تاریخ: ۰۲ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۵۵
بازدید: ۲۳۲
کد خبر: ۱۳۱۸۶۸
سرویس خبر : انرژی

هدف استراتژیک پتروشیمی بوعلی سینا ثبات بخشی به بازار داخلی است

می متالز - حمیده محمدی، صنعت شیمیایی از جمله صنایع مطرح در چند دهه گذشته به شمار می آید که توجه خاص کشورها به این صنعت موجب رونق و فراگیری آن در جهان شده است و در حال حاضر این صنعت پس از صنایع غذایی و خودروسازی سومین صنعت بزرگ جهان محسوب می‌شود. ایران نیز به ‌عنوان چهارمین تولیدکننده نفت جهان و با دارا بودن دومین ذخایر بزرگ گاز دنیا، ۸۰ درصد درآمدهای صادراتی خود را از نفت و گاز تامین می‌کند،و یکی از مهمترین ویژگی های صنعت پتروشیمی ارزش افزوده بسیار بالای آن است.
هدف استراتژیک پتروشیمی بوعلی سینا ثبات بخشی به بازار داخلی است

به گزارش می متالز، از ویژگی های دیگر این صنعت، تنوع محصولات آن و تأمین مواد اولیه هزاران کارگاه و کارخانه صنایع پایین دستی آن است که از نظر اشتغال زایی و کسب درآمدهای ارزی و قطع وابستگی، نقش بسیار مؤثری در اقتصاد کشور دارد. تولید محصولات پتروشیمی به گونه‌ای است که یک واحد اصلی در بالا دست، ماده اولیه واحدهای دیگر را تولید می‌کند، مانند واحد الفین که با تولید اتیلن و پروپیل نیاز واحدهای پلی‌اتیلن و پروپیل را تأمین می‌کند. در صنایع وابسته به نفت هر چه به طرف محصولات نزدیک به بازار مصرف متمایل شویم با فرصت‌های شغلی بیشتر و کم هزینه تر روبرو هستیم.

صنعت پتروشیمی یکی از پول سازترین صنایع کشور به شمار می آید که سبب رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی کشور و افزایش سرمایه گذاری خارجی می شود.

خودکفایی یکی از اصولی است که در هدف جهش تولید مستتر شده و همین امر ایجاب می کند که شرکت های صنعتی علاوه بر توسعه خطوط تولید،تامین بازار داخلی را به بازار خارجی با هدف توسعه صنایع دیگر در اولویت قرار دهند شرکت پتروشیمی بوعلی سینا یکی از مجتمع های صنعت پتروشیمی ایران است که در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه ویژه بندر امام خمینی (ره) قرار دارد. این مجتمع، سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی ایران است که عملیات اجرایی آن در فروردین ماه ۱۳۸۰ آغاز شد و واحدهای تولیدی آن در سال ۱۳۸۳ راه اندازی گردید. با تولید محصولات همچون بنزن، گاز مایع(LpG) ،برش سبک نفتا،برش سنگین نفتا، ریفرمیت با اکتان+۹۸، نقش اساسی در چرخش تولید کشور دارد، نفتای سبک و سنگین و بنزین پیرولیز از کارخانجات NGL (۱۰۰۰/۹۰۰ پازنان) و پتروشیمی امیرکبیر تامین می‌گردد و طی فرآیند‌های موجود در واحد‌های عملیاتی مختلف به محصولات با ارزش و سود آور آروماتیکی نظیر پارازایلین و ارتوزایلین و بنزن تبدیل می‌شود. مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا، لیسانس‌های عملیات مهندسی تفضیلی، تامین قطعات، نصب و راه اندازی را از ایران و مهندسی اصولی و لیسانس‌های واحد فرآیندی را از کشور‌های AXENS فرانسه، UHDE آلمان و SINOPEC چین کسب کرده است. کارنامه این شرکت نشان می دهد ازهیچ فعالیتی برای تامین نیاز داخلی ،ثبات بازار و جلوگیری ازالتهاب دریغ نکرده است.

پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۹۹ به نام جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، در جهت افزایش تولید قدم‌هایی را برداشته است و به سوی رسیدن به ظرفیت اسمی حرکت می‌کند، از جمله اینکه ظرفیت تولید بنزن را به صد درصد رسانید وهمچنین برای خط تولید ریفورمیت که برنامه تحقق ۹۰ درصدی تولید آن از سوی هلدینگ تکلیف شده بود اقدامات موثری را انجام داده است.

همچنین پتروشیمی بوعلی سینا با همکاری شرکت تجارت صنعت توانست با افزایش فروش و بهینه‌سازی تولید به ۸۰۰ میلیارد سود در سال ۹۸ برسد.

این مجتمع درخصوص نقش” تولید داخل” توانسته بیش از ۸۰ درصد از قطعاتی که مورد استفاده می باشد را داخلی سازی کند و تلاش دارد با همکاری شرکت های دانش بنیان در مورد سایر وابستگی موجود به خودکفایی ورفع موانع موجود برسد.

فعالیت های مهم این شرکت برای پیوستن به صنعت سبز مطابق با استاندارد ISO14001، می باشد که پساب مایع شرکت، پس از خروج برای تصفیه به تصفیه خانه مرکزی پتروشیمی فجر ارسال می شود و سوخت گازی مورد نیاز کوره ها نیز از نوع Natural Gas بوده که کمترین آلودگی را ایجاد می کند.

همچنین این مجتمع دارای قراردادی با شرکت معتمد سازمان حفاظت محیط زیست است که به صورت دوره ای در حال سنجش و پایش خروجی دودکش های می باشد.

این شرکت ۳ پروژه در دست اجرا دارد که تا  پایان سال ۹۹ و اواسط سال ۱۴۰۰ به پایان می رسد. اولین پروژه شیرین سازی است که در نیمه دوم سال ۹۹ وارد فاز پیش راه اندازی می شود، دومین پروژه بهینه سازی پارازایلین است که اواسط سال ۱۴۰۰ پیش راه اندازی می شود که جهت تامین برج آن با شرکتی ایرانی قرارداد داشته و برای پمپ واحد نیز با یک شرکت خارجی و کوره نیز با کنسرسیومی از شرکت ایرانی و خارجی داده شده، بعد از این مراحل وارد مراحل پایپینگ و ابزار دقیق شده و پایین‌دست واحد نیز در مدار تولید قرار می‌گیرد.

پتروشیمی بوعلی طی ۳ ماهه نخست سال ۱۳۹۹، موفق به ثبت رکوردهای چشم‌گیر و افزایش ۲۳درصدی تولید برخی محصولات با ارزش و افزایش ۲۱۰ درصدی فروش زمینی محصولات خود نسبت به مدت مشابه سال قبل شد که علاوه‌ بر صرفه‌جویی، سود قابل توجهی را نیز برای این شرکت به ارمغان آورده است.

از دیگر دستاوردهای این شرکت تصاحب ۱۱ درصد از سهام پتروشیمی تندگویان بابت مطالبات ۱۰ سال گذشته است که تصاحب این سهام موجب سرمایه گذاری ۱۸۰۰ میلیارد تومانی این مجتمع در بازار سرمایه شد که آثار این سرمایه گذاری در سال های آینده در سبد سود پتروشیمی بوعلی می توان دید.

این شرکت با کمک هلدینگ موانعی که برای حضور در بورس وجود داشت  را برطرف کرده از جمله مطالبات، و امروز این شرکت آماده حضور در بازار سرمایه است و مقدمات کار آغاز شده و امید است در ۶ ماهه اول سال جاری در شفاف‌ترین شرایط وارد بازار سرمایه شود.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت