به گزارش می متالز، محمدصالح جوکار با اشاره به حجم خام فروشی که در معادن استان صورت میگرفت اظهار داشت: خوراکی که باید در اختیار واحدهای تولیدی ما قرار گیرد همچنان به صورت خام از استان صادر میشود.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه تشکیل کنسرسیوم معدن استان یزد تصریح کرد: تشکیل کنسرسیوم کار خوبی است و نمایندگان هم از این اقدام حمایت لازم را انجام میدهند.
وی افزود: البته باید این موضوع را هم در نظر داشت فولاد کشور ما چیزی نیست که برخی از جریانها بخواهند به راحتی دست از سر آن بردارند و همچنان میخواهند به این صنعت نگاه پدرسالارانه خود را حفظ کنند.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی افزود: اگر در بحث قانون و مقررات مشکل و خلأ وجود دارد به ما اعلام شود تا نسبت به اصلاح آن در مجلس اقدام کنیم.
جوکار ادامه داد: تمام نمایندگان استان با خام فروشی به صورت جدی مخالف هستیم و هر اقدامی لازم است برای حمایت از صنایع استان در راستای مقابله با خام فروشی انجام میدهیم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: ما از معادن حمایت میکنیم، ولی از آنها هم میخواهیم که به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند و سهم استان از معادن را پرداخت کنند.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه یزد به معادن است و اگر این سرمایه را هم نتوانیم برای استان استفاده کنیم، چیز دیگر برای یزد باقی نمیماند، گفت: ۴۰ درصد بیمه شدگان یکی از شهرستانهای استان یزد غیربومی هستند و این به معنای آن است که فرهنگ سنتی و بومی یزد دستخوش یک سری تغییرات شده است.
رئیس کمیسون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با بیان اینکه مشکل اصلی استان بحث آب است خاطرنشان کرد: اگر در ارتباط با آب اقدام درستی انجام ندهیم از سال ۱۴۰۰ به بعد به شدت با تنش آبی روبه رو میشویم و قطعا معادن میتوانند کمک مهمی به تامین آب کنند.
جوکار تصریح کرد: از معادن میخواهیم حسابهای خود را به یزد بیاورند و مالیاتی که پرداخت میکنند هم در یزد انجام شود؛ این موضوع سبب میشود انتظار نمایندگان هم برآورده شود.
وی خاطرنشان کرد: در مجلس فراکسیون معدن و صنایع معدنی در راستای حمایت از معدن کاران و صنایع معدنی ایجاد شده و یقینا از طریق مجلس از این صنعت حمایت لازم را انجام میدهیم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس افزود: در حوزه قانون و قانونگذاری الان برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس است و اگر نیازی از سوی معادن برای گنجاندن در این برنامه احساس میشود به صورت مکتوب اعلام شود.
جوکار افزود: علیرغم اینکه در برنامه ششم توسعه تاکید ویژه بر اکتشافات بود، کمترین اقدام در این حوزه صورت گرفته و معادن ما الان سر سفرهای هستند که تا ۱۰ یا ۱۲ سال دیگر خوراکی در آن باقی نمیماند.
عضو فراکسیون معادن مجلس شورای اسلامی افزود: اگر اکتشاف نباشد معادن و صنایع معدنی استان به شدت با مشکل روبه رو میشوند و نمیتوانند به همین صورت به حیات خود ادامه دهند.
وی با بیان اینکه شاید دولت در شرایط فعلی توانمندی برای این کار را نداشته باشد گفت: بخش خصوصی به این موضوع ورود کند و با ارائه پیشنهاد، اقدام به اکتشاف کند.