به گزارش می متالز، رضا جمارانیان با بررسی عملکرد 6 ماهه سرمایه گذاری سیمان تامین به قیمت ناعادلانه این محصول اشاره کرد و گفت: تورم هزینههای تولید از اول سال افزایش قابل توجهی یافته و این موضوع باعث شد هزینههای تولید نیز افزایش یابند. در این زمینه کمترین رشد هزینههای تولید مربوط به بخش حقوق و دستمزد بوده که ۳۵ درصد اعمال شده است.
وی افزود: هیچ کدام از عوامل هزینههای تولید کمتر از ۳۵ درصد رشد نداشتند در حالی که افزایش قیمت سیمان فقط یک مرحله و آن هم ۲۰ درصد اعلام شد. در نیمه نخست سال فروش تجمیعی به ۳.۵ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به دوره مشابه قبل با رشد ۵۹ درصدی روبرو شده است. با سیاست هایی که در اداره "سیتا" و شرکتهای تابعه در نظر گرفته شد، تناژ تولید سیمان در 6 ماهه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۲۳ درصد افزایش داشت و در نتیجه سهم هلدینگ از سبد تولید سیمان از ۳۰ به ۳۲ درصد ارتقاء یافت.
این مقام مسوول ادامه داد: ظرفیت بلا استفاده از ۳۵ درصد سال ۹۷ به ۳۰ درصد در سال ۹۸ و ۱۰ درصد در نیمه نخست سال کاهش یافت. در شاخص تناژ فروش نیز ۱۷ درصد افزایش حاصل شد که حکایت از افزایش ۱۰.۵ میلیون تن فروش ۶ ماهه نخست سال ۹۸ به ۱۲.۶ میلیون تن در دوره مشابه سال جاری دارد.
جمارانیان با اشاره به محدودیتهای صادراتی باتوجه به شیوع ویروس کرونا درباره افزایش چشمگیر آمارهای صادراتی توضیح داد: تناژ صادراتی در ۶ ماه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد افزایش یافت. این رکورد صادراتی در حالی بدست آمد که کل صنعت در همین شاخص با کاهش مواجه بود.
وی درباره درآمد فروش نیز عنوان کرد: در این شاخص نیز افزایش ۵۹ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کسب شد. در تحلیل این بخش از آمار باید در نظر داشت که مجوز افزایش ۲۰ درصدی قیمت فروش سیمان در اواخر تیر ماه ابلاغ شد. بر این مبنا، دلیل اصلی افزایش ۵۹ درصدی درآمد فروش مربوط به حذف تخفیفات فروش طی شش ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
به گفته جمارانیان، سود ناخالص شرکت در این مدت ۱.۴ هزار میلیارد تومان بود که نشان از رشد ۱۰۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.حاشیه سود ناخالص ۴۶ درصدی در مقایسه با ۴۰ درصدی مدت مشابه سال قبل و ۳۸ درصدی مدت مشابه سال ۹۷ در شرکتهای سیمانی محقق شده است.
هزینه مالی "سیتا" در این دوره ۳۰ درصد کاهش داشته است.