تاریخ: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۰۱
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۱۴۲۴۸۴
سرویس خبر : انرژی
زنگنه:

روزهای خوبی در انتظار تولیدکنندگان گاز است

می متالز - وزیر نفت گفت: گزارش چشم‌انداز جهانی سال ۲۰۵۰ میلادی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که از مهم‌ترین انتشارات دبیرخانه است، نشان می‌دهد که با وجود همه موانعی نظیر شیوع ویروس کووید-۱۹ و چالش‌های ژئو راهبردی که سبب کاهش رشد اقتصادی جهان و تغییر رفتار مصرف‌کنندگان شده است، روزهای خوبی در انتظار مجمع و اعضای آن و همه کشورهای تولیدکننده است.
روزهای خوبی در انتظار تولیدکنندگان گاز است

به گزارش می متالز، بیژن زنگنه پنج‌شنبه در حاشیه بیست و دومین نشست سالانه وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) از طریق ویدئوکنفرانس، اظهار کرد: دستیابی به صلح و تولید پایدار به نفع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان گاز نیازمند توجه به همکاری‌های بین‌المللی و چندجانبه‌گرایی و پرهیز از قلدرمآبی است. وزیر نفت تاکید کرد: امروز در سخنرانی‌ام در نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز به نقش مخرب آمریکا در مقررات جهانی در چهار سال اخیر از جمله در کنوانسیون‌های آب و هوایی، برهم زدن روابط با چین، جنگ تجاری با چین تا روابط دو سوی اقیانوس اطلس و از همه مهم‌تر خروج از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران به‌ویژه در بخش انرژی پرداختم. به گفته وی آمریکا دسترسی ما را به درآمدهایمان محدود و از نظر خودش منع کرده و با این شرایط سبب شده است در شرایطی که کرونا بازار جهانی را با رکود روبه‌رو کرده است، ما روزانه ۴۰۰ تن از هموطنان را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست دهیم و متاسفانه نمی‌توانیم از اموال و درآمدهای خود برای بهبود زندگی مردم، به‌ویژه اهداف بشردوستانه و بهداشتی- درمانی مردم بهره‌مند شویم. زنگنه افزود: برخلاف همه فشارهای بین‌المللی، ما توانستیم صنعت گاز خود را توسعه دهیم و به رکورد ظرفیت برداشت روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز طبیعی دست یابیم و افزون بر آن ۹۵ درصد مردم را زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه تحریم‌های آمریکا به‌صورت ناعادلانه‌ای مانع دسترسی ایران به میلیاردها دلار از درآمدهایش از محل صادرات منابع هیدروکربوری شده است، افزود: من معتقدم که دولت آمریکا سهم بزرگی از مسوولیت مرگ روزانه ۴۰۰ تن از مردم ایران را دارد. زنگنه با بیان اینکه در چهار سال گذشته جامعه جهانی ضربه بزرگی را در مقابل تلاش‌هایش برای ارتقای همکاری‌های بین‌المللی، چندجانبه‌گرایی، توسعه پایدار و تا حد بسیاری درباره جهانی‌سازی تجربه کرده است، افزود: روابط میان آتلانتیک خدشه‌دار شده است، جنگ تجاری میان چین و آمریکا رشد اقتصادی جهانی را تحت تاثیر منفی قرار داده است. زنگنه با بیان اینکه پیش‌بینی بلندمدت تقاضای گاز طبیعی نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰ سهم گاز طبیعی در سبد جهانی از ۲۳ درصد به ۲۸ درصد خواهد رسید، تصریح کرد: اما این میزان رشد برای نیل به اهداف توسعه پایدار و تغییرات اقلیم به ویژه در سی‌سال آینده کافی نیست. همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کردم برای رسیدن به سهم ۳۰ درصدی مجمع، باید رویکردی تازه برای نشان دادن ارزش جهانی گاز اتخاذ شود.

عناوین برگزیده