به گزارش می متالز، محمدرضا پورابراهیمی در شورای عالی معادن استان کرمان اظهار داشت: در لزوم کمک به واحدهای تولیدی داخل استان که کار فرآوری را انجام میدهند اصلا شکی نیست و باید این کار انجام شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: طرح توسعه فعالیتهای شرکت مس شهید باهنر با توافقی که حدود ۴۰ روز قبل در کرمان با حضور مدیرعامل شستا انجام شد حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید ظرف دو سال آینده مجموعه فعالیتهای تولید این شرکت دو برابر افزایش مییابد و این اتفاق بزرگی است که برای شرکت مس شهید باهنر روی میدهد.
پورابراهیمی تصریح کرد: برای اینکه چرخه زنجیره در کارخانه مس شهید باهنر کامل شود نیاز به بخش معدن در آنها کاملا ضروریست.
نماینده مردم کرمان در مجلس بیان داشت: شرکت مس شهید باهنر متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و سازمان تامین اجتماعی بیش از ۵۰ میلیون نفر ذینفع مستقیم و غیر مستقیم دارد و این مجموعه یک نهاد عمومی است که در بورس حضور دارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: پیشنهاد مشخص من این است که شورای معادن استان موافقت خود را برای اخذ مجوز سریع برای برگزاری مزایده محدود از شورای عالی معادن کشور در دستور کار بگذارد و دوم اینکه رئیس سازمان صمت به محض اینکه این مجوز با این موضوع و مفهوم کلی با این مضمون که کلیه واحدهای تولیدی فرآوری انجام میدهند، دسترسی به معادن آنها امکانپذیر باشد.
محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس اظهار داشت: هرچه به مس شهید باهنر کمک شود کمک به جهش تولید، اقتصاد پایدار، اشتغالزایی و کارآفرینیست و حتی در دراز مدت میتوانیم صادرات داشته باشیم.
مهدی حسینینژاد رئیس سازمان صمت اظهار کرد: از جمله قانون مالی معادن میتوان به تبصره ۶ ماده ۱۴ اشاره کرد که در این تبصره آمده هرچه حقوق دولتی در استان است جمعآوری و به خزانه واریز میشود.
حسینینژاد افزود: همچنین طبق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون مالی معادن باید ۱۵ درصد حقوق دولتی که در استان جمعآوری میشود به خزانه واریز شد و به استان مربوطه بازگردد با اولویت شهرستانهایی که معدن در آن قرار دارد، هزینه شود.
رئیس سازمان صمت شمال کرمان عنوان کرد: طبق تبصره ۵ قانون مالی معادن یک فرصت استثنایی برای استانی مانند ما است که می تواند شورای معادن استان تا ۲۰ درصد از این حقوق دولتی را معافیت بدهد.
وی تصریح کرد: بر اساس شورای معادن که به استناد ماده ۴۳ برنامه ششم بود از طریق شورای معادن از محل یک درصد در سال ۹۷ میزان ۱۲ و نیم میلیارد تومان از حقوق دولتی معادن به استان برگشت و در زیر ساختهای استان هزینه شد.
حسینینژاد ابراز داشت: در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان پیشبینی کردیم که ۸۰ میلیارد محقق شد و از این مقدار بر اساس قانون بودجه ۴۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به استان برگشت و در پروژههای عمرانی و زیرساختی استان هزینه شد.
وی بیان کرد: در سال ۹۷ میزان ۳۸۰ میلیارد تومان و سال قبل ۵۳۰ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن استان کرمان وصول شده است.
رئیس سازمان صمت شمال کرمان خاطرنشان کرد: در چهار ماهه امسال ۹۵۰ میلیارد تومان وصولی بوده که طبق قانون از ۱۵ درصد سهم استان و از ۳۸۰ میلیارد تومان حقوق دولتی؛ در سال ۹۷ باید ۵۵ میلیارد تومان، سال ۹۸، ۸۰ میلیارد تومان و در سال جاری ۱۵۰ میلیارد تومان به استان برگردد.
دبیر شورای عالی معادن استان کرمان افزود: باید بیش از یک هزار میلیارد تومان حقوق دولتی در سال جاری در استان کرمان وصول شود.