تاریخ: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۱۵
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۱۳۹۹۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
خضریان با انتقاد از سیاست‌های ارزی:

دولت عرضه دلارهای نفتی به بازار را منوط به نتیجه انتخابات آمریکا کرده است

می متالز - سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: ایران در ۷ ماه اول سال جاری حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار فروش فرآورده‌های نفتی داشته اما دولت برای عرضه این دلارها به بازار منتظر نتیجه انتخابات آمریکاست.
دولت عرضه دلارهای نفتی به بازار را منوط به نتیجه انتخابات آمریکا کرده است

علی خضریان

به گزارش می متالز، علی خضریان در خصوص انتخابات آمریکا گفت: تفاوت چندانی بین انتخاب بایدن یا ترامپ برای ایران وجود ندارد، زیرا سیاست‌های کلی آمریکا در قبال کشورها تعیین شده است و با تغییر رئیس‌جمهور شاید در ظاهر گفتمان تغییر کند اما در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نخواهد شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بخشی از فضای رسانه‌ای کشور طوری وانمود می‌شود که انتخاب بایدن باعث بهبود اوضاع در کشور و بازار خواهد شد، درحالی‌که حقیقت ماجرا این‌چنین نیست و بهبود شرایط کشور و بازارها تنها با مدیریت صحیح و استفاده از نیروهای متخصص و جوان ایران به وجود خواهد آمد.

این نماینده مجلس اظهار داشت: بایدن در اظهارنظر رسمی خود درباره ایران و برجام گفته است که اگر ایران به برجام بازگردد، ایالات متحده نیز به نقطه آغازین مذاکرات جدید حول این توافق برخواهد گشت؛ اما باید توجه داشت که آمریکا ابتدا از برجام خارج شد، تعهدات خود را زیر پا گذاشت و حتی زمانی که رسماً از برجام خارج نشده بود طبق اظهارات رسمی مقامات ایران، طرف آمریکایی به تعهدات خود عمل نمی کرد، حالا آن ها دنبال مذاکرات جدید هستند همان‌طور که ترامپ هم چندباری تمایل خود را برای مذاکرات جدید نشان داده بود.

وی بیان کرد: تجربه به ما ثابت کرده است که هیچ‌وقت آمریکاهایی در موضع تحریم‌های ایران، به عقب برنمی‌گردند. از دوره ریگان تا سایر رؤسای جمهور شاهد این مسئله بوده‌ایم.

خضریان در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به ترور سردار سلیمانی به دستور ترامپ تاکید کرد: از طرف دیگر ما هم نباید فراموش کنیم که دولت آمریکا همان قاتل سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی است و این جنایت را نباید تنها به گردن ترامپ رئیس‌جمهور فعلی این کشور انداخت، چون بعد از این ترور ناجوانمردانه هیچ‌یک از سیاستمداران آمریکایی با اصل این کار مخالفتی نداشتند و اگر اختلاف نظری هم بود در جزئیات انجام این عملیات بود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود در ادامه گفت: با این‌حال جریان غرب‌گرا و دولت در تلاشند آمریکای با ریاست‌جمهوری بایدن را زیباسازی کنند و از طریق مدیریت بازار ارز و بعضی بازارهای دیگر در کشور، مردم ایران اسلامی را مجدد به این جمع‌بندی برسانند که مذاکره با آمریکا خوب است و تنها راه اساسی حل مشکلات اقتصادی کشور و ایجاد ثبات در بازارها خصوصاً بازار ارز و از طریق ارتباط و مذاکره با آمریکا است.

وی افزود: باید از دولت این سؤال را پرسید که چرا علی‌رغم افزایش صادرات نفتی و فراورده‌های آن در سال جاری و بازتر شدن دست دولت در تأمین ارز، بازهم شاهد افزایش نرخ ارز هستیم؟

این نماینده مجلس گفت: بر اساس آمارهای موجود امسال متوسط فروش نفت خام جمهوری اسلامی ایران و صادرات آن، دوبرابر سال گذشته است. همین مسئله باعث عصبانیت آمریکا و اعمال تحریم‌های جدید نفتی علیه ایران شد که البته دیگر بر فروش نفت ایران اثری ندارد. به‌عنوان نمونه خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که در ماه سپتامبر (شهریور و مهر) صادرات نفت و میعانات و فراورده‌های نفتی ایران در حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز بوده است.

علی خضریان اظهار داشت: در هفته‌های گذشته فقط در یک روز در رینگ صادراتی بورس انرژی، بیش از یک میلیارد دلار (بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان) فراورده نفتی به فروش رفته است. برآوردها نشان می‌دهد در ۷ ماه اول سال جاری در حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار فروش فراورده‌های نفتی داشته‌ایم. یعنی بسیار بیشتر از سال گذشته ارز وارد کشور شده است. اما ظاهرا بخشی از ارزهای حاصل از صادرات فراورده‌های نفتی در اختیار نهادهای دولتی قرار دارد و به بازار عرضه نمی‌شود و منتظر هستند تا انتخابات آمریکا برگزار شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نود افزود: این اقدام دولت چه معنایی دارد؟ غیر از این است که می‌خواهند برای انتخاب شدن یک فرد موج‌آفرینی کنند و مردم را به این باور برسانند که راه حل مشکلات اقتصادی تنها از مسیر مذاکره و امتیازهای یکطرفه می گذرد؟

وی تأکید کرد: درگذشته هم این موضوع تکرار شده است. طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ دولت دخالت‌های بی‌منطقی در بازار ارز داشته است و به جای اتخاذ سیاست‌های درست پولی و ارزی، با ارزپاشی قیمت ارز را کنترل کند. طبق آمارهای موجود در سال ۹۵ حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار و در سال ۹۶ که سال انتخابات است، ۱۸.۵ میلیارد دلار ارزپاشی در بازار صورت‌گرفته تا دولت بتواند این ادعا را مطرح کند که نتیجه مذاکره مفید بوده و توانسته به اقتصاد ما ثبات ببخشد.

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی بیان کرد: متأسفانه به نظر می‌رسد سیاستی وجود دارد که تاریخ را تکرار کند. احتکار ارز توسط برخی نهادها، عدم مدیریت واردات، عدم پیگیری جدی و مؤثر در بازگشت ارزهای حاصل از صادرات غیرنفتی، عدم وجود سیاست مؤثر در کنترل و هدایت نقدینگی سبب شده که نرخ ارز به طور فزاینده افزایش یابد، و دولت محترم به‌جای پرداختن به ریشه اصلی این مشکل در حال آدرس غلط دادن است. همین چند روز پیش سخنگوی دولت برای چندمین بار به‌غلط و غیرواقعی مسئله اجرای دستورات و دیکته‌های FATF را مطرح کردند. چرا به مردم آدرس غلط می‌دهند؟ مسئله مردم این حرف‌ها نیست. مسئله مردم ثبات نرخ ارز است که به گروگان گرفته‌اند.

عناوین برگزیده