تاریخ: ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۴۶
بازدید: ۱۱۲
کد خبر: ۱۲۱۶۸۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:

امکان صادرات 20 میلیون تنی فولاد وجود دارد

می متالز - رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد حدود 34 میلیون تن است، بنابراین اگر بخواهیم سالانه 20 میلیون تن فولاد صادرات داشته باشیم، باید ظرفیت‌های خالی را وارد مدار تولید کنیم.
امکان صادرات 20 میلیون تنی فولاد وجود دارد

به گزارش می متالز، بهرام سبحانی اظهار داشت: این پتانسیل نیز در صنعت فولاد وجود دارد. چراکه با تولید 30 میلیون تن فولاد در سال جاری، تقریبا 15 میلیون تن مصرف داخلی است و 15 میلیون دیگر مازاد نیاز بازار داخلی بوده که باید صادر شود. از طرفی ظرفیت تولید فولاد هم اکنون بالای 34 میلیون تن است و اگر ظرفیت‌های خالی نیز وارد مدار تولید شوند تقریبا به راحتی امکان صادرات 20 میلیون تن فولاد فراهم می‌شود. البته این امکان به شرطی محقق می‌شود که بستر صادرات آماده باشد؛ به این شکل که تولیدکننده بتواند مازاد تولید خود را بدون نیاز به گرفتن مجوزهای خاص آن را صادر کند.

وی افزود: همه باید در این راستا از بخش خصوصی گرفته تا دولت، حمایت و همکاری لازم را برای تحقق دستورات رییس جمهوری در صنعت فولاد داشته باشند.

تامین نیاز واحدهای فولادی برای تکمیل ظرفیت‌های تولید با کمک بورس

یکی دیگر از موارد مطرح شده از سوی رئیس جمهور در خصوص تامین نیاز داخل توسط تولیدکنندگان فولادی به شرط تحت فشار قرار نگرفتن بازار و متناسب بودن قیمت‌ها بود؛ در این باره نیز رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران می‌گوید که اولویت نخست تولیدکنندگان تامین نیاز داخل با یک قیمت منطقی است که هم تولید برای تولیدکننده مقرون به صرفه باشد و هم اینکه به مصرف‌کننده نهایی فشاری وارد نشود.

سبحانی عنوان کرد: یکی از مکانیزم‌های طبیعی برای تحقق این امر، بورس است. زیرا اگر کالا در بورس عرضه و قیمت منطقی برای آن تعیین شود و رقابت‌ها از سوی عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان محصول منطقی باشد، درنتیجه محصول با یک قیمت قابل قبول به دست مصرف‌کننده خواهد رسید. در این زمینه نیز باز هم نیاز به همکاری از سوی تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان وجود دارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درخصوص یکی دیگر از پیشنهادات رئیس جمهوری در خصوص عرضه سهام شرکت‌های فولادی در بورس که می‌تواند منجر به بهبود فضای بازار سرمایه و همچنین تامین نیاز شرکت‌های فولادی برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام آن‌ها شود نیز اظهار کرد: وارد کردن بخشی از سهام شرکت‌های فولادی که هم اکنون در اختیار دولت است می‌تواند منجر به رونق در بورس شود؛ برای مثال هم اکنون بخشی از سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان در اختیار ایمیدرو است که اگر این سهام در بورس عرضه شود هم می‌تواند جذب نقدینگی داشته باشد و هم این که رونق به بورس و اوراق بهاردار بدهد.

تحقق 100 درصدی بازگشت تعهدات ارزی

شرکت‌های فولادی در سال گذشته به تعهدات 100 درصدی خود و حتی بیشتر از آن در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات و تامین نیاز بازار نیما به ارز عمل کردند. در سال جاری جدید نیز این موضوع باید باز هم مثل سال گذشته مورد توجه تولیدکنندگان بزرگ فولادی قرار گیرد. به گفته سبحانی امسال نیز تولیدکنندگان با وجود شرایط تحریمی حاکم بر کشور و محدودیت‌های ایجاد شده، مشکلی برای صادرات ندارند و اگر مسئله‌ای در زمینه صادرات در داخل کشور وجود نداشته باشد، تولیدکنندگان با توجه به تجربه‌ای که در این سال‌ها کسب و موانع را شناسایی کرده‌اند، می‌توانند باز هم مثل قبل به صادرات خود ادامه دهند و در نهایت به تامین نیاز ارز کشور کمک کنند.​

عناوین برگزیده