تاریخ: ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۵۷
بازدید: ۲۴۴
کد خبر: ۱۲۴۵۱۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

آلودگی ‌کارخانه "سرب و روی" تایید نشد / واگذار‌ی مدیریت پسماند روی به" قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء‌"

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: مدیریت پسماند مخرب روی در استان با تایید وزارت‌خانه به زودی به "قرارگاه سازندگی خاتم" واگذار می‌شود.
آلودگی ‌کارخانه "سرب و روی" تایید نشد / واگذار‌ی مدیریت پسماند روی به" قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء‌"

به گزارش می متالز، ناصر فغفوری به تعدد وظایف سازمان صمت اشاره و اظهار داشت: دامنه کاری سازمان صنعت، معدن و تجارت بسیار گسترده است و می‌توان گفت برای این سازمان در همه حوزه‌ها مسوولیتی در نظر گرفته شده است. سیاست کلی سازمان در این سال‌ها در راستای کمک به رشد اقتصادی استان، پیشرفت در صنایع، جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و پایین آوردن درصد خام فروشی، بوده است.

وی ضمن مطلوب شمردن اوضاع صنایع و واحدهای تولیدی استان زنجان، مدعی شد: از سال 96 تا این لحظه هیچ واحد تولیدی به‌طور کامل تعطیل نشده است، البته تعطیلی‌ها گاهاً به شکل مقطعی در حدود چند ماه بوده است ولی کلا هیچ واحدی تعطیل نشده است. علاوه بر این در طول سال‌های 96، 97 و 98 به ترتیب 17، 29 و 11 واحد به چرخه تولید باز گردانده شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: از حیث سرمایه‌گذاری‌های جدید وضعیت استان به گونه‌ای است که میزان سرمایه‌گذاری‌های صنعتی از مبلغ 2 هزار و500 میلیارد تومان در سال 93 اکنون به 10 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به مشکل بدهی‌های بعضی واحدهای تعطیل شده خاطرنشان کرد: برای تهیه ماشین آلات از خارج کشور شرایط تسهیلات در ابتدا قید می‌شود و زمانی که سرمایه‌گذار تسهیلات ارزی دریافت می‌کند طبیعتا بازپرداخت هم بصورت ارزی خواهدبود.

فغفوری در ادامه گریزی به بحث سهمیه‌بندی مواد اولیه زد و تصریح کرد: این یک موضوع کشوری است و بخاطر محدودیت‌هایی که در فروش نفت هست نگاه ویژه‌ای به فروش محصولات پتروشیمی شده و محصولاتی که صادر می‌شوند، گریدهایی هستند که نیازهای داخلی به آنها تامین شده و کشور به مواد صادراتی نیازی ندارد.

وی به صنعت روی استان اشاره و عنوان کرد: فقط 30 درصد از شمش تولیدی نیاز کشور است و مابقی می‌تواند به کشورهای مختلف صادر شود. همینطور به جرات می‌توان گفت هیچ ماده خامی از استان صادرات نمی‌شود و همه مواد اولیه ما در استان فرآوری می‌شوند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به آثار مخرب زیست محیطی ناشی استخراج معادن، گفت: در حوزه معدن، برداشت عجین با تخریب است و این امری است اجتناب ناپذیر، اما هر زمان که حقوق دولتی حاصل از استخراج معادن به حساب دولت واریز می‌شود قانونا باید 15 درصد از این مبلغ را به حساب منابع طبیعی واریز کنند تا بتوان برای بازگردانی تخریب‌ها از آن بهره برد. ولی متاسفانه هیچ‌گونه این امر از سوی دولت نادیده گرفته می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه به زودی و با تایید وزارت‌خانه مسئولیت ساماندهی و مدیریت پسماندهای روی به "قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء" واگذار می‌شود، تصریح کرد: پسماندها بی‌خطر نشده‌اند اما نسبت به گذشته اوضاع بهتر است، چرا که هم‌اکنون در حدود 25 هکتاری که کیک‌های شهرک صنعتی جمع‌آوری شد‌ه‌اند در اقدامی جدید تدابیری اندیشیده شده که اوضاع بهتر شده است.

وی به برنامه‌های آینده برای این پسماندها اشاره کرد و تشریح کرد: این سه کار اساسی که در جهت کاهش آثار مخرب زیست محیطی انجام شد فعلا خواسته‌ها را مرتفع کرده و در حال حاضر محلی جدید برای دپوی پسماندها در جاده مهرآباد در حال احداث است که بعد از تکمیل، بخشی از پسماندها که فاقد توجیه اقتصادی هستند به آن محل انتقال داده خواهندشد و کیک‌هایی که درصد روی بالایی دارند که 50 درصد آن را شامل می‌شوند بین کارخانجات توزیع و به فروش خواهد رسید.

فغفوری با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست هیچ ادعایی را درباره ایجاد آلودگی از سمت کارخانه سرب و روی تایید نمی‌کند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی و سازمان محیط زیست برای رعایت مسائل زیست محیطی از سمت واحدهای تولیدی تاکید دارند و اخیرا به‌خاطر رعایت نشدن همین مسائل که مدت طولانی هم از آن گذشته بود از 16 نفر از مدیران شکایت شده بود که با وساطت دادگستری از زندان رفتن آنها جلوگیری شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه محیط زیست خط قرمز ماست، عنوان کرد: نظر ما همیشه بر این است که افراط و تفریط نکنیم، یعنی توسعه استان با رعایت کامل مسائل زیست محیطی اما نه با استانداردهای حداکثری. باید اجازه بدهیم در این شرایط همانطور که رونق اقتصادی و اشتغال نیاز است با انتظارات حداقلی و برنامه‌ریزی، پروژه‌ها اجرا شود که در این زمینه محیط زیست همکاری خوبی را دارد.

وی با قبول اینکه صادرات استان تنها محدود به کشورهای همسایه است گفت: بیش از 60 درصد صادرات استان در بحث سرب و روی است و علت آن این است که زنجان قطب تولید سرب و روی است و تجهیزات برق و الکترونیک هم از دیگر حوزه‌های صادراتی ما است. اما شرایط اقتصادی کشور هم اینطور است که 80 درصد صادرات محدود به کشورهای همسایه است و در استان هم شرایط طوری است که امکان صادرات به کشورهای دیگر وجود ندارد ولی در سیاست کاری حوزه تجارت خارجی استان، تنوع در مقاصد صادراتی و تنوع در محصولات جز برنامه‌های ماست.

برای مشاهده کلیپ اینجا کلیک کنید

عناوین برگزیده