تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۹:۵۹
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۱۲۲۰۲۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

نفس‌هایی که به بهای سیمان به شماره می‌افتند

می متالز - با وجود اینکه کارخانه سیمان ایلام، مرغوب‌ترین سیمان غرب کشور را تولید می‌کند، اما به همان مقدار نیز آلایندگی دارد و این موضوع سالها برای مردم اطراف کارخانه مشکل آفرین شده است.
نفس‌هایی که به بهای سیمان به شماره می‌افتند

به گزارش می متالز، صنعت سیمان از صنایع حیاتی در فرآیند توسعه کشور به شمار می‌رود، از طرفی این صنعت به عنوان یکی از آلوده کننده‌ترین صنایع مطرح است اما باید گفت توسعه روز افزون صنعت سیمان گاها به تخریب محیط زیست و نفوس انسانی منجر می‌شود.

آلودگی‌های زیست محیطی آسیب‌هایی به دنبال دارد که اگر جلو آن‌ها را نگیریم می‌توانند مشکلات بزرگتری را از جمله تخریب زیست محیطی به وجود بیاورد؛ کارخانه سیمان ایلام در سال ۱۳۷۷ تأسیس و با راه اندازی اولین واحد تولید در سال ۱۳۸۹ موفق به راه اندازی خط دوم تولید شد.

سال‌ها غبار و دود کارخانه سیمان بر سر مردمان روستای کارزان می‌ریزد، دودی که به گفته اهالی آن منطقه باعث شده مردم به بیماری‌های ریوی دچار شوند و غلظت معلق در هوا و بوی نامطبوعی که مردم استشمام می‌کنند نگران کننده است.

در اولویت قرار دادن سلامت مردم

امیدی یکی از اهالی روستای کارزان، گفت: توجه به سلامت و بهداشت مردم باید در اولویت قرار گیرد، دود ناشی از این کارخانه گاهی باعث شده ما آرزوی مرگ کنیم و این موضوع باید از ریشه تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: کارخانه سبب اشتغال زایی خوبی در منطقه شده است اما نمی‌توان آلودگی ناشی از آن و تخریب محیط زیست را نادیده گرفت.

لزوم نصب غبارسنج برای کارخانه

الفتی یکی دیگر از اهالی این منطقه بیان کرد: همه کارخانه‌ها به نوعی دارای آلاینده و آلودگی هستند اما نصب یک غبارسنج می‌تواند از این آلودگی جلوگیری کند.

وی افزود: این کارخانه تولید زیادی دارد و یقیناً درآمد زیادی هم از تولید آن حاصل می‌شود، پس بهتر است از هزینه تولید برای نصب دستگاه‌های با کیفیت‌تری به منظور کاهش آلودگی در منطقه استفاده شود.

نصب غبار سنج آنلاین به منظور کاهش آلاینده‌های زیست محیطی 

محمدرضا سارانی مدیرعامل کارخانه سیمان ایلام، اظهار کرد: نصب غبار سنج آنلاین، نصب بگ هوس برای آسیاب سیمان، آسفالت مسیر ورودی و راه اندازی پروژه محوطه سازی خط ۲ از اقداماتی است که در زمینه کنترل آلاینده‌های زیست محیطی کارخانه انجام شده است.

وی افزود: این شرکت در سال ۱۳۷۷ تاسیس و با راه اندازی اولین واحد تولید سیمان با ظرفیت ۲هزار تن در روز عرضه محصولات خود را آغاز کرد و در راستای پاسخ به نیاز بازار مصرف با نصب و راه اندازی خط دوم تولید ظرفیت تولید خود را به ۵هزار و ۳۰۰ تن افزایش داد.

ابلاغ اخطاریه‌ از سوی محیط زیست

رضا ابدالی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام اظهار کرد: برخی اوقات شاهد آلودگی کارخانه سیمان ناشی از افزایش غلظت ذرات خروجی دودکش‌ها در کارخانه مذکور هستیم که در این مواقع با اعزام کارشناسان نسبت به نمونه برداری از خروجی دودکش و ابلاغ اخطاریه‌های محیط زیست اقدام می‌شود.

وی افزود: در صورت تداوم آلودگی و بی‌توجهی به اخطاریه‌های قانونی موضوع در اسرع وقت از طریق مراجع قضایی پیگیری می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام، گفت: حفاظت از محیط زیست باید در دستور کار مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی  قرار گیرد؛ با تخریب محیط زیست باید منتظر تبعات قانونی عمل خود باشند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت