه قیمتی و به چه کسانی می‌فروشند؟

 

قوه قضاییه کمک کند

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در پایان خاطرنشان کرد: «به نظر می‌رسد اراده‌ای وجود دارد که این وضعیت ادامه داشته باشد. بخشی از معضل به بورس و عملکرد آن مربوط می‌شود. گروهی از سوءاستفاده‌کنندگان هم هیچ ریشه‌ای در این صنف ندارند و فقط از رانت بهره‌مند هستند. امیدواریم که مسوولان هر چه زودتر صدای ما را بشنوند و به این وضعیت پایان دهند. از قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی انتظار داریم به ما کمک کنند که بتوانیم وضعیت بازار را ساماندهی کنیم».

لازم به ذکر است که قیمت ورق‌های فولادی که ماده اولیه اصلی صنعت لوازم‌خانگی به شمار می‌آید به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که این عدد هفته قبل ۸۵۰۰ تومان بود.

عناوین برگزیده