تاریخ: ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۰۹
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۱۳۲۹۹۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد:

در بلندمدت، همه سهامداران برنده‌اند!

می متالز - از ابتدای سال همه منتظر ریزش بازار بعد از لمس کانال ۲ میلیون واحدی داشتند و وقتی انتظار چنین ریزشی داشته باشیم، طبیعی است که مردم در محدوده ۲ میلیون واحدی، فروشنده خواهند بود.
در بلندمدت، همه سهامداران برنده‌اند!

به گزارش می متالز، اگر چه چند نماد بزرگ بازار امروز با شایعه افزایش دامنه نوسان سهم های بزرگ، مورد اقبال بازار قرار دارند؛ اما کلیت بازار منفی است. از حمایت هایی که وعده داده شده بود، خبری نیست و خیلی از سهامداران خرد نسبت به سرمایه گذاری در این بازار، دلسرد شده اند.

مهدی سوری کارشناس بازارسرمایه  در این خصوص بیان کرد: فرهنگ سازی نادرستی، ناخواسته در بازار سرمایه ما شکل گرفته که مردم، دولت و نهادهای حقوقی را ضامن رشد قیمت ها فرض می کنند. بارها گفته شده انتظار حمایت دولت از بازار سرمایه، به معنای حمایت از رونق و سلامت این بازار است؛ نه حمایت از قیمت و بازدهی سهم ها. وقتی مردم از دولت انتظار حمایت دولت از بالا رفتن قیمت سهم ها را دارند، نگاه شان به بازار سرمایه کوتاه مدت شده و عملا مردم اقدام به نوسان گیری از دولت و نهادهای حقوقی خواهند کرد. مادامی بورس مورد حمایت دولت و نهادهای حقوقی باشد و بازار روند صعودی داشته باشد، مردم خریدار خواهند بود و به محض اینکه حمایت ها کمرنگ شود، مردم در جایگاه فروش قرار خواهند گرفت. کما اینکه دیروز مشاهده کردیم مردم سهم های کوچک خود را عرضه می کردند تا سهم های بزرگ بازار را خریداری کنند؛ به این امید که دولت از این سهم ها حمایت کند و قیمت ها افزایش یابد. این مدل حمایت، منطقی نخواهد بود و انتظار چنین حمایتی هم نباید داشت. چون در قیمت های بالاتر، مردم دوباره فروشنده خواهند شد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: این جنس حمایت ها، نسخه های کوتاه مدت است. شاید در مقاطعی لازم باشد حقوقی ها همدل شده و از بازار حمایت کنند؛ اما حمایت واقعی وقتی اتفاق خواهد افتاد که دستکاری هایی همچون ابزارهای خلق الساعه و بدعت های بازار سرمایه ما مثل ETF ها و آزادسازی سهام عدالت و الزام شرکت ها به افزایش سرمایه از محل صرف سهام و... وجود نداشته باشد. اگر قرار باشد بازار سرمایه ما رشد کند، باید اجازه دهیم این بازار بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا کار کند. البته که شاید در مواردی هم نیاز به حمایت کوتاه مدت از بازار سرمایه باشد؛ ولی در مجموع تشکیل صندوقی تحت عنوان صندوق تثبیت بازار و... هم نوعی دستکاری در روند بازار سرمایه محسوب می شود که در بلند مدت آثار مخرب آن از آثار مفید آن بیشتر خواهد بود.

سوری در پیش بینی وضعیت بازار تا پایان سال جاری گفت: نسبت به وضعیت کلی بازار سرمایه تا پایان سال جاری، خوشبین هستم. اما مشکل اینجاست که به برخی اتفاقات که به لحاظ بنیادی و تحلیلی، وزن زیادی ندارند؛ به لحاظ روانی وزن زیادی داده ایم. معتقدم امسال به دو اتفاق، وزن زیادی داده ایم. اتفاق اول شاخص ۲ میلیون واحدی بود که از ابتدای سال همه منتظر ریزش بازار بعد از لمس کانال ۲ میلیون واحدی داشتند و وقتی انتظار چنین ریزشی داشته باشیم، طبیعی است که مردم در محدوده ۲ میلیون واحدی، فروشنده خواهند بود. اتفاق دیگری که وزن زائدی به آن داده شده، انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. در محافل مختلف از تاثیر انتخابات آمریکا بر کشور ما صحبت می شود و به نظر می رسد بهتر است شفاف سازی بیشتری در مورد تاثیر واقعی این انتخابات صورت بگیرد تا هیجان منفی مردم موجب ریزش بازار سرمایه نگردد. عوامل روانی منفی یا مثبت یا حمایت های مقطعی، منجر به نوسانات کوتاه مدت می شود و روند بلندمدت نیاز به عوامل بنیادی دارد و معتقدم روند کلی بازار در بلندمدت صعودی بوده و کار بازار سرمایه، اینجا تمام نخواهد شد.

سوری در خاتمه در توصیه به سرمایه گذاران خرد اظهار کرد: در حال حاضر، بازار موازی جذابی در کشور نداریم که مردم با خروج از بازار سرمایه، وارد این بازارها شوند و بازدهی مناسب تری کسب کنند. سپرده گذاری در بانک ها و ابزارهای درآمد ثابت هم در اقتصاد تورمی، جذاب نیست. بهتر است سهامداران حتی اگر نگاه کوتاه مدت به سرمایه گذاری در بورس دارند، فعلا سهام خود را نگه دارند؛ اما تردیدی نیست که در بلندمدت، همه سرمایه گذاران بازار سرمایه، برنده اند.

عناوین برگزیده