تاریخ: ۲۴ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۰:۵۷
بازدید: ۲۷۹
کد خبر: ۱۳۵۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
حریری:

تاثیر کمرنگ جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا بر اقتصاد ایران/ کاهش قیمت نفت مقطعی است

می متالز - نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: با در نظر گرفتن صادارت ۱۷ تا ۱۸ میلیارد دلاری، چین به ایران که سهم ناچیزی از صادرات چین است و نیز پیوند کمتر اقتصاد ایران با دنیای پیرامون، تاثیر این پیکار اقتصادی می‌تواند با شدت کمتر و با وقفه زمانی نسبت به اقتصاد‌های دیگر باشد.
تاثیر کمرنگ جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا بر اقتصاد ایران/ کاهش قیمت نفت مقطعی است

به گزارش می متالز، مجیدرضا حریری (نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین) در مورد جنگ تعرفه‌ای چین و امریکا گفت: جنگ تعرفه‌ای بین قدرت اول و دوم اقتصادی جهان در حالی اتفاق افتاده که میزان صادرات چین به امریکا ۵۰۰ میلیارد دلار است در حالی که این رقم برای امریکا ۱۰۰ میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: قاعدتا با استناد به این ارقام اقتصاد امریکا بیشتر تحت تاثیر قرار خواهد گرفت بویژه آنکه بسیاری از کالاهای برند امریکایی مانند اپل یا اتومبیل‌هایی که توسط گروه جنرال موتورز در شانگهای تولید می‌شود تهدیدی جدی برای سرمایه گذاران امریکایی در چین است.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین این شرایط را مقطعی دانست و گفت: به باور بنده این شرایط ناپایدار و مبتنی بر سیاست‌های هیجانی ترامپ است که امیدوارم به توافق، امتیازدهی و امتیازگیری ختم شود.

وی ادامه داد: البته در صورت ادامه دار بودن این جنگ ترکش‌های آن می‌تواند به دیگر کشور‌ها، بسته به میزان پیوندشان با دنیای خارج اصابت کند.

وی در توضیح تاثیراین جنگ تجاری بر اقتصاد ایران گفت: با در نظر گرفتن صادارت ۱۷ تا ۱۸ میلیارد دلاری، چین به ایران که سهم ناچیزی از صادرات چین است و نیز پیوند کمتر اقتصاد ایران با دنیای پیرامون، تاثیر این پیکار اقتصادی می‌تواند با شدت کمتر و با وقفه زمانی نسبت به اقتصاد‌های دیگر باشد.

وی ادامه داد: در این میان با کاهش صادارت چین به امریکا این کشوربه دنبال بازارهای جدید برای جبران بازار از دست داده امریکا خواهد بود. مثلا اگر از صادرات ۲۵ درصدی چین به امریکا تنها ۵ درصد کاهش یابد، چین باید به دنبال پیدا کردن بازارهایی باشد تا این کاهش ۵ درصدی را که حدودا ۱۴۰ میلیارد دلار است را پوشش دهد که قطعا یکی از این بازار‌ها ایران است.

این کار‌شناس بازرگانی تصریح کرد: عمده اقلام صادراتی ما به چین شامل مواد خام و پتروشیمی است که می‌تواند فرصت مغتنمی در تامین نیازهای پتروشیمی وحتی ال ان جی چین باشد، همچنین در مورد کالاهای سنتی مانند پسته هم به عنوان یک فرصت می‌توان در نظر گرفت.

وی در مورد تاثیرمنفی براقتصاد ایران گفت: اگراین جنگ فرصت‌هایی برای ما دارد، از سویی می‌تواند تهدیدهایی هم داشته باشد که کاهش قیمت نفت به دلیل کاهش ظرفیت تولیدی چین و در نتیجه کاهش تقاضای نفت، اقتصاد ما را از کانال کاهش درآمدهای نفتی تحت تاثیر قرار دهد.

وی افزود: البته این کاهش قیمت نفت می‌تواند مقطعی باشد و حتی با اتخاذ تصمیم از سوی همپیمانان امریکا مانند عربستان قیمت نفت افزایش یابد.

عناوین برگزیده