به گزارش می متالز، عربستان سعودی به عنوان چهارمین واردکننده بزرگ مفتول مسی در سال 2016، طی 8 سال گذشته، به طور متوسط حدود 74 هزار تن مفتول مسی وارد کرده است. کشورهای امارات متحده عربی، آلمان و روسیه، تأمینکنندگان تقاضای وارداتی مفتول مسی عربستان هستند که به طور متوسط بیش از 90 درصد واردات این کشور را تأمین میکنند. در این میان، امارات متحده عربی با متوسط سهم 55 درصدی، تأمینکننده اصلی این کشور محسوب میشود. گفتنی است که واردات مفتول مسی عربستان رشد خود را از سال 2012 آغاز کرد و پیش از آن، حجم اندکی را به خود اختصاص میداد.
نمودار 1، آمار تجارت (واردات و صادرات) مفتول مسی را برای سالهای 2012 تا 2016 به تصویر میکشد. همانطور که مشاهده میشود؛ نرخ رشد واردات مفتول مسی عربستان طی 5 سال اخیر، 36 درصدی بود. در مقابل، صادرات مفتول مسی این کشور عرب زبان حاشیه خلیج فارس، بسیار اندک و قابل چشمپوشی است. با توجه به بررسی تجارت این نیمهساخته مسی، خالص واردات عربستان، عملا با واردات این کشور برابر است.
سهم امارات متحده عربی، آلمان و روسیه از واردات مفتول مسی عربستان سعودی در سال 2016، به ترتیب برابر با 64، 21.1 و 14 درصد بود. واردات مفتول مسی عربستان از امارات، همگام با رشد تقاضای وارداتی این کشور رشد کرد و تقریبا بیشترین میزان نیاز خود را از این کشور تأمین کرد. سهم صادرات مفتول مسی امارات به مقصد عربستان نیز نشان میدهد که این کشور، یکی از مشتریان مهم امارات متحده عربی محسوب میشود. روسیه نیز همواره یکی از تأمینکنندگان مفتول این کشور عربی بود که در سالهای 2013 تا 2016، به دلیل رشد تقاضای عربستان، حجم صادرات خود به این کشور را افزایش داد.
عربستان سعودی، یکی از تولیدکنندگان بزرگ سیم و کابل در منطقه خاورمیانه است که به دلیل عدم بهرهمندی از ذخایر بزرگ مس با توجیهپذیری اقتصادی تولید، در دسته واردکنندگان کاتد و مفتول مسی قرار گرفته است. با توجه به نمودار، واردات مفتول مسی عربستان سعودی طی 4 سال اخیر، روند به شدت صعودی پیش گرفت و این امر سبب شد که در زمره 10 کشور بزرگ واردکننده مفتول قرار گیرد. با توجه به ارتباط تنگاتنگ تقاضای مس و رشد اقتصادی (به دلیل تنوع کاربرد این فلز صنعتی)، انتظار میرود که با توسعه اقتصادی عربستان سعودی، تقاضای مس آن نیز افزایش یابد. در نتیجه، عربستان نیازمند واردات مس به صورت کاتد یا نیمهساخته خواهد بود.