تاریخ: ۰۷ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۰۴
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۱۳۹۷۰۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
واکنش‌ها به گرانی فولاد؛

حسینی‌کیا: عرضه فولاد باید با ریال باشد نه دلار/ کاوه: کمبود فولاد نداریم

می متالز - امیرحسین کاوه، فعال صنعتی و حجت الاسلام حسینی‌کیا، نماینده مجلس در رابطه با افزایش قیمت فولاد اظهار نظر کردند.
حسینی‌کیا: عرضه فولاد باید با ریال باشد نه دلار/ کاوه: کمبود فولاد نداریم

به گزارش می متالز، امیرحسین کاوه، فعال صنعتی و عضو اتاق بازرگانی در برنامه «صبح و گفتگو» در رابطه با قیمت بالای فولاد در بورس کالا گفت: قیمت‌ها در بورس کالا از دو گزینه قیمت جهانی و قیمت دلار تاثیر می‌گیرند، لذا به محض افزایش نرخ دلار، قیمت تمام محصولات بورس کالا اعم از فولاد و مس و پتروشیمی هم افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت کالاها در بورس ربطی به میزان عرضه و تقاضا ندارد افزود: گرانی‌های ارزی و کمبود عرضه، تلاطم قیمتی و جهش قیمتی این محصولات را بیشتر کرده است.

عضو اتاق بازرگانی تأکید کرد: فولادسازان علاوه براینکه سودشان حفظ شده بلکه تا 90 درصد هم افزایش سود داشتند، لذا خیال سهامداران از بابت افزایش سودآوری فولاد باید راحت باشد.

کاوه نگرانی مردم و مسئولان از فولاد را در درجه نخست ناشی از گرانی و بعد بحث کمبود دانست و گفت: ما در حال حاضر کمبود فولاد نداریم؛ واردات فولاد چین در 9 ماهه اول امسال نسبت به 13 سال قبل، 10 برابر شده و صادرات فولاد ایران به چین هم حدود 6 درصد بوده است.

این فعال صنعتی با بیان اینکه محدوده تولید و مصرف ما کاملاً مشخص است، گفت: کسانی که از بورس کالا خرید و فروش می‌کنند همگی دارای کد و هویت هستند و هیچ موضوع مجهولی وجود ندارد و تنها عامل ناشناخته در بورس کالا، قیمت جهانی و قیمت دلار است.

عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه مکانیزم قیمت گذاری فولاد بر اساس قیمت جهانی و دلار است تأکید کرد: اگر مجلس این مکانیزم را قبول ندارد می‌تواند یک مکانیزم دیگری را طراحی کند.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین جواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: ما حدود 30 میلیون تن فولاد تولید می‌کنیم، درحالیکه مصرف داخل کشور بین 12 تا نهایتاً 14 میلیون تن است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود گرانی فولاد اما سود سهامداران در بورس این کالا افزایش نیافته؟ گفت: بخشی از گرانی‌ها ناشی از سیاست گذاری ناقص در زنجیره فولاد بوده و بخشی هم به کمبود عرضه، عدم تناسب سود در زنجیره فولاد و عوارض گمرکی برمی گردد.

نماینده مجلس علت دیگر این گرانی‌ها را ناشی از عرضه کم به بورس کالا دانست و گفت: این دوگانگی، بدترین حالت ممکن است و البته خود فولادی هم از این وضعیت بدشان نمی‌آید؛ طبق محاسبات صورت گرفته اگر فقط ارز را از 16 هزار تومان به 30 هزار تومان تبدیل کنیم یعنی تقریباً روزی 1200 میلیارد تومان از جیب مردم اضافه سود می‌برند.

حجت الاسلام حسینی‌کیا همچنین اختصاص سهمیه‌های کاغذی، عدم رگولاتوری در سامانه بهین یاب وزارت صمت، عدم نظارت بر معاملات خارج از بورس و مصوبات ستاد تنظیم بازار را از دیگر عوامل گرانی فولاد برشمرد و عنوان کرد: کمیسیون صنایع به دنبال طرحی است تا این موضوع را به سرانجامی برساند ضمن اینکه آب، برق، گاز، نیروی انسانی و سنگ آهن با ریال خریداری می‌شوند و عرضه آن هم باید با ریال انجام شود.

عناوین برگزیده